kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
"Cümleyi oraya kim koydu sorusu ahlaka aykırı"
Erdoğan Demirel polemiği alevlendi
"Cümleyi oraya kim koydu sorusu ahlaka aykırı"

"Cümleyi oraya kim koydu sorusu ahlaka aykırı"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Terörle Mücadele Yasa (TMY) Tasarısı'nın, TBMM'ye bir hükümet tasarısı olarak gönderildiğini ifade ederek, ''Bu saatten sonra hangi cümleyi kim koymuş, hangi cümleyi kim koydu? Bu konuşulmaz. Bu, edebe mugayirdir'' dedi.

Erdoğan, ''Muhalefet partisi bizden ispiyonculuk istiyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne ispiyonculuk yakışmaz'' dedi. Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, kömürü vatandaşın evine kadar götürüp dağıttıklarını söyledi. Erdoğan, ''Çünkü bizim insanımız,
fakir fukaramız onurludur, onun onurunu kırmayacaksın'' dedi.

SSK'lı hastalara ilaçlarını serbest eczanelerden alma imkanı getirdiklerini hatırlatan Erdoğan, sosyal güvenlik ve genel sağlık sigortasıyla ilgili kanunların devrim niteliğinde olduğunu kaydetti. Erdoğan, ''Biz yola çıkarken ne dedik: 'İnsanı yücelt ki devlet yücelsin'. Bundan kaynaklanıyor bu anlayış'' dedi.

''Sorunları yerinde görmeden, Anadolu'yu yaşamadan bu ülkede siyaset yapılmaz '' diyen Erdoğan, ''Ankara'da oturarak siyaset yapanlarla, sadece Ankara'dan Türkiye'ye bakanlarla aramızdaki fark budur'' dedi.

TERÖRLE MÜCADELE YASA TASARISI

Başbakan Erdoğan, bir siyasi parti genel başkanının, ''Terörle Mücadele Yasası'nda (TMY) 6. maddeyle ilgili son fıkrayı kimin koyduğunu, Türkiye'nin değişik yerlerinde, ülke dışında dolaşacağına Ankara'da otursaydın da bilseydin'' dediğini ifade ederek, ''Çünkü Ankara'nın hiç dışına çıkamamışlardı, Ankara'ya mahkum olmuşlardı, onun için de geldikleri gibi gitmişlerdi'' dedi.

TMY konusunda Hükümet olarak açıklamalar yaptıklarını dile getirenErdoğan, şöyle konuştu:

''Bugün nihai açıklamayı yapacağım. Gönderilen TMY tasarısına şüphesiz ki bir çok kurumun, birimin katkısı vardır. Ama bu, TBMM'ye bir hükümet tasarısı olarak gönderilmiştir. Bu saatten sonra hangi cümleyi kim koymuş, hangi cümleyi kim koydu, bu konuşulmaz, bu edebe mugayirdir (aykırı). Ama bunların hepsi kayıtlarda, dosyalarda mevcuttur. Kalkmış muhalefet partisi bizden ispiyonculuk istiyor. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne ispiyonculuk yakışmaz.

Biz bu talepleri almışız ve bu talepleri aldıktan sonra da Hükümetolarak TBMM'ye göndermişiz. Ha bu gönderdiğimiz, olmazsa olmaz mıdır? Hayır. Komisyonlarda görüşülüyor. İçişleri Komisyonu, AB Uyum Komisyonu'nda görüşüldü mü? Şimdi alt komisyonlara gitti mi? Adalet Komisyonu'na gelecek mi? Bütün buraları hep dolaşacak. Sizin çıkarmak istedikleriniz, ilave etmek istedikleriniz varsa, bunları komisyonlarda ortaya koyarsınız.

Ama daha bunlar görüşülmeden muhalefet liderinin her zamanki el çabukluğuyla buralardan bir şeyler kapabilme gayreti içine girmesi, zaten anlaşılır gibi değil. Zaten onu da kimse anlamadı, anlayamadı.

Bu konuda, akademisyenlerin yaklaşımlarını da gördünüz. Fakat bu bir nass (katilik) değildir. Buna rağmen bu komisyonlarda sonunda genel kurulda, değiştirilmesi gereken bir şey varsa değiştirilir, çıkarılması gereken varsa çıkarılır, eklenmesi gereken eklenir. O hukuk adamları kimlerse... Onları da söyledik zaten, bakanım da söyledi. Gönderin Adalet Bakanımıza veya Adalet Bakanı kendileriyle görüşür. Orada da değişmesi gerekenler neyse bunlar da değiştirilebilir.

Çünkü bu; bir partinin, grubun malı değil, bu ülkenin malı olacak.Bunu hep birlikte sahiplenmemiz, katkıda bulunmamız lazım. Bir şey söylemiyorsun, bir katkı ortaya koymuyorsun, sadece gelip bir damga vuruyorsun. Diyorsun ki 'Bu, terör örgütü başının affını getiriyor.'

Yok böyle bir şey. Böyle bir şeyi AK Parti Hükümetinden beklemek bir defa mümkün değildir, böyle bir iftira, böyle bir bühtanla AK Parti'yikimse karşı karşıya bırakamaz. Buna zaten muhalefetin kalitesi de müsait değildir. Böyle bir şeyi asla kimse bize yakıştıramaz. Bu konudaki kararlığımız, her şeyimiz çok açık ortadadır.''

Başbakan Erdoğan, Hükümetin çözüm üretme hükümeti olduğunu dile getirerek, ''Birbirine inanan, birbiri için üreten, bir diğerinin derdiyle dertlenen, sevincini paylaşan bir toplum olma idealimizi aşkla, heyecanla gerçekleştiriyoruz'' dedi.

Erdoğan, hafta sonunda Adana'da, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 3.5 yıl içinde restorasyonunu gerçekleştirdiği 1111 tesisin tele konferanssistemiyle açılışlarını yapacaklarını bildirdi. ''Tarihi mirasımıza sahip çıkma dönemi yaşıyoruz'' diyen Erdoğan, bu çalışmaları yapan, başta Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin olmak üzere herkese teşekkür etti.

Avrupa Şampiyonu olan Grekoromen Milli Takımı ile İtalya'daki Atletizm Şampiyonası'nda birinci olan Erzurum Şakir Paşa Lisesi'ni kutlayan Erdoğan, ''Dadaşlar, orada yavrularıyla kükredi'' dedi. Erdoğan, konuşmasının ardından, şampiyon lisenin öğrenci ve öğretmenlerine çeşitli hediyeler verdi. Hakkari, Şemdinli ve Yüksekova'dan gelen bir heyet de Erdoğan'a kilim hediye etti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 TMY görüşmesi ertelendi
 Baykal: Terörle Mücadele Yasası'nı desteklemeyeceğiz
 Lagendijk Diyarbakır'a gelecek
 Yılmaz kararı 23 Haziran'da
 Perinçek: Mahkum edilmedim
 Türkiye - AB enerji konuşacak
 Atatürk hiç dış geziye çıkmadı
 İkinci 28 Şubat vakası
 AK Parti'ye göre Demirel Hitler gibi konuştu
 AK Parti'de 'Baydemir krizi'
 Erdoğan, Ahmedinecad'a 'Zaman daralıyor' diyecek
 Arınç'tan Tunagür ailesine başsağlığı
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Rice gezisinin şifreleri
"1 Mart sonrası dinamik...
MUHARREM SARIKAYA
Güler'den Rice'a ret
ABD Dışişleri Bakanı...
YAVUZ DONAT
Berlin Zirvesi
Başbakan Erdoğan bu ayın son haftasında...
Gelin cezaevine, damat çocuk yurduna gönderildi
Hırsızlıktan kazandıkları parayla İstanbul'da 75 bin Euro'ya düğün...
İstanbul'da dayak Roma'da aşk
1 Mayıs İşçi Bayramı her ülkede farklı görüntüler sergiledi. Roma'da...
AK Partili vekil Afrodit'i kucaklayıp alacak
AK Partili vekil Afrodit'i kucaklayıp alacak
AK Parti Gaziantep milletvekilleri Aslan ve Sarı, Adana müzesinde...
İran'la terör işbirliği
İran'la terör işbirliği
İran İçişleri Bakanı, iki ülkenin terörist sızmalara karşı birlikte...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu