kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Dünya Kupası
   Son Dakika
   News in English
   Yazarlar
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
   Siyaset
   Dünya
  » Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   20. YILA ÖZEL
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İtalya'daki tüm gazeteler zaferi sürmanşetten verdi
İtalyanlar sokaklarda
İtalya'daki tüm gazeteler zaferi sürmanşetten verdi

İtalya'daki tüm gazeteler zaferi sürmanşetten verdi

İtalya Milli Takımı'nın 24 yıl aradan sonra Dünya Kupasında yeniden şampiyon olması, Çizme'deki tüm gazeteler tarafından sürmanşet olarak verildi.

Teknik direktör Marcello Lippi'nin Dünya Kupasını da almasının ardından, milli takımı bırakacağı belirtildi. Şu an için zaferi kutlamayı yeğleyen Lippi'nin, kariyerini nerede sürdüreceği konusunda bir açıklama yapmamayı tercih ettiği kaydedildi.

Şampiyonlukla birlikte tüm İtalya'nın sokaklara ve meydanlara döküldüğüne değinen gazeteler, maçı Berlin'de izleyen İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio
Napolitano'nun soyunma odasında oyuncuları kutlayarak şarkı söylediğine de dikkat çektiler. Geceyi eğlenceyle geçiren taraftarlar, bugün şampiyonluk sevincini, Gökmavili oyuncularla da paylaşma arzusunda. Roma'da Circo Massimo'da bugün TSİ 18.30'da, özel bir kutlama şöleni yapılacağı duyuruldu.

La Gazzetta dello Sport, İtalyanların uzun süredir kurdukları düşün nihayet gerçekleştiğine işaretle, ''Her şey gerçek. Dünya şampiyonuyuz'' diye manşet attı. Gazetenin, normalde siyah renkli logosunu, İtalyan bayrağının renkleriyle donatması da dikkati çekti. Gazetenin bugünkü nüshasındaki logoda, ''La Gazzetta'' yeşil, ''dello'' beyaz, ''Sport'' ise kırmızı olarak basıldı.

Corirere dello Sport, yaşanan sevinci, manşetindeki tek kelimelik ''İtalya'' çığlığıyla özetledi. Alt başlıklarda ise, ''Penaltılarda zafer, ülke çılgına döndü. 6-4'lük galibiyetle dünya şampiyonuyuz. Lippi, Berlin'de Fransa'yı yere serdi. Dördüncü kez şampiyonuz. 82'den beri bunu bekliyorduk'' denildi.Tuttosport gazetesi de tek kelimelik bir manşet kullandı. Manşette, Gökmavili oyunculara seslenilerek, ''Efsanesiniz'' denildi. İlk sayfadaki spot cümlelerinde ise şu ifadelere yer verildi: ''Fransa'yı penaltı atışlarıyla 6-4 yendik. Dördüncü kez, Dünya Şampiyonuyuz. İtalya'da milyonlarca insan meydanlardaydı. Çılgın bir gece yaşandı.''

Gökmavililerin kupayı kaldırmaları, günlük haber gazetelerinde de manşetten verildi. La Repubblica ''Şampiyonlar'' diye manşet atarken, Corriere della Sera gazetesi ise ''Şampiyonların İtalyası'' demeyi yeğledi. Corriere della Sera, manşetin alt başlığında da Dünya Kupasında elde edilen zaferi, şu cümlelerle özetledi:''Milli takımımız beş penaltıyı da gole çevirerek Fransa'yı mağlup etti. Kentlerde görkemli şenlikler düzenlendi. Soyunma odasında Napolitano da şarkı söyledi.''

KUTLAMALARDA TAŞKINLIKLAR DA EKSİK DEĞİLDİ

İtalya'da gece geç saatlere kadar süren kutlamalar sırasında, Vandalizm olayları da eksik değildi. Kimi taraftarlar, dün gece kendilerini tarihi eser konumundaki çeşmelerin havuzlarına atmayı yeğlediler. Güvenlik güçleri ise tarihi eserleri korumaya alarak, taraftarların taşkınlıklarını önleme mücadelesi verdi.

Başkent Roma'da güvenlik güçleri ile taraftarlar arasında kovalamaca da yaşandı. Güvenlik güçleri gecenin ilerleyen saatlerinde zor kullanarak, Campo di Fiori meydanını tümüyle boşaltırken, belirli noktalara barikatlar kurarak kente girişi de yasaklamak zorunda kaldılar.

Silvio Berlusconi'nin Roma'daki evinin önündeki jandarmaya ait biraracın camları aşağı indirildi. Başkentin ünlü caddesi Corso Bulvarında bazı mağazaların vitrinlerinin camlarının da kırıldığı bildirildi.

ŞİKE SKANDALINA İLİŞKİN CEZALARIN YARIN AÇIKLANMASI BEKLENİYOR

Halen zafer sarhoşluğu içindeki İtalya'da şu an itibarıyla tüm sorunlar ikincil plana itilmiş durumda. Buna, FC Juventus, AC Milan, ACF Fiorentina ve SS Lazio'nun küme düşürülmesinin talep edildiği, futbolda şike skandalı da dahil. Yargılamada, esas mahkemesi niteliği taşıyan ilk aşama neticesinde belirlenen cezalar, büyük bir olasılıklayarın açıklanacak. Cezaya çarptırılan kulüp ve zanlılar kararı temyiz edebilecekler, ancak davanın, temyiz aşaması da dahil olmak üzere en geç 20 Temmuzda sonuçlandırılması hedefleniyor. Bazı siyasiler, geçtiğimiz günlerde, İtalya'nın Dünya Şampiyonu olmayı başarması durumunda, şike skandalı için bir af çıkarılmasını daönermişlerdi, ancak bu tür öneriler, devletin üst düzey yetkilileri dedahil olmak üzere, genelde eleştiri konusu yapılarak kabul görmemişti.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Turnuvanın oyuncusu Zidane
 Brezilya ve İspanya'ya fair-play ödülü
 Annan'dan Almanya'ya övgü
 Alman polisi: Turnuva boyunca 9 bin kişi gözaltına alındı
 Tuborg Pilsener Türkiye Basketbol Liginden çekildi
 Fenerbahçe Hollanda'da
 Bayern Münih Nistelrooy ile ilgileniyor
 Appiah Arsenal'i istiyor
 Veni Vidi Vici (Geldim-Gördüm-Yendim)
 Bir Napoli şarkısı
 Kırmızı Veda
 Gol kralı Klose
 Bu takım iş yapar
 Maniche imzalıyor
 Transfer kampı
 Çimin efendisi
 Sarı mayoyu kaptırmadı
 Brezilyalılar'a mesai
 Hasan Mondi'nin işini elinden aldı
 Kayserispor'da buruk sevinç
 Günün İçinden
LEVENT TÜZEMEN
Materazzi'nin gecesi
Berlin'deki final, dünya futboluna...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Fransa oynadı ama..
Futbol seviyesi vasatı aşmayan Dünya...
Cesaret etsem küpe takacaktım
Cesaret etsem küpe takacaktım
"Yaşam biçimi olarak türkücülüğü benimsemiş kişilerin içinde ben yok...
Kanada üniversiteleri cazibe merkezi oldu
Kanada üniversiteleri cazibe merkezi oldu
Kanada hem İngilizce hem de Fransızca verdiği eğitimle bu ülkede...
'Mayokini' modası
'Mayokini' modası
İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen Pasarela moda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu