kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri
Avrupa'da rakipler belli oldu
Galatasaray'ın muhtemel rakipleri
Galatasaray'da kura değerlendirmesi
Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri
Trabzonspor'un rakibi APOEL
Kayserispor'un rakibi Tiran
Özat: Şampiyonlar Ligi'ndeki yerimizi alacağız

Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri

Fenerbahçe'nin, Faroe Adaları'ndan B36 Torshavn'ı elemesi durumunda, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki muhtemel rakiplerinden Dinamo Kiev, Avrupa'nın tecrübeli takımlarından biri özelliğini taşıyor.

Ukrayna takımı, bugüne dek Avrupa kupalarına 41 kez katılırken, toplam 230 karşılaşma yaptı. Bu karşılaşmalarda, 110'unu kazanan Dinamo Kiev, ayrıca 50 beraberlik ve 70 de yenilgi aldı.

Dinamo Kiev, 1974-75 ve 1985-86 sezonlarında olmak üzere iki kez UEFA kupasını müzesine götürürken, 1975 yılında da Süper kupayı kazanma başarısı gösterdi.

Geçmişi
başarılarla dolu Ukrayna takımı, tarihi boyunca 22 kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Sovyetler Birliği döneminde 13 kez şampiyon olan Dinamo Kiev, kendi ülkesinin liginde ise 11 kez mutlu sona ulaştı. 8 kez Ukrayna kupasını müzesine götüren Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi, 2 kez de Ukrayna Süper kupasını kazandı.

Teknik direktörlüğünü Anatoly Demyanenko'nun yaptığı Dinamo Kiev, geçen sezonu, teknik direktör Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'in ardından ligi averajla 2. sırada bitirdi.

Dinamo Kiev, bu sezon Şampiyonlar Ligi mücadelesine 2. ön eleme turundan başladı ve Letonya'nın Metalurgs Donetsk takımını deplasmanda4-1 yenerek tur için büyük avantaj sağladı.

Ukrayna ekibi, liginin yeni sezonundaki ilk haftasında yaptığı karşılaşmayı kazanarak 2006-07 sezonuna galibiyetle başladı.1927 yılında kurulan Kiev temsilcisi, Şampiyonlar liginde de 1977,1987 ve 1999'da yarı finale, 1973, 1976, 1982, 1983, 1992 ve 1998'de de çeyrek finale kadar yükselmeyi başarmıştı.

Maçlarını adını efsanevi teknik adamdan alan 83 bin kişilik Lobanovsky Dinamo stadında oynayan Dinamo Kiev, Andiry Shevchenko gibiyıldızları ortaya çıkaran alt yapı tesislerine de sahip.

17 YABANCI OYUNCUSU VAR

Ukrayna temsilcisinin kadrosunda, 5 Brezilyalı, 2'şer Sırp ve Gürcü, 1'er de Hırvat, Rus, Belarus, Rumen, Faslı, Nijeryalı, Özbek veLetonyalı oyuncu bulunuyor.

Eski Fenerbahçeli Sergey Rebrov'un da yer aldığı Dinamo Kiev'in kadrosunda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler: Olexandr Shovkovskiy, Taras Lutsenko, Olexandr Rybka

Savunma: Rodolfo (Brezilya), Goran Sabjlic (Hırvatistan), Carlos Correa (Brezilya), Andriy Nesmachniy, Goran Gavrancic (Sırbistan), Andrei Eshchenko (Rusya), David Imedashvili (Gürcistan), Rodrigo (Brezilya), Marjan Markovic (Sırbistan)

Orta saha: Valentin Belkevich (Belarus), Florin Cernat (Romanya), Ruslan Rotan, Diogo Rincon (Brezilya), Taras Mikhalik, Oleh Gusev, Badr El Kaddouri (Fas), Ayila Yussuf (Nijerya)

Forvet: Sergey Rebrov, Kleber (Brezilya), Maksim Shatskikh
(Özbekistan), Otar Martsvaladze (Gürcistan), Maris Verpakovskis (Letonya)

TÜRK TAKIMLARIYLA MAÇLARI

Dinamo Kiev, Avrupa kupalarında daha önce 5 kez Türk takımlarıyla
eşleşti.

1974-75 sezonunda Avrupa Kupa Galipleri Kupası 3. turunda Bursaspor ile eşleşen Dinamo Kiev, 1-0 ve 2-0'lık galibiyetlerle tur atladı.

1981-82 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ilk turunda Trabzonspor ile eşleşen Dinamo Kiev, 1-0 ve 1-1'lik skorlarla turu geçti.

1986-87 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 3. turunda Beşiktaş ile yaptığı maçları 5-0 ve 2-0'lık skorlarla kazanan Dinamo Kiev, turu geçen taraf oldu.

2002-03 sezonunda UEFA Kupası 3. turunda Beşiktaş ile karşılaşan Ukrayna temsilcisi, 3-1 ve 0-0'lık skorlarla elenmekten kurtulamadı.2004-05 sezonunda ise Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Trabzonspor ile eşleşen Dinamo Kiev, kendi evinde 2-1 yenildiği rakibini Trabzon'da 2-0 yenerek, elemeyi başardı.

LIEPAJAS METALURGS

Fenerbahçe'nin 3. ön eleme turundaki olası rakiplerinden Letonya'nın Liepajas Metalurgs takımı ise yerli ağırlıklı kadrosuyla mücadele ediyor.

Teknik direktörlüğünü Benjaminas Zelkevicius'un yaptığı Letonya ekibini kadrosunda, 2 Rus ve 5 Litvanyalı oyuncu bulunuyor.Liepajas Metalurgs'un kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Kaleciler: Aleksejs Krucs, Viktors Spole, Aleksandrs Kapitovs

Defans: Dzintars Zirnis, Deniss Vasiljevs, Konstantins Klimenko, Aleksandrs Roslovs, Ivars Gailis, Oskars Klava, Deniss Ivanovs, Andrejs Zuravlovs, Antons Jemelins, Dimitrijs Halvitovs

Orta saha: Pavels Fjodorovs, Vadim Petrenko (Litvanya), Genadijs Solonicins, Tomas Tamosauskas (Litvanya), Darius Miceika (Litvanya), Kaspars Karlsons, Mindaugas Kalonas (Litvanya), Pavels Surnins, Evgeni Kets (Rusya)

Forvet: Kristaps Grebis, Girts Karlsons, Dmitrijs Kalasnikovs, Aleksandr Katasonov (Rusya), Nerijus Astrauskas (Litvanya), Arturas Rimkevicius.

Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunun ilk maçında kendi sahasında Dinamo Kiev'e 4-1 mağlup olarak turu zora sokan Letonya ekibi, Avrupa kupalarında ise bugüne dek 10 kez mücadele etti. Kupalarda 33 karşılaşma yapan Liepajas Metalurgs, 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 15 mağlubiyet elde etti.

Geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda mücadele etme hakkı kazanan Letonya ekibi, yeni sezonda yaptığı 14 maçta 26 puan topladı ve maç eksiği ile 3. sırada yer aldı.Liepajas Metalurgs, Şampiyonlar Ligi mücadelesine 1. ön eleme turundan başlarken, bu turda Kazakistan'ın Aktobe takımını ilk maçta 1-0 yendi. İkinci karşılaşmadan 1-1 berabere ayrılan Letonya ekibi, 2.ön eleme turuna yükselme başarısı gösterdi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Beşiktaş şike iddialarına cevap verdi
 Alman gazetesinin iddiası: Trabzon Tekke'yi Marcelinho ile...
 Milan için son sözü UEFA söyleyecek
 'Red Bull Air Race'in 4.ayağı yarın Haliç'te yapılacak
 Türk hakem Ümit Sokullu Dünya Ligi'nde
 Ankaraspor ile Trabzonspor arasında takas anlaşması
 R.Carlos'un Real Madrid'de kalmak istediği iddia edildi
 F.Bahçe'nin giyim sponsorluğunu "Double You" yapacak
 Tekke hülleyle gelecek
 Sahada görüşürüz
 Kılıf mı arıyor?
 Anelka'nın yerine Tristan
 Ze'ye 3 milyon euro
 Rakip Mönchengladbach
 Lugano'nun gelişi 16 Ağustos'a kalıyor
 Gözler İsviçre'de
 Zico: Şanslıyım çünkü büyük oyuncularım var
 Denilson müjdesi
 Roma'ya gidiyorum
 Hazır değil
 Dopingli şampiyon!
 Rakip Orduspor
 Turnuva başlıyor
 Ailton'un fiyatı 850 bin euro!
 Somoza'ya SABAH zammı
 Her şey yolunda
 Son açık idman
 Ruud artık Real Madrid'li
 Umutlarımızın adı konuldu
 Düdük sizde
 Günün içinden
EMRAH KAYALIOĞLU
A time to make...
Almanya 2006, 18. Dünya Kupası'nın...
KAZIM KANAT
Şampiyon olursa şaşırmayın!
Diyordum ki; Beşiktaş'a...
VEDAT BAYRAM
İşte kilit vurulan kulüp
Umarım farkındasınız! Yaklaşık...
Askeri araca mayın tuzağı: Binbaşı şehit
Askeri araca mayın tuzağı: Binbaşı şehit
Bingöl'de PKK'lıların yola döşediği uzaktan kumandalı mayın, askeri...
Hizbullah bilgisayarından çıkan ilginç ayrıntılar
Hizbullah bilgisayarından çıkan ilginç ayrıntılar
Hizbullah'ın ABD'de çözülen bilgisayar kayıtlarından Hizbullah-MİT...
Tropik şıklık
Tropik şıklık
Brezilya'nın Sao Paulo kentinde 2007 ilkbahar ve yazı için...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu