kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: Saldırıdan ihanet çetesi çıktı
'Bağlantılarıyla çökerteceğiz'

İhanet çetesi çıktı

Başbakan Erdoğan, Danıştay saldırısını "kanlı komplo" olarak niteledi ve "Bu saldırının arkasından ihanet çetesi çıktı. Hedef istikrardır. Bazıları katilin yüzüyle yüzleşmekten kaçınıyor" dedi. Erken seçim olmayacağını söyleyen Erdoğan, AK Parti'nin literatüründe "Ötekiler" diye bir ayrım olmadığını belirtti.

Erdoğan: Saldırıdan ihanet çetesi çıktı

Danıştay’a saldırının arkasından "ihanet çetesi" çıktığını belirtten Başbakan, "Ancak kimse boşuna heveslenmeyin, kesinlikle erken seçim yok" diye konuştu.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Danıştay'a yapılan saldırının kanlı bir komplo olduğunu, arkasından ihanet çetesinin çıktığını söyledi. Erdoğan, erken seçim tartışmaları için "boşuna heveslenmeyin, erken seçim yok" yanıtını verdi. AKP ve hükümete yöneltilen, "toplumu biz ve onlar diye ikiye bölüyorlar" eleştirilerine de yanıt verdi ve "Literatürümüzde öteki diye bir kavram yok. Gerilimin tarafı olmadık, olmayacağız" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. Özellikle erken seçim olmadığı yönündeki mesajı ile yoğun alkış
alan Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

KANLI KOMPLO: Bu saldırı Türkiye'nin mutluluğunu, huzurunu gölgelemeye yönelik kanlı bir komplodur. Kanlı komplonun arkasından bir ihanet çetesi ortaya çıktı. Hedefi istikrardır, huzurdur. Saldırı gittikçe güçlenen demokratik süreci hedef almıştır. Terörle, şiddetle, karanlık emeller peşinde koşanlar bir kez daha karanlık yüzleriyle gösterdiler ki provokatörlerin birer maşa olarak kullandıkları tetikçiler her zaman toplumun vicdanını hedef almaktadırlar. Milletin değerlerinin arkasına gizlenen çeteler karanlık hücrelerinden çıksalar da Türkiye'yi yolundan çeviremeyeceklerdir.

KATİLİN GERÇEK YÜZÜ: Düğümler bir bir çözülüyor... Üzüntümüzü artıran hususlardan biri de bazı siyasi aktörlerin bu provokasyonlar karşısında durumdan vazife çıkarmaları, siyasetin meşru dilini terk ederek kriz diline sarılmalarıdır. Bugün katilin gerçek yüzüyle yüzleşmekten kaçanların olduğunu da görüyoruz...Karanlık odakların, çetelerin diliyle konuşmak kimseye bir şey kazandırmaz. Ayak üstü beyanların, aceleci yorumların sahipleri şimdiden mahcup olmuşlardır. Bu ülkenin kaderini karanlıktan medet olan kriz tacirlerine teslim etmeyeceğiz. Demokrasiden geri adım atmayacağız.

'LİTERATÜRÜMÜZDE YOK'
HÜKÜMET RAHATSIZ:
Huzuru ve istikrarı hedef alan bir çete suçüstü yakalanmıştır ve deşifre edilmiştir. Bu tür provokatif eylemlerden en fazla rahatsız olacak kurum hükümettir. İstikrarın bozulmasını isteyecek bir hükümetin olabileceğini hangi akıl sahibi düşünebilir?

ÖTEKİ YANITI: Bizim literatürümüzde öteki diye bir ayırım olmamıştır olmayacaktır. Her kim milletin birlik ve beraberliğini psikolojik duvarlarla bölmek, milleti farklı kutuplara çekmek istiyorsa onunla yollarımız baştan ayrılmıştır. Hiçbir gerilimin tarafı değiliz, olmayacağız. Bu ülkede birileri toplumu kategorize etmeden milletin bir kısmını çekmecelere koymadan, toplumun bir kısmını ötekileşmeden akıl yürütemiyor, analiz ve yorum yapamıyor olabilir. Biz bütün milletimize aynı gözle bakıyoruz.

DEMOKRASİ ZAYIFLARSA: Herkesi aklı selime davet ediyoruz. Kimse yarın pişman olacağı, mahcup olacağı ifadelerde bulunmasın. Eğer demokrasi zayıflarsa iktidar olalım, muhalefet olalım hepimiz zemin kaybederiz. Demokrasi zayıflarsa Türkiye kaybeder.

BOŞUNA HEVESLENMEYİN ERKEN SEÇİM YOK: Bizden erken seçim kararı bekleyenler boşuna heveslenmesinler. Türkiye'nin bir defa erken seçim derdi yoktur. Bu ülkede erken seçim talebinde bulunanlar geçmiş alışkanlıklarının yeniden tezahürünü istiyorlar. Biz o alışkanlıkların aktörleri değiliz, hiçbir zaman olmadık.

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Ecevit'e duygu seli
 "Ivır zıvır" atışması
 Gül: Sağduyu ile aşacağız
 Demirel: Elinizi dinden çekin
 Nükleer komşudan hoşlanmayız
 Ümit Davala siyasete atılıyor
 Sine-i millet şartı
 Washington'da 'erken seçim yok' açıklaması
 Anavatan lideri muhalefeti ve iktidarı topa tuttu
 Türban AKP'nin gündeminde yok
 Barolar Birliği'nde türbana izin yok
 SHP: Saldırıdan derin örgüt çıkıyor
ERDAL ŞAFAK
İki zarf
Siyasi vasiyet denilebilir mi;...
YAVUZ DONAT
Bölge ve halk
Batman, petrol nedeniyle "civar...
Havaalanında panik
Atatürk Havalimanı kargo terminalinde dün çıkan yangın büyük panik...
Radyoaktif sızıntı alarmı
Havalimanının kargo bölümünde radyoaktif maddelerin depolandığı özel...
Kırmızı bültenli arama
Kırmızı bültenli arama
Danıştay ve Cumhuriyet saldırılarında kilit ismi ATA Ocakları eski...
Asker de doğruladı: Yunanlı pilot suçlu
Asker de doğruladı: Yunanlı pilot suçlu
Türk Hava Kuvvetleri SABAH'ın haberini doğruladı ve "Yunan F-16'sı...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu