kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Her erkeğin içinde bir Peter Pan yaşar
Her erkeğin içinde bir Peter Pan yaşar
Yetişkinler de sevdi

Her erkeğin içinde bir Peter Pan yaşar

İnsanlar doğuyor, büyüyor ve ölüyor. Erkeklerin çoğu doğum ve ölüm arasındaki süreci hiç büyümeden geçirmek istiyor. Bu durum da 'Peter Pan Sendromu' olarak nitelendiriliyor.

Yaşınız kaç olursa olsun, sizi çocukluğunuza götüren, içinizde yer eden bir masal kahramanınız vardır mutlaka... Kendisine yapılan tüm kötülüklere rağmen iyi niyetini kaybetmeyen Sinderella mesela. Kıvrak zekasıyla padişahın kızının kalbini çalıp sınıf atlayan Keloğlan ya da... Veya mutluluk oyunları oynayarak hayata meydan okuyan Pollyanna...

BÜYÜMEK İSTEMİYORLAR
Bunca kahraman arasında erkeklerin çoğunun tercihi ise Peter Pan'dan yana... Çünkü Peter Pan hep çocuk kalıyor, hiç büyümüyor. Bu durum hem içindeki çocukla birlikte yaşlanmak isteyen erkeklerin hem de büyüyüp sorumluluk almaktan korkan beylerin işine geliyor.

AŞKTA KÖTÜLER
Tıp literatürüne geçmemiş olsa bile erkeklerdeki bu büyümeyi reddetme hali 'Peter Pan Sendromu' olarak adlandırılıyor. Bu terimin kullanılmasına vesile olan olay, Psikolog Dan Kiley tarafından kaleme alınan 'Peter Pan Sendromu: Hiç Büyümeyen Erkekler' adlı roman. Kiley kitabında, büyümeyi reddeden bu çocuk adamlardan bahsederken, "Onlar eğlenceli, çekici ve iş hayatlarında büyük sıklıkla başarılıdırlar. Ama bir ilişki içinde sizi hayal kırıklığına uğratırlar. Çünkü duygusal açıdan olgun değillerdir. Aşk ve sorumlulukla başları her zaman derttedir" diyor. Peter Pan Sendromu yaşayan 35 yaşını aşmış erkeklerin diğer bir özelliği genç kadınlarla flört etmeyi seçmeleri... Sorumluluktan kaçıp annelerine bağımlı bir ömür sürmeleri... Son model arabalar yerine motosiklete binmeyi tercih etmeleri... Ak düşmüş saçlarını rengarenk boyalarla örtmeleri ve etrafta 25'lik delikanlılara yakışacak kıyafetlerle gezmeleri...

BLAIR EN ÜNLÜ ÖRNEK
Türkiye'de ve dünyada bir çeşit orta yaş krizi olarak da yorumlanan bu sendroma kapılan birçok erkek var. Nüfus cüzdanlarının yaş hanelerine göre yolun yarısını çoktan aşmış olan bu erkeklerin birçoğu ceplerinde iPod'larıyla dolaşıyor ve 50 Cent dinliyor. Bu erkekler arasında belki de en ünlüsü İngiltere Başbakanı Tony Blair. 53 yaşındaki İngiliz Başbakan, resmi davetler dışında kravat takmayı hiç sevmiyor. Günlük hayatında renkli kıyafetleri tercih ediyor ve çok sevdiği gitarını bir an olsun elinden düşürmeyerek, içindeki çocuktan asla vazgeçmeyecek, sıra dışı bir lider olduğunu gözler önüne seriyor.

HEM YAŞLI HEM DE SEKSİ
Efsanevi The Beatles grubunun üyelerinden Paul McCartney büyümeyi inatla reddeden bir diğer erkek. O, yalnızca 'Yesterday'i söylemekle yetinmeyip, görüntüsüyle ve ruhuyla da dünde kalmaya çabalayan bir adam. 1942 doğumlu usta aktör Harrison Ford'un da ondan geri kalır yanı yok. Sık sık saçlarını boyatan ve kendinden yaşça bir hayli küçük olan Calista Flochart ile aşk yaşayan Ford, geçtiğimiz yıl Grand dergisi tarafından dünyanın en seksi dedesi seçilmiş ve ruhu kadar görüntüsüyle de yıllara meydan okuduğunu gözler önüne sermişti. Güzeller güzeli sevgilisi Penny Lancaster'ı bir an olsun yanından ayırmayan Rod Stewart da asi görüntüsüyle hem başarılı hem de haşarı çocuk adamlar listesinde başa güreşiyor.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Her erkeğin içinde bir Peter Pan yaşar
 İspanyol ezgileri coşturacak
 Bodrum Sezen'i dinleyecek
 'Bu albüm tutmazsa müziği bırakacağım
 Bu filmin çıkış noktası Araf suresi
 Parmak arası giyenler homoseksüel mi oluyor
 Christina ile zaman yolculuğu başlıyor
 Sortie'den Tito Nieves geçti
 Yardım için arabasını sattı
SEDA KAYA GÜLER
Güllerin Savaşı
Cem Hakko'yu nasıl bilirdiniz? İyi...
Diyet hatalarını bilin kilolardan kurtulun
Diyet hatalarını bilin kilolardan kurtulun
Diyet mevsimi hiç bitmez. Kadınların verilecek fazla kiloları hep...
Bakışlara tazelik: Göz çevresi tedavileri
Bakışlara tazelik: Göz çevresi tedavileri
Eğer gözler ruhun aynasıysa, göz çevresi de onun çerçevesidir.
Dostlarını yalılarında ağırladılar
Dostlarını yalılarında ağırladılar
Mustafa-Cevahir Özkan çifti, her yıl geleneksel hale getirdikleri...
Dior'un kozmetikleri 'out' Armani kozmetikleri 'in'
Dior'un kozmetikleri 'out' Armani kozmetikleri 'in'
In-out
Kadınların uzun zamandır beklediği Armani kozmetikleri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.