SABAH - 26/08/2006 - Hesabını verecekler
kapat
   
26 Ağustos 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
NEŞELİ GİRDİ GERGİN ÇIKTI
Hesabını verecekler
Başbuğ: TSK ulus devlette taraftır
Askerlik süresi kısalmayacak
Yaşar Paşa bu haftasonu 'sivil'

Büyükanıt'tan sert mesajlar

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nı Org. İlker Başbuğ'a devreden Org. Büyükanıt, şöyle dedi: Askere ahlak dışı saldırılar var. Zamanı gelince hesap verirler. Ne Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet değiştirilebilir, ne de ülke bölünür...

Hesabını verecekler

Orgeneral Büyükanıt, TSK'ya yönelik saldırılarla ilgili sert konuştu: Bu yasadışı, ahlakdışı saldırıları yapan kişi ve gruplar zamanı geldiğinde gereken hesabı verecek.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nı devrederek 28 Ağustos'ta Genelkurmay başkanlığı makamına oturmaya hazırlanan Orgeneral Yaşar Büyükanıt, TSK ve Mehmetçiğe yönelik saldırılarla ilgili aylar süren sessizliğini bozarak "Bu yasadışı, ahlak dışı, akıl dışı saldırıları yapanlar yarattıkları iğrenç bataklıkta boğulacaklardır. Zamanı geldiğinde yasalar çerçevesinde bu kişi ve gruplar gereken hesabı verecekler" diye konuştu. Kara Kuvvetleri karargahındaki devir teslim törenine Cumhurbaşkanı Sezer ile komutanlar eşleri ile birlikte katılırken Başbakan Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı Bülent Arınç yalnız geldi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargah Binasında gerçekleştirilen törene, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ile 30 Ağustos itibariyle Genelkurmay 2. Başkanlığı'na getirilen Orgeneral Ergin Saygun da katıldı.

BAŞKA CUMHURIYET AMACI
Kara Kuvvetleri'ndeki devir teslim töreninde komutanlar sert mesajlar verdi. Orgeneral Yaşar Büyükanıt konuşmasında "Cumhuriyeti başka Cumhuriyete dönüştürmek isteyenlere engel olacağız. Ne Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet değiştirilebilir, ne ülke bölünebilir" derken Kara Kuvvetleri Komutanlığını devralan Orgeneral İlker Başbuğ da alkışlarla kesilen konuşmasında "TSK, laik devletin korunmasında her zaman taraf olmaya devam edecektir" dedi.

ÜNITER YAPIDAN RAHATSIZLAR
Törende konuşan Orgeneral Büyükanıt, konuşmasında Türkiye'nin üniter yapısını değiştirmeye çalışanlar ve TSK komuta kademesi ve Mehmetçiğe yönelik karalama kampanyası yürüten çevrelere sert mesajlar verdi. "Son yıllarda Türkiye'de askerin Rolü" ifadesinden hareketle TSK'nın Anayasanın 3 ve 4'üncü maddelerinde belirtilen sorumluluklarını etkisiz hale getirme çabaları ön plana çıkmıştır"Başbakan Erdoğan Kara Kuvvetleri Karargahı’ndaki devir teslim törenine giderken keyifliydi. Tören çıkışında ise Başbakan’ın yüzünde sıkıntılı bir ifade gözlendi.diyen Büyükanıt, şöyle devam etti: "Bu çevreler, Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısından rahatsızlar ya da Türkiye'yi başka bir cumhuriyete dönüştürme hayali içindeler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, devletin kurumları ce bu kurumlardan biri olan TSK var olduğu sürece bu rüya gerçek olmayacaktır" dedi.

NEFRETLE İZLİYORUZ
Terörü "insan hakları, özgürlük ve demokrasi gibi medeni ortak değer yargıları ile kamufle etmek isteyenler"e dikkat çeken Büyükanıt, şahsına ve diğer TSK personeline yönelik saldırı ve karalama kampanyalarıyla ilgili sessizliğini de ilk kez bozdu. Genelkurmay Başkanlığı'nı engellemek amacıyla bazı çevrelerin internet ve telefon mesajlarıyla karalama kampanyasına hedef olan Orgeneral Büyükanıt, şöyle konuştu: "Yaşadığımız günlerde üzülerek söylüyorum ki zanlarını bu güzel yurdumuz için feda etmeye yemin etmiş askerlerimiz ve onların komutanlarına karşı iğrenç saldırılar yapılmaktadır. Bunları yalnız biz değil tüm ulusumuz nefretle izlemektedir. Bu yasa dışı, ahlak dışı, akıl dışı saldırıları yapanlar inanıyorum ki yarattıkları iğrenç bataklıkta boğulacaklardır. Rüzgar küçük ateşleri söndürür, büyük ateşleri ise daha da güçlendirir. Benim ve arkadaşlarımın kalplerinde ulus ve vatana hizmet için büyük bir ateş yanmaktadır."

BU GAYRETLER BOŞUNA
"Bu tür gayretler ne Yüce Önder Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti değiştirebilir ne de ülkeyi bölebilir" diyen Büyükanıt, "Zamanı geldiğinde yasalar çerçevesinde bu kişi ve grupların gereken hesabı vereceğinden eminim" dedi. Bu saldırıların kendilerini yıldırmayacağını ifade eden Orgeneral Büyükanıt, Bu saldırılan ateşimizi körüklemekten başka bir işe yaramadığını burada bir kez daha yinelemek istiyorum" dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 MEB'ten "küfürlü kitaplar"a inceleme
 Memurlar meydanlara indi
 Kandil Dağı'nda gizli savaş
 Çelik:Dava açarım
 İş bilen müteahhitler bakanlığı kandırdı...
 32 bin kayıt şansı var
 Anadolu liseleri yine dolmadı
 Piton Pakize'nin muhteşem dönüşü
 "Florya" yabancı diye Menekşe adını koydu
 "Türk jetleri Kandil'i vuruyor" iddiası
 Adana'da art arda iki patlama: Dört yaralı
 Bitlis'teki patlamada korucu suçsuz çıktı
 Şırnak'ta asker uğurlama
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu