kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
O Türkan Şoray gibi; çok yetenekli
O Türkan Şoray gibi; çok yetenekli

Ödüllü yönetmen Fatih Akın, yeni filmi 'Öteki Tarafta'da başrolü üstlenen Nurgül Yeşilçay'ı kanatları altına aldı. "Onu geleceğin dünya starı yapmak istiyorum" diyen Akın, Yeşilçay'ın yeteneğini Türkan Şoray'a benzetti.

Duvara Karşı' ile Berlin'de Altın Ayı ödülü kazanan ünlü yönetmen Fatih Akın, 'Öteki Tarafta' (Auf der andere Seite) adlı yeni filminin başrol oyuncusu Nurgül Yeşilçay'a övgüler yağdırıyor... "Onu ilk 'Eğreti Gelin' filminde görmüştüm ve çalışmak istemiştim. Nurgül, Türkan Şoray gibi çok yetenekli" diyen ünlü yönetmen Akın, yeni oyuncusunun azmine hayran olduğunu, onu dünya starı yapmak istediğini belirtiyor.

* Yeni filminizin çekimleri tam gaz sürüyor. Bize biraz 'Öteki Tarafta'dan bahsedebilir misiniz? Kimler oynuyor?
Nurgül Yeşilçay, Tuncer Kurtiz ve Hanna Schgulla oynuyor. İki hikaye var filmde; yaşamın bir ucundan diğer ucuna ilişkin... İlk hikayede baba ile oğul aynı 'hayat kadını'na aşık oluyor. İkinci hikaye ise anne-kız ilişkisinden yola çıkıyor. Annesi siyasi nedenden dolayı Almanya'ya kaçan biz kızın öyküsü. O anne de aslında 'hayat kadını' olmuştur. Ancak kızı bunu bilmemektedir. Karışık bir öykü... Film umutla bitiyor ancak ölüm de var....

* Filmin mekanı sadece Almanya mı olacak?
Dört haftasını Almanya'da çekiyoruz, diğer dört haftasına ise İstanbul- Beyoğlu ile Üsküdar Cezaevi, Zonguldak, Kastamonu ve Samsun'da devam edeceğiz. Almanya'daki sahneler iki hafta Bremen'de, iki hafta Hamburg'da, üniversitelerde, St. Pauli ve Blankenese semtlerinde geçiyor.

NURGÜL ÇOK GÜZEL!
* Nurgül Yeşilçay ile ilk defa çalışıyorsunuz. Başarılı buluyor musunuz oyuncunuzu? Yeşilçay ile iletişiminiz nasıl başladı?
Onu ilk 'Eğreti Gelin' filminde görmüştüm ve çalışmak istemiştim. Kendisiyle İstanbul- Bebek'te iki-üç kez bir araya geldik. Önce rol almak istememişti. Konuda geçen lezbiyen ilişkiler, siyaset vs. nedeniyle... Ancak daha sonra ikna oldu. Başrol verildi zaten kendisine. Yeşilçay'ın güzel olduğu kadar zeki bir kadın olduğuna inanıyorum. İngilizce bilmediği halde İngilizce kursuna gitti ve öğrendi. Zaten filmde İngilizce konuşuyor.

* Daha önceki filmlerinizde Meltem Cumbul'u oynattınız şimdi ise Yeşilçay'ı... Alman ve Türk sinema sanatında karşılıklı deneyimler, yaşama dair görüş alışverişi, değiştokuş... Bütün bunlar esasen karşılıklı bir uyum ve zenginliğin de ta kendisi! Siz de bu zenginlikte köprü vazifesi üstleniyorsunuz, öyle değil mi?
Bence gerçek entegrasyon bu olmalı. Ben Türk sinemasından besleniyorum. Sanatçıları bir araya getiriyorum. Değişik bir enerji. Bence politika bu! Yaşamın her yerinde politika var. Nurgül Yeşilçay, Türkan Şoray gibi çok yetenekli. Onu geleceğin dünya starı yapmak isterim. Dünyaca tanınmış sanatçılarımız çok az. Bence haketmiyoruz bunu.

* Türkiye'de diziler üstüne diziler çekiliyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Türkiye'de diziler ekmek parası kazanmak için araç olarak kullanılıyor. Diziler sinemayı tüketiyor. Birçok sinema sanatçısı, 'dizilerde daha çok para kazanıyoruz' diye sinemada oynamak istemiyor. Kimi zaman oynatmak için ikna edemiyorsun. Oysa sinemanın apayrı bir yeri var. Bu film bittikten sonra bir komedi yapmak istiyorum. Acı, ölüm, siyaset hep gündeme. Biraz da insanları güldürmek istiyorum. Tabii gülerken de düşündürmek...

SÜHEYLA KAPLAN / HAMBURG

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 O Türkan Şoray gibi; çok yetenekli
 Ceyla ile kafamız uyuşmadı
Eşim Öykü'den af bekliyorum
 Türkbükü Türkiye'nin St.Tropez'si
 Silikondan değil kremdenmiş!
 Yeni aşkıyla köşe kapmaca oynadı
 'Emir işten önemli'
Altın Portakal'da 19 kısa film yarışacak
Altın Portakal'da 19 kısa film yarışacak
16-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 43. Antalya Altın...
Birlikte yaşayıp acıları güzelliğe çevireceğiz
Birlikte yaşayıp acıları güzelliğe çevireceğiz
Tiyatro ve sinema oyuncusu Altan Erkekli, beyin felçli çocuklara...
Marmara depreminin 7. yıldönümü
Merkez üssü Kocaeli'nin Gölcük ilçesi olan 17 Ağustos 1999 yılındaki...
Yeni nesil bekaret yaşını 12'ye düşürdü
Uğruna cinayetler bile işlenen bekaret, yeni kuşak için tabu...
Uyuşturucu Dosyası
16 yaşındaki liseli Melis'in ölümü, gözleri yeniden uyuşturucu...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.