kapat
   
SABAH Gazetesi
 
   Son Dakika
   Yazarlar
   News in English
   Günün İçinden
   Ekonomi
  » Gündem
   Siyaset
   Dünya
   Spor
   Hava Durumu
   Sarı Sayfalar
   Ana Sayfa
   Dosyalar
   Teknoloji
   Emlak
   Otomobil
   Detaylı Arama
   Arşiv
   Etkinlikler
   Günaydın
   Televizyon
   Astroloji
   Magazin
   Sağlık
   Kültür Sanat
   Turizm Rehberi
   Cuma
   Cumartesi
   Pazar Sabah
   İşte İnsan
   Sinema
   Çizerler
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Orçun Yaldır
Teröristlere lanet yağdı

PKK'lı teröristlerle çatışmada şehit düşen 7 asker, iki polis ve bir korucu dün törenlerle toprağa verildi. Şehit cenazelerinde PKK'ya lanet yağdı, hükümet protesto edildi. Konya'da toprağa verilen er Orçun Yaldır'ın annesi "Bu vatana üç şehit verdim, canımı da veririm" dedi.

Türkiye evlatlarına ağladı

Şehit düşen askerlerin cenazesi ülkenin dört bir yanında büyük acı ve protestolarla toprağa verildi. Türkçe ve Kürtçe yakılan ağıtlar birbirine karıştı. Halk, cenazeye katılan yetkililere, 'artık bu son olsun' çağrısında bulundu.

Konya
Üç şehit verdim canımı da veririm
Siirt'te şehit olan askerlerden jandarma er Orçun Yaldır, Konya'da toprağa verildi. 1994'te annesinin kuzeni Mardin'de, 2004'te de dayısı Şırnak'ta şehit olan ve kendisi de izne geleceği günden bir gün önce şehit düşen Yaldır'ın yakınları teröre lanet yağdırdı. Annesi Gülizar Demir oğlunu, "Daha önce ailemizden iki şehit verdik. Bu vatan için kendi canımı vermeye de hazırım" sözleriyle uğurladı. Şehit erden 3 gün önce izinli olarak Konya'ya gelen koğuş arkadaşı Nurullah Aydın ise "Orçun'la hepSedat Akçayan yana operasyona gittik. İlk defa onu yalnız bıraktım" dedi.

Ankara
Terör örgütüne büyük öfke yağdı
Eruh'ta şehit düşen piyade komando er Sedat Akça için Polatlı'da düzenlenen cenaze töreninde hayat neredeyse durdu. Binlerce vatandaşın katıldığı törende öfke hakimdi. Gençler, dev Türk bayraklarının altında toplanarak, kortej oluşturdu. 'Hükümet istifa' sloganlarının atıldığı törende, vatandaşlar tepkilerini cenaze namazına katılan Devlet Bakanı Şener ile İçişleri Bakanı Aksu'ya yöneltti. Törene katılan Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, anne Seyide Akça ileYalçın Dumanbaba Salih Akça'ya başsağlığı diledi. Şehit erin cenazesi şehitlikte toprağa verildi.

Mersin

Bayrak ve gözyaşı birbirine karıştı
Şırnak'ta şehit düşen askerlerden jandarma komando çavuş Yalçın Duman, Mersin'de toprağa verildi. Cenazeye oğlunun fotoğrafıyla katılan, 3 ay önce yine Şırnak'ta şehit düşen uzman çavuş Murat Tutal'ın annesi Halime Tutal, Duman'ın tabutuna sarılarak, "Oğlumun silah arkadaşıymışsın. Murat'ıma selam söyle. Anan iyi de. Kokusunu çok özlediğimi söyle" diye ağıt yaktı.

Tunceli
Oğullarını Kürtçe ağıtla uğurladılar
Siirt'te şehit olan jandarma komando erErdal GüneşErdal Güneş için Tunceli'de düzenlenen törene katılan 5 bin kişi PKK'yı lanetledi. Törende, şehit erin annesi Firaz Güneş ile kızkardeşi Mehtap, Türk bayrağına sarılı tabuta kapanıp, Kürtçe ağıtlar yaktı. Yaslı anne ve kız kardeşi güçlükle sakinleştirildi. Törende konuşan jandarma kurmay Albay Mustafa Koç, "Aziz şehidimiz. Sen, her zaman gururla anılacaksın. Silah arkadaşların olarak senin aziz hatıranı minnetle anacak ve yaşatacağız" dedi. Erin cenazesi Cemevi'nde kılınan namazdan sonra Ulupınar Köyü'nde toprağa verildi.

İzmir
Şehit amcasının adını taşıyordu
Siirt'te şehit düşenKamil Aklanjandarma komando onbaşı Kamil Alkan (20), İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Konaklı beldesinde toprağa verildi. Konaklı Meydan Camisi'ndeki törende, şehit Alkan'ın annesi Vesile (36) ve babası Mehmet Alkan (42) gözyaşı döktüler. Anne Alkan sık sık ağıtlar yaktı. Törene katılan Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, şehidin dedesi Hasan ve babaannesi Fadime Alkan'ın ellerini öptü. Tuğgeneral Canbolat, ''Sizin acınız, bizim acımızdır'' diye aileyi teselli etti. Kamil Alkan'a 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatında şehit olan amcasının adının verildiği belirtildi.Mustafa Akmansoy

İzmir
Bakan'ın çelengi parçalandı
Eruh'ta şehit düşen jandarma komando er Mustafa Akmansoy, İzmir'in Kemalpaşa ilçesi Ulucak beldesinde toprağa verildi. Evliliklerinin 1. yıldönümünde şehit düşen Akmansoy'un eşi perişan oldu. Konuşmalar sırasında, cenazeye katılanlar arasında bir grup, İçişleri Bakanı Aksu'nun çelengini tahrip etti.

Van - Batman
Cenazeleri memleketlerine gönderildi

Van'ın Özalp ilçesinde şehit olan polis memuru Serdar Özkılınç 28) için Van Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Cenazesi Kırıkkale'ye gönderildi. Batman'ın Gercüş ilçesinde şehit olan polis Erkan Serdar Sallar'ın cenazesi de memleketi Ankara'ya gönderildi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 ABD elçisi İsrail'e hak verdi, Türkiye'yi uyardı
 Askere 'hazır ol' emri
 ABD ve Irak'a 'yeter artık' notası
 'Tarikatlar ava çıkıyor'
 İstanbul'un ilçe milli eğitim müdürleri değişti
 ÖSS bugün açıklanıyor
 30 bin öğrenci e-kayıt dışı kaldı
 Tire'den bir lise öğrencisi dünya birincisi seçildi
 Sezer YÖK yetkisine dokundurtmadı
 Güvenlik güçlerine "vur" yetkisi
 Kuşadası'nda 11 otel 165 gün kapatılacak
 İki Kürt terör grubu daha kara listede
 Arınç'tan Kürt kökenlilere çağrı
ERGUN BABAHAN
Terörün hedefi
Dünyanın dikkati Ortadoğu'daki...
MEHMET BARLAS
Büyük Ortadoğu dizaynında ana aktör petrol mü?
Ortadoğu...
FATİH ALTAYLI
Ölçülü tepki
Engin Ardıç, İsrail'in "ölçüsüz...
ERDAL ŞAFAK
Şii savaşı
Filistinlilerin neredeyse seyirci...
Hedefi şaşırıp evi vurdu
İsrail'in şiddeti artan saldırılarında pazar günü hedef, Hizbullah...
Küfürlü kriz muhabbeti
Mikrofonu açık unutan Bush, Blair'e bölgeye yollayacağı heyet için...
Son Kartal Jorgensen
Son Kartal Jorgensen
Sol kanada kaliteli bir yabancı transfer etmek isteyen Beşiktaş,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu