kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
  » Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kendime popçu dedirtene kadar anam ağladı!
Kendime popçu dedirtene kadar anam ağladı!
'Kariyerim için 'Kariyerim için her şeyi silerim' her şeyi silerim'
'Beni hâlâ başarılı ama mutsuz zannediyorlar'

Kendime popçu dedirtene kadar anam ağladı!

Geçen hafta 'Kusursuz 19' adlı beşinci albümünü çıkaran Demet Akalın, bu yaza Serdar Ortaç ile kendi şarkılarının damga vuracağını söylüyor. Artık kendisini ispatladığını da ekliyor: "Birçok popçunun kaybettiği hayran kitlesini ben kazandım".

Ünlü bir manken iken, bir anda gazinolarda şarkı söylemeye başlamıştı Demet Akalın. 1996 yılında ilk albümünü çıkardığında dikkatleri üzerine çekmiş; ancak 'Mankenden şarkıcı mı olurmuş' yorumlarının karşısında uzun süre kendini ispatlamaya çalışmıştı. Sonra bir albüm daha geldi, sonra bir tane daha, sonra bir tane daha... Yaptığı şarkılarda hep bir anlam arandı, geçmişte yaşadığı fırtınalı ilişkisine gönderme yaptığı; hatta müziği bunun için, inat için kullandığı söylendi... Ne var ki, şarkıları gençler arasında öyle bir tuttu ki, geçtiğimiz ay Kral TV Müzik Ödülleri'ne aday olan şarkısı, 'Yılın Şarkısı' seçildi... Demet Akalın, şimdi de 'Kusursuz 19' adlı, 'kusursuz' olduğunu söylediği 19 yeni şarkı ile yaza damgasını vurmaya hazırlanıyor. "Artık albümleri beklenen bir şarkıcı oldum, ama kendime popçu dedirtene kadar anam ağladı" diyen Akalın, bu yazı Serdar Ortaç ile kendisinin sırtlanacağını söyleyecek kadar da iddialı...

* 'İbrahim Tatlıses albümü dinledi, beğendi' demişsiniz. Bu bir kriter mi sizin için? Birileri onaylamalı mı yaptığınız albümleri?
Aslında tam tersi... İbrahim Bey'e ben şarkı gönderiyorum. Bunu İbrahim Bey okusun, bunu Alişan okusun diye... Ben İbrahim Bey'e niye dinleteyim.. O bana soruyor bunu alayım mı diye! Çünkü bana çok şarkı geliyor. Ben fesatlık yapıp 'hepsini ben okuyayım' demiyorum. İbrahim Bey'in okuyabileceği çok güzel bir şarkı geldi bana. Ben de onu söyledim orada. Magazinci arkadaşlar yanlış anlamış. Ben kimseye dinletmem şarkılarımı. Kimseye...

KİTLEMİ KAYBETMEK İSTEMEDİM
* Birilerinden yorum-onay almaya ihtiyaç duymuyorsunuz yani...
Asla yok öyle bir şey. Benim şarkıyı koklama yeteneğime güvenir İbrahim Bey. Kendisi tabii ki önemli bir isim ama ben popçuyum. O bana not verir, ama kaset çıktıktan sonra dinletirim.

* Bu albümün öncekilerden bir farkı var mı?
Demet Akalın'dan çok uzak bir albüm değil ama birkaç şarkıyı Avrupai sounda seslendirdim. Hiphop tarzını andıran da, arabesk soundlu 'damar' denilen şarkılar da var. Tarzımı değiştirip var olan kitlemi kaybetmek istemedim. Aksine birçok popçunun kaybettiği hayran kitlesini kazandım diye düşünüyorum.

'ALBÜMÜ BEKLENEN BİRİYİM!'
* 'Kusursuz 19', kusursuz 19 şarkı anlamına geliyor herhalde... Bu kadar iddialısınız yani!
Evet aynen o anlama geliyor. Aslında 20'yi aşkın şarkı vardı. 10-11 taneyle çıkıp sonra da maxi-single yapabilirdim ama bunu tercih ettim çünkü artık albümü beklenen bir şarkıcı oldum ben. İnsanlar benden çok güzel şeyler bekliyor. Şarkıların sayısını indiremedim, 'buna kıyamam bu çok bomba', 'o şarkı benim boğazımı düğümlüyor' derken, hepsini kullandım. İnsanlar diyor ki nasıl bu kadar güzel şarkıları yakalayabiliyorsun? Aşk acısı yaşayanı da düşünüyorum, gece kulübüne gideni de. Bu beşinci abümüm. Anladım ki; benim hayran topluluğum 17-25 arası üniversiteliler. İnanılmaz fanatikler ama!

* Neye bağlıyorsunuz peki bunu? Sizce neden fanatikleriniz var?
Herhalde güzel şarkı yapıyor olmama. Güzel kadın, manken duruşu, seksi kadın... Hiç ilgisi yok bunlarla! Çünkü geçen albümde hiç o yönümü çıkarmadım ortaya. Çünkü ben mankenlikten şarkıcı oldum. Ve popçu oldum dedirtene kadar anam ağladı! 'Beni manken olarak anmayın' diyene kadar çok çaba verdim. O kimliği kazandıktan sonra da adımlarına dikkat etmek zorunda kalıyorsun. Çünkü büyük bir hayran kitlesi arkandan koşuyor. Kimi şarkılarınızı çok beğeniyor, kızlar 'Demet Akalın sarısı' diye kuaföre gidiyor...

* Bu ortaya çıkan ürün, hayalinizdeki albüm oldu mu?
Bu albüm benim için 'tamamdır' diyeceğim bir albüm oldu. Kusursuz oldu diyorum; öyle de diyorlar. Şuradan belli; bugün baba bir sanatçının bile 4 günde 50 bin satması mucize gibi bir şey. Baktık geçen gün; günde 10 bin tane sadece internetten indiriliyor şarkılarım... Ben ve İsmail YK'nın şarkıları. O kadar gücüme gidiyor ki, her tarafa saldırdım, 'nasıl baş edebiliriz bununla' diye. Eskiden bu kadar takılmıyordum korsana. Büyük bir emek var ortada. Çok iyi bir albüm yaptık. Ama 5-6 kafa isimden, en azından ikisinden korkuyordum çok.

'BU YAZ BİR SERDAR BİR BEN!'
* Kimdi bu iki isim?
Ajda Pekkan ve Serdar Ortaç... (Gülüyor) Şimdi onlarla anılmak çok güzel benim için ama bu yaz sadece Serdar'la ben götüreceğim inşallah...

* Kenan Doğulu, Işın Karaca, Serdar Ortaç, Yıldız Tilbe, Ajda Pekkan... Albümleriniz aynı anda çıktı piyasaya. Hiç endişeniz yok mu onların yanında?
Hiç hissetmiyorum biliyor musun... Başta Kenan'dan tırsıyordum. Ajda Pekkan'ın konserine gitmiştim, kıskançlıktan tırmaklarımla kotumu parçalamıştım ilk üç parçasında... 'Niye bu şarkılar bende değil' diye... Benim kıskançlığım sadece şarkılar için.. Ama genele bakılırsa ben bir değil, iki değil bu albümden de 5-6 tane en az hit çıkacağına inanıyorum. O yüzden de korkmuyorum. Serdar bir ay kadar önce bana bunu soruyordu: "Ben şu an sigaramı tüttürüyorum. O kadar rahatım ki. Sen nasıl bu kadar rahatsın, neye güveniyorsun?" diyordu. 'Şunları bana bir dinlet' demişti de, ona bile dinletmedim! Ondan şarkı almadım bir de, şarkı almayınca da, 'sağlam bir şey geliyor galiba' diye huylandı! Şimdi evet ben de acayip rahatım.

* Kimlerden şarkı aldınız?
Aslında öyle 'wooww' dedirtecek isimlerden almadım. Evet iyi isimlerden geldi; Sezen Aksu'dan da geldi, Nazan Öncel'den de. Ama onları bir sonraki albümde kullanmayı tercih ettik.

* Neden? Albümün konseptine mi uygun değildi?
Biraz sanki benden uzak şarkılardı. Çok ısınamadım. Ben ısınamazsam, dinleyenler hiç ısınamaz diye düşündüm. Sezen Hanım iki ay bekle dedi. "İki ay mııı, yok hemen çıkmam lazım" dedim. Ama bu abümde Yıldız Tilbe, Ersay Üner, Soner Kabadayı, Aslı Zen var... Yeni isimler ağırlıklı çalıştık.

SEZEN BAŞARAN / GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 'Dansöz'ün sözleri dansözleri kızdırdı
 Arzum Onan gibi olmak istiyorum
 Gitar yerine ud çalacak
 Altın Koza'dan çıktılar geleceğe oynuyorlar
 Ünlülerin çocuğu bir fotoğrafla bin hayat kurtarıyor
 Şarabın büyülü dünyası bir 'tık' ötenizde
 Dikkat çarparlar!
 Risk altındaki çocuklara yardım eli uzanıyor
 Uyurken bile güzel görünün
 Bronz ürün modası
 'Çalgıcı Kardeşler' yakında ekranlarda
 Şiir Köşesi
 Günün fotoğrafları
 Önemli Telefonlar
REHA MUHTAR
Votka ve iktidarsızlık...
Gazeteciliğe ilk başladığım...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Zencefilli sebze çorbası
Etli...
Kolesterol hakkında doğru bilinen yanlışlar
Kolesterol hakkında doğru bilinen yanlışlar
Damarların baş düşmanı kolesterolle baş etmenin en etkili yolu...
Çamurdan gelen sağlık
Çamurdan gelen sağlık
Avrupa'da yüz yıldır kullanılan çamur tedavisi Türkiye'de yeni yeni...
Ali Turca sahte sigortacı Tolga'yı oynuyormuş
Ali Turca sahte sigortacı Tolga'yı oynuyormuş
Genç oyuncu Enis Arıkan, beş yıldır çok sayıda dizide rol aldı ama...
Deniz Akkaya'ya şaşırtan çiçek
Deniz Akkaya'ya şaşırtan çiçek
Top Model Yarışması için Armağan Çağlayan ve Uğurkan Erez'le jüri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.