kapat
   
29 Ağustos 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Zico hemen gönderilmeli
Hakan Şükür bırakmalı
Küfür Beşiktaş'ı yakar
Çakar: Hakemler skandal

Zico hemen gönderilmeli

Gürcan Bilgiç: "F.Bahçe'nin, kulübü istenilen noktalara taşıyacak bir teknik adama ihtiyacı var; antrenöre değil. Zico adeta bir taraftar gibi maçı izliyor" Kazım Kanat: "Aziz Yıldırım dönme kararı almasaydı F.Bahçe banko şampiyondu. Yıldırım kimseyi kendine muhatap kabul etmiyor, bakanı bile...".

Serbest Kürsü'de bu hafta gündemde yine birçok konu vardı. Yazarlarımız lige damgasını vuran hakem hatalarına parmak basarlarken, yine birbirinden güncel konular hakkında çarpıcı açıklamalar yaptılar.

* Gürcan Bilgiç: F.Bahçe transfer bombalarını patlattı ama yapılan transferler takımın eksiğini giderecek isimler mi bunu tartışmak lazım. Asıl problem savunmadayken alınan iki oyuncu forvet. Daum'un bir sözü vardı. "Yöneticiler transferi forvet almak sanıyorlar" demişti; gerçekten doğru. Öncelikle F.Bahçe'nin kaliteli bir orta saha oluşturması gerekiyordu. İşin diğer yanında bu transferlerin Kiev maçından sonra olması ilginç. Mutlaka bir ön çalışma yapılmıştır. Belki Kiev maçından önce de gerçekleştirilebilirdi. Bu da garip. Fenerbahçe'nin yeni hedefi UEFA Kupası'nı kazanmak. Fakat bu rotaya kendisini götürecek bir teknik adam seçmiş mi bunu sorgulamak lazım. Ben hiçbir hoca Daum'dan kötü olamaz diye düşünürdüm ama Zico bunu şimdiden aştı. Zorlu maçlarda yeterli olmadığı gibi Türkiye için de yeterli bir teknik adam değil. Takım mağlup olabilir ama hoca müdahale edip hataların olduğu yerlere operasyon yapmıyorsa söyleyecek bir şey yok. F.Bahçe'nin stadı dolduran 50 bin seyircisinden bir tanesi de o.

*
Kazım Kanat: Gürcan'ın Daum itirafını erken ama doğru buluyorum. Bir itiraf daha yapacaklar. Tümer Metin'in nasıl F.Bahçe'yi kandırdığını anlayacaklar. Daum gibi takımı 2 sene şampiyon yapan 3. sene inanılmaz bir şekilde kaçıran teknik adamı gönderiyorsunuz. İddia ediyorum başkanın da Zico'nun da kafası karışık. Ben burada F.Bahçe yazarlarını ciddi bir şekilde suçluyorum. F.Bahçe yazarları popüler davranarak işin gerçeğini yansıtmıyorlar. Skora göre yazıyorlar.

* Levent Tüzemen: Futbolda pozisyona girmek çok önemli. Hagi döneminde G.Saray bu konuda zorlanıyordu. Geçen sene G.Saray çalışkanlığının karşılığını maçı bırakmayarak son dakikada attığı gollerle aldı. G.Saray yönetiminin başarısızlığına hep beraber tanık oluyoruz. Gerets'in 1.5 senedir istediği hiçbir oyuncuyu alamadılar. Kimler istendi kimlerle görüşüldü ama hiçbir olumlu olay yok. Lig yarışı milli maçtan sonra başlar. Bundan sonra 1 Eylül'den itibaren transfer konuşmaları yapılmayacak. Alınan oyuncuların kalitesi konuşulacak. Yapılan transferler bekleneni vermezse camialar kendi içinde kaynayacaktır. Ama en büyük eleştirileri Galatasaray alacaktır. Türkiye'ye gelen en iyi yabancının Ricardinho olduğunu söyleyebilirim.

* K.K: Son 3 sezonda şampiyonu ligin ikinci yarısı belirliyor. Bence 3 takım yarıştan kopmadan sonuna kadar gider. G.Saray 10 yıl önce büyük paralar harcayarak harika bir takım yaptı. 4 sene üst üste şampiyon oldu. UEFA Kupası alındı. Sonra borçlar nedeniyle yönetim alaşağı edildi. 10 yıl sonra Beşiktaş da aynı durumda olacaktır. Beşiktaş bu krizin içinden çıkabilir mi? Tamam tablo güzel... Büyük oyuncular geldi stat doluyor, herkesin keyfi yerinde. Yıldırım Demirören 23 milyon doları cebinden verdi. Bunu geri almayacağını deklare etmeli. Yıldırım Demirören şeffaf olmazsa, paylaşmazsa ve sonra çekip giderse Beşiktaş acı bir fatura ile karşılaşır. MHK Başkanı bana "Ben dişimle tırnağımla buraya geldim" dedi. "Bu işi yapamayacak hakemleri temizleyeceğim. Kaybedecek bir şeyim de yok. Ceketimi alır giderim. Hakemleri aldatan futbolculara, kötü niyetli oyunculara görüntülerden ceza verilsin. Bizim yetkimiz yok. Federasyon bunu yapmalı. Türk hakemliğinin önü açılacak. Yapılmazsa bu lig bitmez sözü gerçek olabilir" ifadesini kullandı.

* G.B: Nobre kovulsun diye "El değmemiş lig" pankartı ile çıkan Beşiktaş, Nobre'yi aldı. Geçen hafta hemen hemen aynı olayı Burak yaptı. Cin olmadan adam çarpan bir futbolcu. Beşiktaş geçen seneki görüntüsünden çok farklı şeyler yapıyor.

* K.K: Yıldırım Demirören bir dahaki kongrede tekrar başkan olmak için çılgınca harcama yapıyor. Ve F.Bahçe'yi şampiyon yapmamak istiyor. Beşiktaş 100. yılda şampiyon olan tek takım unvanını elde etmek istiyor. Fenerbahçe yenilince Beşiktaşlı yöneticiler bile beni aradı. Üç Büyükler'in hepsi birbirine karşı kompleksli.

* G.B: Fenerbahçe'nin teknik direktör konusunda acil tedbir alması gerekiyor. Zico hemen değiştirilmeli. Eğer Avrupa'da teknik direktör bulamıyorlarsa Türkiye'de Ersun Yanal, Mustafa Denizli gibi isimler var... Fenerbahçe'yi istediği noktalara taşıyacak bir teknik adamla çalışması lazım, antrenörle değil. Bu takım yenilebilir, elenebilir de. Ama eğer bir takım defansının arkasına atılan her topta pozisyon veriyorsa, teknik adamın buna önlem alması gerekiyor. Tutsun tutmasın ama almalı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Yenilsen de yensen de Türkiye seninle
 UEFA'yı kaldıracağız
 Düşünmeden kabul ettim
 CSKA Çok tehlikeli
 Hakemlere ayar!
 'Somoza' dedim Carrusca oldu
 Haydi hayırlısı
 Mustafa Keçeli üç yıllığına Trabzon'da
 Top-10
 Günün içinden
MURAT DİDİN
Risk yönetimi
Milli takım inandıkça, oynadıkça ve...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Luciano, Lugano'dan çok daha iyi futbolcu
Bir takımı...
Bu kadar tehdit hiç bir arada olmadı
Bu kadar tehdit hiç bir arada olmadı
Genelkurmay Başkanlığı'nı devralan Org. Büyükanıt görevine tarihi...
Mehmetçikten Kuzey Irak'ta terör devriyesi
Mehmetçikten Kuzey Irak'ta terör devriyesi
SABAH, Türk askerinin Kuzey Irak'ta bombaladığı Sinaht-Haftanin...
Çiftçilik yapacak
Çiftçilik yapacak
Ünlü İngiliz sinema oyuncusu ve manken Elizabeth Hurley, çiftçiliğe...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu