kapat
   
03 Ağustos 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
120 GÜN SONRA EVİNDE AİLESİYLE BİRLİKTE .... Çocuklarını teslim aldıktan sonra Kurtköy’deki evlerine giden Tuncay ve Yıldız E. çifti çok mutluydu. Ş. C.’nin kendisini ilk önce tanımadığını söyleyen anne Yıldız E., Sonra oğlumla birbirimize sımsıkı sarıldık dedi.
Küçük Can'ın kaçırılması yasak aşkı ortaya çıkardı
Çocuğa yeni kimlik çıkarmış
'Avcı' ekibi, İlayda'yı da arıyor

Kaçırılan çocuk ailesine kavuştu

Çanakkale'de dört aydır kayıp olan 2 yaşındaki çocuk bulundu. Zanlı Ahmet Delican, "Onun gerçek babası benim" dedi.

Küçük Can'ın kaçırılması yasak aşkı ortaya çıkardı

4 aydır kayıp olan 2 yaşındaki çocuk, Ahmet Delican'ın evinde bulundu. Delican'ın "Çocuk benden, DNA ile ispatlarım" dediği ileri sürüldü. Baba Tuncay E. ise "DNA düşünmüyorum"dedi.

Ailesiyle birlikle şehitlik ziyareti için gittiği Çanakkale'de yaklaşık 4 ay önce kaybolan 2 yaşındaki Ş. C.E., önceki gece polisin düzenlediği bir operasyonla kurtarıldı. Polis operasyonu kaçırılmanın perde arkasında yatan inanılmaz bir hikâyeyi de ortaya çıkardı. Ş.C., 7 Nisan 2006 günü ailesiyle birlikte gittiği Çanakkale'de Kabatepe Ziyaretçi ve Dinlenme Merkezi'nde esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Çocuklarının bulunabilmesi için robot resimler çizdirip dağıtan, tüm medya kuruluşlarından yardım isteyen ve bir internet sitesi bile kuran ailenin tüm çabaları sonuçsuz kaldı. Baba Tuncay E., bir ay önce İçişleri Bakanı Aksu'dan yardım istedi. Aksu'nun talimatıyla 'Avcı' lakaplı Emniyet Genel Müdürlüğü Operasyon Harekat Daire Başkanlığı'ndan Emniyet Müdürü Şentürk Demiral başkanlığında özel bir ekip kuruldu. 22 gün boyunca küçük çocuğun izini süren ekip, Çanakkale ve civarındaki tüm benzin istasyonlarına Ş.C.'nin resmini gösterdi. Bir benzin istasyonundaki pompacının ifadesi, ekibi Ş.C.'ye yaklaştırdı. Pompacının küçük çocuğu gördüğünü söylediği otomobilin modeli ile içinde bulunan kişinin eşgalini vermesi üzerine ekip, E. ailesiyle bağlantıya geçti. Eşgale göre çizilen robot resmin gösterildiği anne, Ahmet Delican'ın adını verdi. Bunun üzerine başlatılan teknip takip sonucunda polis ekibi geçtiğimiz pazar günü küçükçocuğun Kadıköy Küçükbakkalköy Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir apartman dairesinde Ahmet Delican adlı kişi tarafından alıkonulduğunu belirledi.

POLİSTEN ANİ BASKIN
Demiral ile özel ekibi, önceki gece saat 22.00 sıralarında söz konusu adrese geldi. Mali Müşavir Ahmet Delican'ın eşi, dört çocuğu ve kaçırılan Ş.C. ile birlikte otomobile bindiğini gören polis ekibi ani baskın yaptı. Ahmet Delican küçük çocuk için sahte bir kimlik göstererek oğlu Yusuf olduğunu ileri sürdü. Ancak çabaları sonuç vermedi. Ş.C., sağ salim kurtarılırken gözaltına alınan Delican ve ailesi, İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. İlk ifadelerinin ardından Delican'ın eşi ile 4 çocuğu serbest bırakılırken, mutlu haberi E. Ailesi'ne polis verdi. Tuncay E. ve Yıldız E. çifti ile babaanne Fatma E. hemen emniyet müdürlüğüne geldi. İlk ifadesinde küçük çocuğu çok beğendiği için kaçırdığını söylediği ileri sürülen Ahmet Delican'ın ikinci ifadesi ise duyan herkesi şoke etti. Delican, Ş.C.'nin öz oğlu olduğunu, çocuğu kaçırmadığını yanına aldığını söyledi. Delican'ın iddialarına göre Yıldız E. bir süre Tuncay E. ile ayrı yaşamış, bu dönemde Ahmet Delican ve Yıldız E. bir aşk yaşamıştı. Hamile kalan Yıldız E. daha sonra eşine dönmüş veDELİCAN SERBEST BIRAKILDI.... 2 yaşındaki çocuğu kaçırdığı için gözaltına alınan Ahmet Delican, çıkarıldığı mahkemedeki ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.çocuğu eşinden hamile kalmış gibi dünyaya getirmişti. Anne babası ayrı büyüdüğü için zor bir çocukluk dönemi geçirdiğini bu nedenle Ş.C.'yi yanına almak istediğini söyleyen Delican "Gerçek babası benim. DNA testiyle kanıtlayabilirim" dedi.

ÇOCUĞU ANNESİ Mİ VERDİ?
Anne Yıldız E.'nin bu iddialar üzerine poliste şikâyetini geri aldığı iddia edildi. Anne E.'nin Delican'la 3 yıl birlikte yaşadığını ve bu birliktelikten sonra Ş.C.'nin dünyaya geldiğini söylediği öğrenildi. E.'nin ayrıca Ş.C.'yi Çanakkale'de Delican'a kendisinin verdiğini ifade ettiği de öne sürüldü. Tuncay E.'nin ağabeyi Turgay E. ise, telefonla kendisini arayan SABAH muhabirine kardeşinin emniyet müdürlüğünde kalp spazmı geçirdiğini belirtti. Yakınları ise iddiaları duyunca Tuncay E.'nin eşini tokatladığını öne sürdüler.

BEN DNA İSTEMİYORUM
İddiaların asılsız olduğunu belirten Tuncay E., "Benim soyadım E., oğlumun soyadı da E. Bundan da eminim. Oğlum benim canım. Bundan sonra karşı tarafla ilgili kanuni süreç devam edecek. Yaşasın Türk milleti, yaşasın Türkiye''dedi. E., "Kesinlikle DNA testi yaptırmayı düşünmüyorum. O şahsı da tanımıyorum" diye konuştu. Cumhuriyet Savcısı Suat Arslan, anneyi, babayı ve amcayı ifadelerini almak üzere adliyeye çağırdı.

Rıdvan TEZEL- Ulaş YILDIZ- Ali BALCI / Ferit ZENGİ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Mehmetçiğin anaevi yaptırıldı
 Fuhuşun perde arkası kitap oldu
 Erdoğan: Yolu açın talimatını ben verdim
 Yargıtay'dan Tokat izahı: Kim olursa gereği yapılır
 ABD: PKK'ya karşı çözüme çalışıyoruz
 IKDP heyetinden Ankara'ya sürpriz ziyaret
 Sponsorlu 'Milli gün'
 Kimse mağdur olmayacak
 Cuntz: Zapsu ile herkesle olduğu gibi konuştum
 Evren'e suikast hazırlığı iddiası
 Başbakan'dan Baro'ya randevu
 Müfettiş ölü bulundu
 BM'ye siyah kurdeleli emzik
YILMAZ ÖZDİL
Kene falan...
Başbakan, kendisini "kene"...
ERGUN BABAHAN
Erdoğan ile Gül kavga etmezler
Son günlerde kimi...
MEHMET BARLAS
"Ben olsaydımcılar" da akıllanır mı?
Küçük topluluklarda...
UMUR TALU
Kurban ile cellat
Şöyle bir mantığı, vicdan bir yana, en...
FATİH ALTAYLI
İşte o kritik soru: İtirazı olan varsa...
ERDAL ŞAFAK
Limanlar, üsler...
Larnaka'daki mezarlığın...
Bekaa'ya dev çıkarma
İsrail, Filistin Kurtuluş Örgütü'nü bölgeden çıkarmak için 1982'de...
'Irak Türkiye'yle yakın çalışmak istiyor'
ABD, Irak hükümetinin PKK'nın Irak'taki varlığına karşı...
İşte Fener gerçeği
İşte Fener gerçeği
1- Fenerbahçe yönetimi kendi açıklamalarıyla 100. yılda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu