kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dikleşen değil dik duran Türkiye

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin AB sürecinde ve tüm değişen bölgeselsüreçlerde itibarlı dimdik bir duruş sergilediğini ifade ederek, ''Politikamız şu, düşman üreten değil, dost kazanan bir Türkiye, dikleşen değil, dik duran bir Türkiye'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Manisa'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 416 konutun anahtar teslimi ve 544 konutun da temel atma törenlerine katıldı.

Erdoğan, hükümetin vatandaşlara verdiği sözleri yerine getirme gayreti içinde olduğunu bildirdi. Göreve geldiklerinde bir söz verdiklerini, Türkiye'yi dört temel taş olarak gördükleri eğitim, sağlık, adalet ve emniyet üzerine oturtmayı hedeflediklerini ifade eden Erdoğan, 15 bin kilometre duble yol sözü verdiklerini, bunun 6 bin 800 kilometresinin bitirildiğini söyledi.

Toplu konut hamlesinde, cumhuriyet tarihinde görülmemiş adımlar attıklarını, şu ana kadar projelendirdikleri, temelini atıkları konut sayısının 180 bine ulaştığını kaydeden Başbakan Erdoğan, 60 bine yakınkonutun da teslimini yaptıklarını belirtti.

Yıl sonuna kadar 200 bin toplu konut hedefine ulaşacaklarını, gelecek yıl ise bunu 250 bin konuta ulaştıracaklarını, kentlerde kentsel değişim ve dönüşümün yakalanacağını dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

''Vatandaşlarımızın daha modern, çağdaş, sağlıklı konutlarda yaşamasını arzuluyoruz. Bu konutlara sahip olurken de kira öder gibi konut sahibi olunmasına gayret gösteriyoruz. TOKİ, insanlarımızı konutlandırmaya devam ediyor. 81 ilimizde de kentsel değişim ve dönüşümü yapacağız. Bu dönüşümü yaparken konutların yanında okullar, ibadethaneler, alışveriş merkezleri, sosyal donatı alanları ve yeşillendirilmiş bir çevre olacak. İnsanımızın insanca yaşayacağı onurlu bir çevreye kavuşmasını istiyoruz. Bunlarla kalmayacağız.

Tarımda, hayvancılıkta bugüne kadar atılmamış adımları atıyoruz. AB sürecinde ve tüm değişen bölgesel süreçte Türkiye itibarlı dimdik ayakta durduğunu gösteren bir anlayış sergiledik. Politikamız şu, düşman üreten değil, dost kazanan bir Türkiye, dikleşen değil, dik duran bir Türkiye. Gerek AB'de, gerek AGİT'de, gerek NATO'da, bu politikasını sürdüren bir Türkiye var.''

Başbakan Erdoğan, vatandaşların şehirlerde insanca yaşamasını arzuettiklerini, bunun için hızla ihmal edilmiş altyapı çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

SAĞLIKLI KONUT ALANLARI

Başbakan Erdoğan, TOKİ'nin yürüttüğü projelerde 700 bin kişiye istihdam alanı yarattığını dile getirdi.Konuşmasında, Manisa ve İzmir'de parti kongreleri olduğunu da bildiren Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
''Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum. Bu konutlar, vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Vatandaşlarımız konutlarına 10-15-20 yıl vadeyle kira öder gibi ödeyerek bunların sahibi oluyorlar. Türkiyegenelinde bu anlayışı benimsedik. Biz vatandaşımızı faize mahkum etmedik, etmiyoruz. Sadece doğan enflasyon, takside yansıtılacak.

Artık, yüzde 120 enflasyon yok. Türkiye'de 60-70 enflasyon yok, artık tek haneli enflasyon rakamına gelindi. Nereden nereye geldiğimizi unutmayın. O günleri iyi hatırlayın. Zaman zaman bunları unutanlar oluyor. Bu bizi üzüyor. Dün mü iyiydi, bugün mü iyi? Vatandaşlarım bu soruyu kendi kendilerine sorsunlar. Gecelik faizlerin yüzde 5 bin-8 bine ulaştığını unutmayın. Memurdan işçiden çalışandan fonlar vasıtasıyla kesilen 14.5 katrilyon liranın hortumculara verildiğini unutmayın. Peki bu parayı kim ödedi? Bu iktidar ödedi. Haziran ayında son taksidi ödeyerek 14.5 katrilyonluk borcu bitirmiş olacağız. Bu iktidar, hortumcularla işbirliği içinde olsaydı, bu paralar ödenmezdi.''

İMARZEDELER

İmarzedelere 8.5 katrilyon lira olan borcun 6.5 katrilyonunun, 2007'ye kadar ödeyeceklerini, offshorezedeler konusunda da yargı kararını beklediklerini belirten Başbakan Erdoğan, şu bilgileri verdi:

''Aksi halde bize zimmet çıkarırlar. Bu para da 1.5 katrilyon lira. Merkez Bankası'nda biz göreve geldiğimiz de 26 milyar dolar civarında para vardı. Bunun çoğunluğu yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın getirdiği dövizlerdi. Şimdi Merkez Bankamızda 158 milyar dolar var. Nereden nereye. Bizim hortumcularla işimiz yok. Onuniçin bu işler oluyor.''

Başbakan Erdoğan, gerek DSP, MHP, ANAP ve gerekse CHP, DYP koalisyon dönemlerinde fona devredilen bankaların 46 milyar dolar zarara neden olduğunu, bunlara faiz eklenmesi durumunda 100 milyar doların üzerinde ülkeye borç bırakıldığını, millet adına AK Parti hükümetinin bu borçları ödediğini söyledi.

''(Bu iktidar, IMF ne diyorsa onu yapıyor) diyorlar mı?'' diye soran Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Biz geldiğimizde Türkiye IMF'ten 28 milyar dolar almıştı. Bizim şimdi IMF'ye ne kadar borcumuz var biliyor musunuz? Biz borcu eksilttik 11 milyar dolara indirdik. Borcu alan onlardı. Biz borç ödedik. Borç alan emir alır, bu doğrudur. Ama biz, masaya oturduk, aklı selimi yaptık, borcu azalttık. IMF ile Türkiye arasındaki ilişki bizimle başlamadı, on yıllardır süre gelmektedir. Ama biz oturuyoruz, ülkemizin çıkarı, menfaatleri neyse müzakere ediyoruz. Onur duyacağınız bir iktidar var. Biz sizin iktidarınız. Böylece de yola devam edeceğiz.''

Başbakan konuşmasının ardından Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, Hayati Yazıcı, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Manisa Valisi Refik Arslan, Belediye Başkanı Bülent Kar ile10 vatandaşa anahtarlarını teslim etti.

SİGARAYI BIRAKAN İKİ KİŞİ PAKETLERİ ERDOĞAN'A VERDİ

Anahtarını verdiği Türkan Onay'ın bir çocuğu olduğunu ve evinin 114 metrekare olduğunu öğrenen Başbakan Erdoğan, ''Fazla çocuğa ihtiyaç var'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Selçuk Oğulganmış'ın Eylül ayında evleneceğini öğrenince de ''Daire hazır, daireyi üzmeyin nikahta acele edin'' dedi.Başbakan Erdoğan, anahtarlarını çocuklarıyla birlikte teslim almaya gelen ailelerin çocuklarına oyuncak verdi.

Erdoğan daha sonra yapımına başlanacak olan 544 konuttan oluşacak olan Manisa İkinci Etap Toplu Konut Projesi'nin sembolik olarak temelini attı. Erdoğan konutları bir yıl içinde bitirmeyi hedeflediklerini bildirdi.
3 bin 317 kişinin müracaat ettiği projede, hak sahibi olacak 5 kişi noter huzurunda, dönen küreler kullanılarak Başbakan Recep TayyipErdoğan'ın da katılımıyla kurayla belirlendi.

Kura sonucu ev sahibi olmaya hak kazanan Mehmet Aydın, ev sahibi olmanın sevinciyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sigara bırakma sözüvererek, paketini Başbakan'a teslim etti. Mehmet Aydın'ın böylece sigara parasıyla taksit ödeyebileceğini belirten Erdoğan, ''Benim de böyle bir huyum var. Bu paket, paketin üzerine tarihi yazıp imzayı atıp benim müzeye girecek'' dedi.

Talihlilerden bir diğeri olan Turgay Çelik de aynı şekilde sigarayı bırakacağı sözü vererek, paketin üzerini imzalayıp Başbakan Erdoğan'a verdi.Erdoğan daha sonra, ev sahibi olmaya hak kazananlarla toplu fotoğraf çektirdi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Azerbaycan'da Cumhuriyet bayramı
 Ağar: Tablo doğruydu
 Ecevit komada ama tepki veriyor
 Bush: Türkiye'yi kurtardık
 TOBB'da birlik görüntüsü
 Ecevit'e güvercinli doğum günü
 ABD elçisi: Büyük Türkiye'nin terörle mücadelesini...
 MHP'li Şandır: Çete AKP'nin arka bahçesi mi?
 Danıştay'dan vekile dava açma izni yok
MUHARREM SARIKAYA
Hukuksuz infaz...
Meclis kulisi turnusol kağıdı gibidir.
YAVUZ DONAT
On gündür uyuyan şair
Şair bir "başkaldırı" ile...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Çorap söküğü gibi gelmeyen soruşturma...
Ankara'da...
Norveçli kızlara helikopterli taciz
Ankara'ya gelen Norveç Milli Voleybol Takımı, parkta güneşlenmek...
O, ölmeyi hak etmedi
Samsun'da okuluna giderken kurşun yağmuruna tutulan liseli Cihan'ın...
İnsan hayatına para kadar değer verilmemiş
İnsan hayatına para kadar değer verilmemiş
Yangında kül olan Atatürk Havalimanı kargo bölümünde beton ve çelik...
Polisin umudu Parlak
Polisin umudu Parlak
Eski yüzbaşı Tekin'in serbest bırakılmasının ardından polis, umudunu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu