kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   News in English
   Son Dakika
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mutsuz sondan yanayım
Mutsuz sondan yanayım
'Beren çok iyi çıkış yaptı Serap Aksoy bir idol oldu'
Özcan'ın Dizisinin Karşısında Olmak İstemezdim
Fırat Bu Dizide Hayatının rolünü Oynadı

Mutsuz sondan yanayım

atv'nin sevilen dizisi 'Aşka Sürgün'ün başrol oyuncusu Mahsun Kırmızıgül, yarın akşam final bölümü yayınlanacak dizinin neden mutlu sonla bitmesini istemediğini şöyle açıklıyor: Seyirci mutlu sonu sever. Ama akılda kalan mutsuz sondur, daha fazla iz bırakır.

İki yıldan bu yana pazartesi akşamları ekranları parselleyen 'Aşka Sürgün', yarın akşam final bölümüyle ekrana gelecek. İzleyicinin mutlu son hayal ettiği dizinin nasıl bir finali olacağı henüz bilinmese de; dizinin başrol oyuncusu Mahsun Kırmızıgül 'mutsuz son' hayal ediyor... "İzleyici bu dizide beni Hazar olarak kabullendi. Mahsun'u unutup Hazar'a konsantre oldu" diyen Mahsun Kırmızıgül, önümüzdeki yıl sivri ve 'dişi' bir rolle ekrana geleceğini söylüyor...

'BU DİZİNİN FANLARI VAR'

* 'Aşka Sürgün' bitiyor neler hissediyorsunuz?
Birbuçuk yıldır buradaki ekiple bu dizi için çalışıyoruz. Hayatımın en uzun dizisini çektim. Bugüne dek çektiğim en uzun dizi 26 bölüm sürmüştü. Burada mutlu anılarımız oldu. Mardin ve İstanbul'da acısıyla tatlısıyla iki sezon çalıştık. İster istemez bir burukluk var.

* Dizinin bu kadar tutmasını neye bağlıyorsunuz? Benim bütün dizilerim tuttu. 'Aşka Sürgün'ün yayınlandığı saatte de karşısındaki 9 ya da 11 dizi yayından kaldırıldı. Herhalde bu sezon, karşısından bu kadar dizi kaldırılan başka bir dizi daha yok. Bunu ben söylemiyorum, televizyon verileri söylüyor. Bu dizi kendi fanlarını, kendi izleyicisini yarattı. 'Aşka Sürgün', her şeyden önce bir aile dizisi oldu. Herkesin özlemiş olduğu aile değerlerini barındırıyordu. Aynı zamanda geleneklerine ve göreneklerine bağlı olan kişiliklerin çocuklarını öyle yetiştirmeleri, seyircide de iz bıraktı. Kaybolan aile değerlerini bu dizide görmeleri onları etkiledi. Diziye Bebek'te de aynı tepkiyi alıyoruz, Mardin'de de...

'HAZAR ÇOK TOLERANSLI'

* Başlarken rolle ilgili endişeleriniz oldu mu?
Bu role başlarken 'başarır mıyım' diye bir endişem olmadı. Zaten birebir bu yaşantının içinde olan birçok tanıdığım insan ve aileler var. Onların yaşamlarını, hayat biçimlerini ve duruşlarını izleme olanağı bulduğum için çok fazla yadırgamadım bu rolü. Çünkü Hazar; ağırbaşlı, kadınına değer veren, ailesine saygıda kusur etmeyen bir karakterdi. Fevri hareketleri olmayan biriydi. O yüzden çok zorlamadı beni.

* Hazar sizi andırıyor mu? Ben daha hareketliyim. Zaman zaman Hazar'a hareket katmak istiyordum. Ama Hazar olayları düşünüyor ve ona göre tepki veriyor. Herkese çok toleranslı davranıyor. Düşmanını da alttan almaya çalışıyor. Bende alttan alma yoktur.

* Dizinin finali nasıl olacak? Sizin beklediğiniz gibi mi olacak? Hazar ve Zilan'ın sürekli kavga etmesi beni sıkmaya başladı. Bu senaryonun açmazı oldu. Mutlu mu, mutsuz mu biter bilmiyorum...

* Gönlünüzden ne geçiyor? Benim gönlümden geçen; dizinin finalinin hüzünlü bitmesi. Çünkü seyirci, mutlu sonla biten hiçbir sonu hatırlamaz. Mesela ben sonu mutlu biten hiçbir film ya da diziyi hatırlamıyorum. Ama genelde mutsuz sonlar insanı hüzünlendirir. Daha etkileyici olur ve izleyicide daha fazla iz bırakır. Ben mutsuz sondan yanayım!

* Dizide pek fazla değinilmeyen konulara da değinildi. Mesela Süryani-Müslüman aşkı... Süryani-Müslüman aşkı benim hikayem. Irak'taki petrol hikayesi iyi bir hikaye. Bunları Tomris Giritlioğlu'na ben söyledim. Diziye başlarken ana bir öykü vardı. Kana karşılık bir bedel vardı. Yan öyküleri ise zayıftı.

* Nasıl yani? Süryani- Müslüman hikayesi sizin başınızdan geçen bir hikaye mi? Benim başımdan geçen bir olay değil. Benim arada sırada gözlemlerimle oluşan hikayelerim var. Zaman zaman yazdığım şeyler var. Süryani bir arkadaşım var. Onun yaşadığı gerçek bir hikayeydi bu. Petrol hikayesi de şöyle; Irak'a petrol taşıyan bir arkadaşım var. Onun bu işi yapması beni etkiledi. Türkiye ile Irak arasındaki o yolda neler yaşandığını ondan öğrenip, yapımcıma ve senaristlere anlattım. Çok beğendiler...

'ELİMDE İYİ BİR ÖYKÜ VAR'

* Peki siz kendi yazdığınız bir öyküde ilerleyen yıllarda ekrana gelecek misiniz?
Ben senarist olmadığım için senaryo yazamam. Öyküyü veririm senaristler bunu senaryoya dönüştürür. Dizi maratonu başka bir şey. Sinema öyküsünü yazabilirim ama. Bir öyküm de var zaten. Cemal Şan çok beğeniyor. Bunu ekrana taşımayı ve burada bir karakteri oynamayı çok istiyorum. Çok başarılı olabilecek bir öykü. Çünkü yaşanmış hikayelerden yola çıkıyor. İnsanları yüreğinden yakalar.

* Bir sonraki projenizde sizi nasıl bir rolle görürüz? Benim için senaryo ve yönetmen çok önemli. 'Zalim'de oynadığım rol dişi bir roldü. Bir sonraki projede de kesinlikle dişi bir rol oynayacağım. Kesin sivri bir rol olacak. Çünkü seyirci de hep aynı insana aynı elbiseyi giydirmek ister. Özcan'ın başına gelen de aslında bu. Onu hep 'Asmalı Konak'taki 'Seymen' olarak gördüler ve öyle kalmasını istediler. Hâlâ da öyle görüyorlar. Yavuz Bingöl'ü de öyle mesela. 'Zerda'dan kalan bir şeyler var. Benim canlandırdığım 'Hazar' karakterine ise sadece 'Hazar' olarak konsantre oldular. Mahsun olarak değil.

* Peki komedi oynamayı düşündünüz mü, ister misiniz? Mimikleri çok olan ve yüzünü çok iyi kullanan biri değilim. Bu işi yıllardır yapan büyüklerimiz var. Ancak durum komedisi olursa olur.

MUSTAFA KIZIL

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Yarışmaya porno havası vermeye çalıştılar
 Yeni albümden sonra durabilir...
 Aşiret çocuğu müziği seçti
 Sahne arkasını izlettirecek
 Konser için temmuzda geliyor
 Ben günahkar bir Katoliğim
 Avon'un yeni yüzü oluyor
 Bir çocuk daha evlat edinmeye hazırlanıyor
 Futbolla süslenmiş bir şölen sunacağız
 Futbol otoriteleri kanal 1'de buluşacak
 Türkiye'nin gönüllü İspanyol kültür elçileri
 Gelişimciler Ercan Arıklı'yı unutmadı
 Emre kaçamağı pahalıya patladı
 Lara Kamhi'yi dünyayla tanıştıracak
 Dövüşmek iyi gelmedi!
 atv mayıs ayında da 'en çok izlenen' kanal oldu
 İleride nasılsa bir ödül alırım
 Yasemin Kutsi 'uzlaşma'ya çağrıldı
 Kumbasar, polis zoruyla getirilecek
 Medyatik olmak için çabam yok!
 atv ile mutfağa yenilik gelecek
 Biraz beklesinler de kendileri doğursun!
 Mori&Mojito yaza 'merhaba' dedi
SEDA KAYA GÜLER
Olan Tuba'ya oldu!
Siz hiç özel hayatındaki...
AYŞE TÜTER
Tuzlu lokmalar
Peynir, maydanoz ve bir çorba kaşığı...
Radyofrekanslı güzellik
Radyofrekanslı güzellik
Şimdi moda; ilerleyen zamanın ciltte bıraktığı izleri, risksiz ve...
Hamileyken saça perma ve boya yaptırabilirsiniz
Hamileyken saça perma ve boya yaptırabilirsiniz
Perma, boya ve saç bakımında kimyasal içerikli bazı maddeler...
Kalp hastası çocuklara sanatçı desteği
Kalp hastası çocuklara sanatçı desteği
İstanbul Üniversitesi eski rektörlerinden merhum Cem'i Demiroğlu'nun...
Sade ama göz alıcı!
Sade ama göz alıcı!
Moda Polisi
STFA'nın veliahtlarından Alp Taşkent ile mutlu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.