kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
2 anahtar nerede?
Guinness Rekorlar Kitabı'na aday

2 anahtar nerede?

2007 seçimlerine hazırlandıklarını söyleyen Erdoğan, siyasete döneceği yorumları yapılan Demirel'i suçladı: Geçmişte iktidara gelmek için vatandaşlara iki anahtar vaat etti. Hani anahtarlar nerede?.

Başbakan Tayyip Erdoğan, toplu konutların anahtar teslim töreni için geldiği Denizli'de, siyasete gireceği yorumları yapılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e çattı. Turizm Bakanı Atilla Koç'un eşlik ettiği Erdoğan, geziye 1.5 saat gecikmeyle başladı. Önce eşi Emine Hanım'la otobüse binip şehir turu attı, yolunu kesen çocuklara oyuncak dağıttı. Erdoğan daha sonra, Denizli Belediyesi ve TOKİ tarafından inşa edilen toplu konutlardan 448'inin anahtar teslimini yaptı, Toplu Konut İdaresi'nin 3 bin konutunun da tapusunu dağıttı. Dağıtım sırasında hak
sahiplerinden Ömer Özkan ve Özlem Er'in Ağustos'ta evleneceğini duyan Erdoğan, "Bunlar şimdi iki evli oldu" diye espri yaptı.

KÖY GİBİYDİ, ASİL OLDU
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Denizli'nin 3.5 yıl önce köy gibi göründüğünü söyledi, "Şimdi gelirken gördüm, artık Denizli asil bir duruş sergiliyor. Denizli yarın daha da güzel olacak" dedi. Milletin hayat standartlarını yükseltmek için çabaladıklarını, AB sürecini de bu nedenle kovaladıklarını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: "İnsanca yaşamaktan öte maalesef insanlık dışı tabloları teneffüs eden vatandaşımız var. Bunu gördüğünüz zaman mesuliyetiniz daha da artıyor. Zannediyor musunuz ki zaman zaman televizyonlarda gösterildiği gibi dünyanın değişik ülkelerindeki o tablolar sadece oralara ait. O tablolar bizde de var. Biz o tür tabloları ne yazık ki devraldık. Şimdi o tablolardan kurtulmanın gayreti içerisindeyiz." Erdoğan konuşmasının devamında, 2007 seçimlerine hazırlandıklarını belirterek, son günlerde kendisini sık sık eleştiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i ima ederek, şöyle dedi: "Geçmişte bazıların iktidara gelmek için vatandaşlara iki anahtar vaadetti. Herkesin iki anahtarı, yani bir arabası, bir evi olacaktı. Hani nerede? Her zaman söylüyorum, seçim kampanyamızda da söyledim 'biz gerçekleştiremeyeceğimizi halkımıza vaadetmeyeceğiz' dedik. Ama neyi vaadettiysek de tarih veririz, gerçekleştiririz."

ELİNE DİLİNE DURSUN
Türkiye'nin artık yeni bir süreci yaşadığını ve dört bir yanından şantiyeye döndüğünü söyleyen Erdoğan, medyaya da çattı. "Bir süre önce Denizli'de kavşak açılışı yaptık" diyen Erdoğan, yolun bir süre sonra çökmesinin haber olmasına kızdı: "Eline diline dursun, çöken bir şey yok. Ama bir yerden AK Parti iktidarına bir şey tutturacaklar ya! Ama şunu bilmeleri lazım, güneş balçıkla sıvanmaz. Gerçek budur." Erdoğan konuşmasının sonunda, gecekondu yapılmaması uyarısında da bulundu. Erdoğan, şöyle dedi: "Bu ülkede parasıyla, puluyla daire satın alan, elinde neyi var neyi yok satan, hanımefendisinin kolundaki bileziğini satmak suretiyle peşinatını ödeyen, taksitini ödemek suretiyle daire sahibi olan vatandaşım varken, öbür taraftan da devletin arazisini işgal etmek suretiyle dört duvar dikip, 'burası benim' diyenler var. Bu tabii ki adaletsizliktir."

TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ
Erdoğan ayrıca, Atık Su Arıtma Tesisi'nin açılış töreniyle birlikte, belediyeye ait pazar yeri, park ve iki köprülü kavşağın temel atma törenlerini toplu olarak yaptı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada ise "Şunu çok iyi bilelim ki; dara düşmüş, kendi içine kapalı bir Türkiye, bölgemiz için de dünya için de yeri doldurulamaz büyüklükte bir kayıp olur" dedi. Başbakan Erdoğan akşam saatlerinde ise Ankara'ya geçti.

Mustafa KAYA - Devrim İNCE / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Dora ve Gül'den Ege'de barışa imza
 Kritik randevu yarın 17.30'da
 Dora damgasını vurmayı hedefliyor
 Sezer, Hamas'ın gücünden kaygılı
 Baykal: 80 yıllık Cumhuriyet seçimde sınavdan geçecek
 Üniversitelerdeki özgürlük kısıtlanamaz
 Kardak'ta Medya cafe
 İşadamı Gür "Avrupa" ile mahkemelik
MUHARREM SARIKAYA
Pazartesi sendromu
Hükümette tam anlamıyla "Pazartesi...
YAVUZ DONAT
Çankaya Borsası'nda durum
Namdar Rahmi Karatay böyle...
Acılı annenin inadı cinayeti aydınlattı
Polis memuru Serpil Yılmaz, üç yıl önce evde ölü bulunduğunda,...
'Dövülürken korku filmi gibi izlediler'
Üç kişi tarafından dövülüp gasp edilen Prof. İlkay Şimşek...
Müzeye Sherlock Holmes gibi bakılmaz!
Müzeye Sherlock Holmes gibi bakılmaz!
Kaşıkçı Elması'nın değiştirilmiş olabileceği iddialarına, "Müzeye...
Azeri lidere MİT koruması
Azeri lidere MİT koruması
Güney Azerbaycan Milli Uyanış Hareketi lideri Doktor Mahmudali...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu