kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
  » Magazin
   Sağlık
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Turizm Rehberi
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yolunda gideceğim bir oyuncu yok...
Yolunda gideceğim bir oyuncu yok...
Günübirlik ilişkilere karşı

Yolunda gideceğim bir oyuncu yok...

Genç kızların yeni gözdesi Arda Kural, doğuştan yetenekli olduğuna inanıyor. Cosmopolitan'a yaptığı açıklamada, oyunculuk eğitimi almayı düşünmediğini söyleyen 24 yaşındaki Kural, "Oyunculukta yetenekli olduğum için eğitim almamış olmak benim için avantaj" diyecek kadar kendinden emin....

Genç, yakışıklı ve bir o kadar da kendinden emin: Arda Kural... Nam-ı diğer; Yerli Leonardo Di Caprio... Son olarak 'beni o keşfetti' dediği yönetmen Mustafa Altıoklar'ın 'Beyza'nın Kadınları' filminde rol aldı. Şu sıralar televizyonda 'Emret Komutanım' dizisinde 'Ferit' rolünde oynuyor. Kural, özellikle liseli genç kızların gözdesi. "İleride yazar ve yönetmen olmak istiyorum" diyen genç oyuncu, hayata ve aşka bakışını, kızlarla ilgili düşüncelerini, oyunculuktaki hedeflerini Cosmopolitan dergisinin Mayıs sayısında Özge Zeki'ye anlattı...

* Ortaokulu İstanbul'da, liseyi Yalova'da babamın yanında okudum. Lise bitince tekrar İstanbul'a geldim. Oradayken amatör olarak Yalova Kültür Merkezi Uğur Mumcu Sahnesi'nde bir yıl kadar çalıştım. 1999'da liseyi bitirdim ve İstanbul'a geldim. O zaman oyunculuk hayatıma başladım.

'DİZİ FİMLER SİNEMA İÇİN ALTYAPI'
*
Dizi filmlerde oynamam aslında tesadüfen oldu. Kral TV'de VJ'lik yapmaya başladım. Ondan sonra 2000 yılında 'Eyvah Kızım Büyüdü' adlı diziye transfer oldum. Birkaç diziden sonra Mustafa Altıoklar'la tanıştım ve onunla çalışmalarım devam etti. 'Banyo' ve 'Beyza'nın Kadınları' rol aldığım filmler. Şu sıralar da 'Emret Komutanım' adlı televizyon dizisinde 'Ferit' karakterini canlandırıyorum.

* Sinema benim için bir kendini ifade ediş biçimi. İçimde hissettiklerimi, yaşadıklarımı anlatma içgüdüsü var. Bu yüzden sinema benim için her zaman çok önemli. Sadece oyuncu olarak değil yazar ve hatta ileride yönetmen olarak da sinemada var olmak istiyorum. Yaşadıklarımı sinema ile ifade ettiğimi düşünüyorum. Dizi filmler ise bu noktaya gelmek için bana altyapı hazırladı.

'ÖZGÜN OLMAK LAZIM'
*
İnsan hayatın içinde yaşayıp, kendi üniversitesini kurup, oyunculuğa da kendi yorumunu katarsa daha özgün olur diye düşünüyorum. O yüzden eğitim almamış olmak bir yandan bana avantaj sağlıyor. Yetenekli olmasaydım belki çok dezavantajlı olurdum ama oyunculukta yetenekli olduğum için eğitim almamış olmak şu anda benim için avantaj. Çünkü öğretiler adı 'eğitim' de olsa başkalarının doğrularıdır. Mizaç olarak başkalarının doğrularıyla hareket eden biri değilim. Kendini ifade etmek, özgün olmak benim için daha önemli. Reformcu ve yenilikçiyim, yeni şeyler denenmeli. Çünkü denemeden yanılamayız. Ben kendi tarzımı oluşturduğum için oyunculukla ilgili eğitim alamam diye düşünüyorum. Vaktimi, beynimi meşgul eden başka şeyler var.

* Eğitim almadığım için içimdeki karakterleri oynuyorum. Her karakteri kısmen de olsa kendimle özdeşleştiriyorum. Hikayenin tamamı beni etkiliyorsa 'o projenin içinde olmalıyım' diye düşünüyorum.

* 'En sevdiğim oyuncular' konusunda Türkiye'den bir isim düşünmedim. Büyük ustalar var. Onları burada söylemek bana düşmez. Yabancılardan Johnny Depp ve Brad Pitt'in oyunculuk tarzını kendime çok yakın buluyorum. Yolunda gideceğim biri yok, benim kendi tarzım var.

* Tarzını en çok beğendiğim yönetmen Türkiye'den Mustafa Altıoklar. Hakkında fazla şey söylemeye gerek yok. Hatta Türk sineması Altıoklar ile daha ciddi, kararlı bir duruş ka zandı diyebilirim. Beni Mustafa Altıoklar keşfetti. Daha iyi bir yönetmenle çalışabileceğimi düşünmüyorum.

DURGUN VE CİDDİ
*
Her zaman durgunumdur. Hayata çok farklı bir bakış açım var. Her şeyi kabul eden biriyim. O yüzden sakinim. Kolay şaşırmam ve kolay mutsuz olmam. Yaşadığım olaylarda sanki her şeyi önceden biliyormuşum hissi vardır hep. Çünkü her şeyi baştan kabul etmiştim. Bu nedenle hayatımda çok sürprizler olmaz.

* Çoğu insan aslında neden yaşadığının farkında değil. Ben kendimden sorumluyum. Kendi dünyamın imparatoruyum. Her şeyi şansa bırakan biri değilim.
DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Nevbahar Koç bugün anne oluyor
 Dr. Murad'ın müptelası...
 Ertek nine oluyor!
 Gecelere geri döndü!!!
 Konsolosun eşi sahneye çıktı!
 Annemin ağzı kibardır!
 Ayşegül Dinçkök'ten TEV yararına atak
 Artık reklamlarda Cell-o dönemi sona erdi
 Genç sevgilisiyle yakalandı
 'Çok özel bir ilişkimiz var'
 Baba-kız yemekte
 Hem çaldı hem frikik verdi!
 Köpeği ile gecelere aktı!
 Bebek'te sobelendiler!
 Cordoba'yı üzdüler!
 Aldatmak ikinci mesleği herhalde
 'Tom'la çalışmak bir ayrıcalık'
 Mini etekle çok zorlandı
'Yılın En İyi Köşe Yazarı' bizden çıktı
'Yılın En İyi Köşe Yazarı' bizden çıktı
İstanbul Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu'nun verdiği 2006 İletişim...
Ünlü yüzlerin kişilik analizi
Ünlü yüzlerin kişilik analizi
Los Angeles'ta yaşayan Çinli yüz analisti Angi Ma Wong, People...
El salladı gitti
Yönetmen el salladı, gitti. Boşluğu hissettiniz mi? Adı Atıf Yılmaz'...
Tuzla'daki atıklar yabancı değil
Tuzla'da ortaya çıkan zehirli varillerle yeniden gündeme gelen...
Sorularla Sosyal Güvenlik Reformu
...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.