kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
  » Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hazırlıkları iki hafta süren operasyonda öldürülen Zerkavinin cesedi, kesin olarak teşhis edildi.
Bir katilin sonu
Bin Ladin'in 'Irak emiri'
Başlıca eylemleri
Başına 25 milyon dolar ödül vardı
Kız kardeşleri evinde toplandı
Bush: El Kaide'ye acı darbe

Cellatın sonu

2003'te İstanbul'da 57 kişinin ölümüne neden olan bombaların mimarı Zerkavi, Irak'taki ABD bombardımanında ölü ele geçirildi..

El Kaide'nin Irak'taki lideri olan Ebu Musab Zerkavi, Bakuba'da öldürüldü. Son 3 yılda İstanbul ve Avrupa'da düzenlenen tüm saldırıların planlayıcısı olan ve kellesine 25 milyon dolar biçilen teröriste düzenlenen saldırı şu şekilde gerçekleşti:

İKİ HAFTA BEKLENDİ
ABD, Ürdün'ün verdiği bilgilerle teröristin yerini belirledi. İki hafta içinde yaşadığı ev bulundu. Çarşamba gecesi bombalar yağdı. Evdeki Zerkavi'nin 3 adamı ile birlikte bir kadın ve bir çocuk da öldü.

'ADALET YERİNE GELDİ'
18 saat süren DNA testleri sonunda dün resmi açıklama yapıldı. ABD Başkanı Bush "Ordumuz adaleti yerine getirdi" derken; Irak Başbakanı Maliki "Hayırlı olur inşallah" diye konuştu.

Harabeye döndü

F-16'lar, çarşamba gecesi Zerkavi'nin kaldığı eve iki adet 250'şer kiloluk bomba attı. Harabeye dönen evden çıkan belgeleri inceleyen ABD güçleri Bağdat'ta 17 noktaya bomba yağdırdı.


Bir katilin sonu

İstanbul saldırılarını düzenletti, Türk kamyoncuları öldürttü, binlerce kişiyi katletti. Irak'taki El Kaide lideri Zerkavi, Amerikan F16 uçaklarının attığı 250 kiloluk iki bombayla öldürüldü.

Dün dünya televizyonlarının yayınını keserek duyurduğu bir haber, milyonları ekranlara kilitledi. Koalisyon güçlerinin Irak'taki komutanı Amerikalı Tümgeneral Bill Caldwell, Usame bin Ladin'e bağlı El Kaide örgütünün Irak'taki lideri Zerkavi'nin çarşamba günü yerel saatle 18.15'te öldürüldüğünü, gece saatlerinde de cesedinin kesin biçimde teşhis edildiğini açıkladı. Zerkavi'nin cesedinin fotoğrafıyla basın toplantısı düzenleyen Caldwell, teröristle birlikte beş kişinin daha öldüğünü, bunlardan birinin teröristin akıl hocalarından Şeyh Abdül Rahman olduğunu söyledi. Ölenler arasında kimliği belirlenemeyen bir kadın ve bir çocuk da vardı.

AKIL HOCASINI TAKİP ETTİLER
Ürdün ve birçok ülke, Iraklı üst düzey yetkililer, saldırılardan bıkan Irak halkı, koalisyon güçlerine Zerkavi'yle ilgili istihbaratlar taşıdı. İki haftadır süren yoğun bilgi akışında Zerkavi ve beraberindeki teröristlerin Bağdat'ın 50 km kuzeybatısındaki Diyala bölgesindeki Bakuba kentinde toplandıkları ev saptandı.İSTİHBARATI KENDİ ÜLKESİ SAĞLADI... El Zerkavi ve yanındaki 5 kişi, ABD uçaklarının saldırısı sonucu öldürüldü. Yerle bir olan evin bulunduğu Diyala bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Evdeki belgelerden hareketle, 17 noktaya daha hava saldırısı düzenlendi.Zerkavi'nin izi, en yakınındaki isimlerden biri üzerinden bulundu. En yakın danışmanı, akıl hocası Abdürrahman El Iraki, birkaç hafta önce izlemeye alındı. Önceki gece Zerkavi'yi ziyarete gittiği tespit edildi. Saldırı emri verildi.

PARMAK İZİNDEN BELİRLENDİ
Zerkavi'nin o evde olduğundan emin olan ABD özel birlikleri, F-16 savaş uçaklarıyla çarşamba akşamı evin üzerine yaklaşık 250 kiloluk iki ayrı bomba attı. Saldırının ardından evin olduğu bölgeye Irak güçleri giderek cesetleri topladı. Ölenler arasında Zerkavi'nin olduğundan emin olmak isteyen güçler, teröristin parmak izlerini, vücudundaki izleri, dövmelerini inceledi. DNA testinin de bugün alınması bekleniyor. Operasyonun ardından Diyala'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Tümgeneral Caldwell, evden çok önemli belgeler ele geçirildiğini söyledi. "Hazine değerinde" dediği bilgiler ışığında, Bağdat yakınlarına 17 hava saldırısı daha düzenlendi. Tümgeneral, birçok ülkeninZerkavi’nin barındığı bu ev, bombalanmadan önce uydudan bu şekilde görüntülendi.kendilerine bilgiler verdiğini, en önemlinin Zerkavi'nin kendi ülkesi Ürdün olduğunun altını çizdi.

HALEFİ HEMEN SEÇİLDİ: EL MASRİ
Caldwell, Zerkavi'nin ölümüyle doğacak boşluğu dolduracak ismi de açıkladı: Mısırlı terörist Ebu El- Masri... El Masri'nin 2002'de Irak'a giderek birçok terör saldırısı düzenlediği sanılıyor. Irak Başbakanı Nuri el Maliki, Irak'taki Amerikan birliklerinin komutanı Orgeneral George Casey ve ABD'nin Irak Büyükelçisi Zalmay Halilzad önemli haberi dün sabah tüm dünyanın canlı yayınladığı basın toplantısı düzenleyerek duyurdu. Zerkavi'nin öldüğünün açıklanmasının ardından salondan büyük bir alkış koptu. Iraklılar sloganlar atarak zılgıt çekti. Başbakan El Maliki, Zerkavi yanlılarına seslenerek "Şiddeti seçenler bir kez daha düşünsün" dedi. Sözlerini "Hayırlı olur inşallah" diyerek bitirirken, basın toplantısını izlemeye gelenler sözlerini belki de en anlamlı biçimde tamamladı: "Amin..."

DIŞ HABERLER


1 2 3 4 5
 
DİĞER DÜNYA HABERLERİ
 Bizim de canımızı yaktı
 İşbirliği ve anlayış çabası sürecektir
 Cinsel ayrımcılık en büyük sorun
 ABD istedi Türkiye teslim etti
 Bush: Saçlarımı kızlarım ağarttı
 NATO eyleminde bir Türk
 Atina'da 'reform' dayağı
 Chelsea'den sonra gazete de aldı
 "ABD askerleri ev ev dolaşıp öldürdü"
 ABD'li üsteğmen 'vicdani retçi'
 Beyzbol topuyla martıyı avladı
 Ağız kokusu hastalık işareti
 Rüzgâr sörfüyle okyanusu geçti
 İspanya'da fil, Türk'e saldırdı
Başlıyor
Başlıyor
Bir ay sürecek Dünya Kupası heyecanı Almanya-Kosta Rika maçıyla...
Herkes Samba diyor
Herkes Samba diyor
Dünya Kupası'na katılan 13 ülkede 7835 kişiyle yapılan ankete...
Sezer, Hamas'a çağrı yaptı: Gerçekçi olun
Sezer, Hamas'a çağrı yaptı: Gerçekçi olun
Filistin ziyaretinde Hamas'a randevu vermeyen Sezer, Arafat'ın...
Bomba mı, gaz mı belli değil, beraat
Mısır Çarşısı davasında ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Pınar...
Perihan Mağden polisi Bakan Gül'e şikayet etti
"Polis, yazdığı yazıdan dolayı yargılanan bir vatandaşı korumayıp,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu