kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan: Yere sağlam basıyoruz
Erdoğan: Yere sağlam basıyoruz

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Yere sağlam basıyoruz. Emin adımlarla yürüyoruz. Ekonomik programdan, mali disiplinden taviz yok ve hortumculara yer yok'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Dünya Ticaret Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Kayseri İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, göreve geldiklerinde yüzde 69 olan nominal faizin son dalgalara rağmen yüzde 17'lere düştüğünü belirtti. Erdoğan, şöyle konuştu:

''3-3.5 yıl önce devlet yüzde 69 faizle borçlanıyordu. Şimdi yüzde17 ile borçlanıyoruz. Hesap ortada. Yüzde 69'u
görmüyor. Bu ara 3-3.5 puan oynayınca, 'AK Parti iktidarı geri gitmeye başladı' dediler. Bundan hoşlanıyorlar, zevkleniyorlar. Merak etmeyin, evelallah bu geneyerini bulacak. Yere sağlam basıyoruz. Emin adımlarla yürüyoruz. Ekonomik programdan, mali disiplinden taviz yok ve hortumculara yer yok. Bunu böyle bilelim.''

'HALKIN HİZMETKARIYIZ'

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de bugüne dek iktidara gelenlerin ülkeyierittiğini, AK Parti iktidarının ise daha ileriye götürdüğünü söyledi.''Halkın efendisi değil, hizmetkarıyız'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin dörtbir yanında şiddetli kış mevsiminde halkımıza kömürü ulaştırdık mı? Soruyorum ulaştırdık mı? Ulaştırdık. 3 yıldır budevam ediyor. Önümüzdeki yıl gene devam edecek. Aynı şekilde Türkiye'nin dörtbir yanında ilköğretimde, yavrularımız ücretsiz olarakkitaplarını sıranın üzerinde okullar açılırken buldu mu? Buldu. Şimdi bir talep daha var. Lise öğrencilerimiz diyor ki 'Başbakanım biz paramızla bile kitaplarımızı bulamıyoruz. Bize bu konuda ne yapacaksınız?' Oturduk bakanlık kurulunda bunun da kararını aldık. 2006-2007 öğretim yılında kitaplarının sıralarının üzerinde ücretsiz bulacaklar. Çünkü eğitim öncelikli. Türkiye'de tarihinde milli eğitim hiçbir zaman birinci sıraya çıkmadı ama biz çıkardık. İlk defa. Çünkü eğitim bizim için en öncelikli sorun. Bunu başarmamız lazım. Geldik okuma yazma oranı yüzde 80'di. Şimdi okuma yazma oranı yüzde 90'a ulaştı. Hedef, bunu yüzde 100'e ulaştırmak.''
Erdoğan, bilişim teknolojisinin de dönemlerinde ayağa kalktığını belirterek, ''Türkiye'de 70 bin derslik bu dönemde kuruldu. 2006-2007 eğitim öğretim yılına başlarken bilişim teknolojisinin kurulmadığı okul kalmayacak. Bunu da başaracağız'' dedi.

Vatandaşlardan çocuklarını okula göndermeyen komşularını ilçe milli eğitim müdürlüklerine ve kaymakamlıklara bildirmelerini isteyen Erdoğan, okuma yazma oranının yükseltilmesi için bunun gerekli olduğunu belirtti. Erdoğan, yoksulluğun bunun için bahane olmadığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

''İlköğretimdeki erkek öğrencilere 18 YTL, kız öğrencilere 22 YTL,lisedeki erkek öğrencilere 28 YTL, kız öğrencilere 39 YTL destek veriyoruz. Parayı kime veriyoruz? Çocuğa mı, babaya mı? Değil. Parayı anneye veriyoruz. Çünkü, babaya versek duman olup gidecek. 700 bin okula gönderilmeyen yavru vardı. Bu rakam hamdolsun 500 binlere doğru indi. Hep beraber çalışmak suretiyle. Üniversitelerde, göreve geldiğimizde 45 milyon burs vardı, şimdi 130 milyon burs var. 45 milyon nere, 130 milyon nere.''
Türkiye'nin toplu konutta da atağa kalktığını kaydeden Başbakan

Erdoğan, kentsel dönüşüm projeleri ile gecekondu olan bölgeleri daha modern şehirler hale getirdiklerini, 170 bin konut inşaatının devam ettiğini belirtti.

AB SÜRECİ

Başbakan Erdoğan, bu süreci hızla devam ettirirken AB sürecinde dehızla yol aldıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Biz yere sağlam basıyoruz. Dersimizi iyi çalıştık. AB'yi insanımızın yaşam standardını yükseltecek bir proje olarak gördüğümüz için bu yolda bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Hiçbir zaman Türkiye olarak bizim onurumuzdan kimse en ufak bir parçayı koparıp alamaz. Bunu böylebilin. Biz nereye girersek girelim onurumuzla gireriz. Bir şeyler koparmak için değil, bir şeyler katmak için gireriz.

Kazanımlar karşılıklıdır ama biz bir dünya ülkesiyiz. Bunu da unutmayalım. Bir dünya ülkesi olarak da kendi içimize kapanmamızın biranlamı yok. Tabii ki dünyaya açık olacağız, dünya ülkeleri ile iletişim içinde olacağız. Göreve geldiğimizde dünyadan uzak, kendi içine kapalı bir Türkiye vardı. Geldik dünyayı fellik fellik dolaşmayabaşladık. Eğer bugün Türkiye'nin ihracatı 80 milyar dolara doğru yürüyorsa bilesiniz ki bu, iktidarın uluslararası piyasada, uluslararası pazarda, dünya siyasi liderleriyle olan görüşmelerde hazırlamış olduğu atmosferin katkısıdır. İktidara geldiğimizde Türkiye'nin 36 milyar dolar ihracatı vardı. Şimdi 80 milyar dolara doğru yaklaşıyor. Herşey ortada, açık ve net.''

Partililerden 2007 sonbaharında yapılacak seçimler öncesi Kayseri'de gidilmeyen yer bırakmamalarını isteyen Erdoğan, böylece halkın teveccühünü sandığa taşıyacaklarını sözlerine ekledi. AK Parti Kayseri İl Başkanı Mahmet Cabat, Başbakan Erdoğan'a el dokuması kilim ile pastırma hediye etti.

KONGREDEN NOTLAR

Yaklaşık 11 bin metrekare kapalı alanı bulunan Dünya Ticaret Merkezi'nde yapılan kongrenin hazırlıkları bir hafta sürdü. Davetlilerin oturabilmesi için alana yaklaşık 4 bin sandalye konuldu. Partililerin Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını rahat izleyebilmesi için 3 kademeli platform kuruldu.

Ankara'dan gelen bomba uzmanları, kongrenin yapılacağı salonda köpeklerle arama yaptı. Partililer, protokol üyeleri, delegeler ve gazeteciler izdiham yaşanmaması için salona farklı kapılardan alındılar.

Başbakan Erdoğan, konuşmasını, yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki platformun 4 metrelik bölümünde yaptı. Erdoğan'ın konuşması, sahneye konulan dev ekrandan aynı anda yayınlandı. Erdoğan, kongre salonunda ayrılırken çocuklara oyuncak ve kitap hediye etti.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Rum Bakandan gider ayak tehdit
 2 anahtar nerede?
 Dora ve Gül'den Ege'de barışa imza
 Kritik randevu yarın 17.30'da
 Dora damgasını vurmayı hedefliyor
 Sezer, Hamas'ın gücünden kaygılı
 Baykal: 80 yıllık Cumhuriyet seçimde sınavdan geçecek
 Üniversitelerdeki özgürlük kısıtlanamaz
 Kardak'ta Medya cafe
 İşadamı Gür "Avrupa" ile mahkemelik
MUHARREM SARIKAYA
Pazartesi sendromu
Hükümette tam anlamıyla "Pazartesi...
YAVUZ DONAT
Çankaya Borsası'nda durum
Namdar Rahmi Karatay böyle...
Acılı annenin inadı cinayeti aydınlattı
Polis memuru Serpil Yılmaz, üç yıl önce evde ölü bulunduğunda,...
'Dövülürken korku filmi gibi izlediler'
Üç kişi tarafından dövülüp gasp edilen Prof. İlkay Şimşek...
Müzeye Sherlock Holmes gibi bakılmaz!
Müzeye Sherlock Holmes gibi bakılmaz!
Kaşıkçı Elması'nın değiştirilmiş olabileceği iddialarına, "Müzeye...
Azeri lidere MİT koruması
Azeri lidere MİT koruması
Güney Azerbaycan Milli Uyanış Hareketi lideri Doktor Mahmudali...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu