kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
  » Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Berke'yi annesinin gözyaşları kurtardı!
Olanları gazeteden öğrendim
Hayaller gerçek oldu

Berke'yi annesinin gözyaşları kurtardı!

Film gibi, gerçek hayat hikayesi... Başbakan'ın tutulan eli ve annenin gözyaşları, Berke'nin gözlerini açtı

Annenin Başbakan Tayyip Erdoğan'a döktüğü gözyaşları, oğlunun gözlerinin açılmasını sağladı. Adana'daki TOKİ açılışında beş saat bekledikten sonra, binlerce kişinin bulunduğu kalabalığın içinden sıyrılarak Başbakan'a, "Berk'eme yardım edin, dünyayı görsün" dedi gözü yaşlı anne... Ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın devreye girmesiyle dört yaşındaki Berke'nin tedavisine başlandı.

GÖZLERİ 16 NUMARAYDI
Doğuştan katarakt olan ve 16 numaralı kalın çerçeveli gözlükleriyle ancak buğulu olarak dünyayı görebilen Berke'nin sorunu, henüz 40 günlükken ortaya çıkmıştı. Sonra hastaneler arasında maraton başlamış, iki yaşında katarakt nedeniyle ameliyat olmuş, dört yaşına kadar 10 kez gözlük değiştirmiş, numaraları her seferinde artmış, sekiz numarayla başlayan gözlük numaraları tam 16'ya kadar yükselmişti.

UMUDA İNCE BİR YOL...
Gözlüklerini çıkarttığı anda oyuncaklarını, anne-babasının yüzünü bile göremeyen Berke için umut; TOKİ'nin açılışı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Adana'ya geleceği haberiyle başladı. Çaresizliğe inanmayan anne Demet Sensakar, o gün aniden karar vermiş. Ve bu kararını eşiyle bile paylaşmamış. Berke'yi yanına almış... Yüzlerce kişi ev çekilişi için beklerken, o oğlunun gözlerine umut için beklemeyi sürdürmüş. Tam beş saat... Korumalara yalvarmış, durumunu anlatmış. Berke'nin sevimli yüzü ve gözlüklerinin ardından bakan afacan gözleri, korumaları yumuşatınca genç anneye yüzlerce kişi arasından ince bir yol açılmış. Anne Sensakar, "Elini tuttum Başbakan'ımızın, tam sırada gözyaşlarım dökülmeye başladı. Ancak gözyaşlarım sorunumu anlatmama engel olmadı. Beni 20 dakika dinledi, Vali Bey'i, İl Sağlık Müdürü'nü ve müşteşarını çağırdı. Berke'nin hemen İstanbul'a, Dünya Göz Hastanesi'ne gönderilmesi talimatını verdi" diye anlatıyor oğlu için umuda yolculukta attığı ilk adımları... Doğduğu günden beri hastane hastane dolaşan Berke, artık Başbakan'ın özel hastası olmuştu. Sonra Başbakan arabasının camını açıp Berke'ye 'Yanıma gel' dedi. Ona kırmızı bir oyuncak araba hediye etti. Yanaklarını öptü, sonra 'Gözlerin açılınca gel, elimi öp' dedi. Genç annenin gözyaşları bir türlü dinmedi... "Herkes bana 'ev mi çıktı' diye soruyordu ama bana evden çok daha güzel bir şey çıkmıştı" diyor anne Şensakar... Mevsimlik işçi olarak çalışan ve ara sıra şehirdışında bulunan baba Ali Şensakar ise ertesi gün olanları gazetelerden öğrendi. Sonra herşey birbirini izledi. Adana-İstanbul arasındaki yolculuk, iki gün sonra sabah saatlerinde başladı. Biletler gönderildi. Sensakar Ailesi, hayatlarında ilk kez uçak yolculuğu yaparak İstanbul'a geldi. Berke mutluydu, gözlüklerinin ardından görebildiği İstanbul bile onu heyecanlandırıyordu.

LÜKS ODAYA YERLEŞTİRİLDİ
Hiç vakit kaybedilmedi... Berke, Başbakan Erdoğan'ın özel konuğu olarak Dünya Göz Hastanesi'ne kabul edildi. Ameliyat saati yaklaşırken Berk, Başbakan'a hediye etmek için gözlüklerinin ardından bir resim çizmeye başladı. Tayyip Erdoğan'ın hediye ettiği kırmızı arabayı da yanından hiç ayırmadı. Tetkikler yapıldı. Gözlerinde umut olup olmadığı anlaşılacaktı. Son kararı Prof. Dr. Kazım Devranoğlu verdi. İki gözü de, mercek yerleştirilerek açılabilirdi.

ANNEYE EN GÜZEL HEDİYE
Ve operasyon başladı, sadece yarım saat sürdü. Onu ameliyathanenin kapısında gözü yaşlı annesi karşıladı. Ve çok beklemelerine gerek kalmadı. Berke bir gün sonra, annesine en güzel Anneler Günü hediyesini verdi. Artık gözlüksüz ve diğer çocuklar gibi hayata bakabiliyor. Minik Berke, şimdilerde resmini tamamlıyor. Resim bitince onu teşekkür etmek için Başbakan Erdoğan'a gönderecek...
DİĞER SAĞLIK HABERLERİ
 Berke'yi Annesinin Gözyaşları Kurtardı!
 Gramla Verilenleri Kiloyla Geri Almayın
 Eyvah Çocuğum Cinselliği Konuşuyor
 Benden Hastaları Bildirmem İstendi
 Şizofrenlerin Sinsi Sorunu Damgalanma
 Ayda İki İğneyle Roman Yazar Nobel De Alırsınız!
 Sert Fırça Dayakçı Kocaya Benzer!
 Nedir Bu Aspirin, Lokman Hekim'in İksiri Olabilir Mi?
 Şizofreni Tedavisi Gören Bir Kadınla Evlenebilirim
 Bugün Ameliyat Ertesi Gün Okul Var!
 Ev Ödevleri Boşalma Sorununu Çözecektir
 Çocuk Sinüzitleri İhmale Gelmez
 İkiz Bebekler Artıyor
 Terli Terli Su İçmek Hastalık Yapmaz!
Kadınlar kendilerini aldatmaya bayılıyor!
Kadınlar kendilerini aldatmaya bayılıyor!
Özgür kız, kelimeleri bozup bizi baştan çıkaran kız, Nil...
En kısa zamanda 3-5 tane çocuk yapacağız
En kısa zamanda 3-5 tane çocuk yapacağız
'İstenmeyen damat' Metin Şentürk, evliliğini onaylamayan Kalkavan...
Takıları görünce dayanamadılar!
Takıları görünce dayanamadılar!
Takı tasarımında kısa sürede büyük yol kat eden sosyetenin tanınmış...
In-out
In-out
Gül bahçelerinin en şık sakinleri
Çiçekler...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.