kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
   Gündem
  » Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kim bu servisçi?
Zarfta neler vardı?
Akşam gazetesi nasıl zarf 'servisi' yapıldığını yazdı
Jandarma: Bizimle ilgisi yok

İşte suçüstü görüntüleri

Atabeyler operasyonu sırasında Genelkurmay önünde medyaya bilgi-belge servisi yapan meçhul kişinin kamera görüntüleri ortaya çıktı.

Hükümetle askerin arasını açmaya yönelik bir komplo olarak nitelenen ve "asker mi polis mi" sorusuyla uzun süre tartışılan bu meçhul kişinin güvenlik kamerası görüntülerini bir internet sitesi yayınladı. Site kaynak vermedi.

KIVIRCIK SAÇLI KOLU DÖVMELİ
Aralarında askerlerin de bulunduğu Atabeyler grubuna yönelik operasyon sırasında, gazetecilere bilgi ve belge servisi yapan bu kişi, 23-24 yaşlarında, esmer, 1.75 boyunda, kıvırcık saçlı, bıyıksız ve kolunda kartal dövmesi var.

"ERDOĞAN'A SUİKAST" YORUMU OLMUŞTU
Medyaya iletilen belgeler arasında Erdoğan'ın geçtiği caddenin krokisinin olması Atabey'deki askerlerin Erdoğan'a suikast yapacağı yorumuna yol açmıştı. Kameraya takılan bu kişinin bir polis olduğu gündeme gelmişti.


Kim bu servisçi?

Atabeyler operasyonunda Genelkurmay önünde gazetecilere zarf servisi görüntüleri ortaya çıktı. Servis yapan esmer, 23-24 yaşlarında ve 1.75 boyunda, kolunda kartal dövmesi var.

Başbakan Erdoğan ve bazı siyasetçilere karşı suikast hazırlığı içinde oldukları gerekçesiyle Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli askerlere karşı düzenlenen 'Atabeyler' operasyonu sırasında gazetecilere bilgi ve belge servisi yapan kişinin, Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı kameraları tarafından çekildiği iddia edilen görüntüleri ortaya çıktı. Kamuoyunun merak ettiği ve üzerinde polis mi, asker mi olduğu yönünde çok sayıda spekülasyon üretilen 'servisçi', 23-24 yaşlarında, 1.75 boyunda, esmer, kıvırcık saçlı, bıyıksız ve kolunda kartal
dövmesi bulunuyor. Genelkurmay'ın 24 saat kayıt yapan kameralarındaki görüntülerin deşifreleri 'sonsayfa.com' adlı internet sitesinde yayınlandı. Buna göre servisçi önce Hava Kuvvetleri Komutanlığı Nizamiyesi civarında 7 dakika dolaştıktan sonra, karşıya geçip Genelkurmay Nizamiyesi önündeki kaldırıma çıkıyor. Kaldırımda yürüyerek, bahçe duvarının yanında gazeteci olduğu iddia edilen kişi ile buluşuyor. İkisi el hareketleriyle ileri doğru yürümeyi işaret ediyorlar. Genelkurmay'ın bahçe duvarını takiben yürüyüp sola dönerek, Genelkurmay'ın ana arslanlı kapısında ayrılıyorlar. Gazeteci, Başbakanlık'a doğru geçerken, servisçi Milli Müdafaa Caddesi'nden aşağıya iniyor. Belgelerin Başbakanlık'a dönüşteki yerde verilmiş olduğu tahmin ediliyor.

'O BEN DEĞİLİM'
İnternet sitesinde, zarfın teslim edildiği gazeteci olarak ismi verilen Cengiz Türksoy, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı ve Akşam Gazetesi'nin İzmir bölge ekinde şehircilik konusunda köşe yazıları yazıyor. SABAH'a konuşan Türksoy, operasyon tarihinde Ankara'da olmadığını ve konuyla hiçbir ilişkisi bulunmadığını söyledi. Türksoy, "Ben gazeteci değilim. Fotoğraftaki kişi de ben değilim. Yayınlamadan önce kimse açıp 'Bu sen misin' diye sormadı" dedi. 'Sonsayfa' adlı internet sitesi yöneticisi Mehmet Özışık ise zarflarının verildiği gazeteciyi tespit için görüntülerle Cengiz Türksoy'un fotoğrafını karşılaştırdıklarını söyledi. Özışık, "Fotoğraftaki kişi Cengiz Türksoy'a çok benziyor" dedi. Özışık ellerinde video görüntüsü olduğunu ve yayınlayacaklarını belirtti.

EMNİYET YALANLAMIŞTI
Atabeyler operasyonu sürerken daha savcının bile haberi olmadan belgelerin gazetelere verilmesi spekülasyon konusu olmuştu. Görüntü kayıtlarının Genelkurmay tarafından Emniyet Genel Müdürlüğüne iletildiği yönündeki iddialar üzerine Emniyet Sözcüsü İsmail Çalışkan kendilerine herhangi bir bilgi ve görüntü gelmediğini açıklamıştı.

ANKARA


1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Sosyalist Enternasyonal'de Baykal-Papandreu ortaklığı
 Evren Paşa'yı klima çarpmış
 "Erdoğan'ın El Kadı görüşü değişmedi"
YAVUZ DONAT
Tayyip beyin seyir defteri
AK Parti iktidarının "4...
METEHAN DEMİR
İşte paşanın telefon numarası Savcıları göreve...
Çarşaf giyip gezeceğim
Süperstar Ajda Pekkan: En çok kadın bakışlarından rahatsız oluyorum,...
Bu fotoğraftan 1 saat sonra öldü
Törenden dönen AKP Başkan Yardımcısı Gülle'yle Merzifon Belediye...
4 günde 14 şehit Ankara alarmda
4 günde 14 şehit Ankara alarmda
Bitlis'te 5 erin şehit edilmesinin ardından dün Siirt'te 7 asker ile...
Yarın çok şeye gebe
Yarın çok şeye gebe
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu'na atıf yaparak...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu