kapat
   
31 Ağustos 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mersin'de bayrak skandalı
Suçlanan müdür: Olay komplo

Mersin'de bayrak skandalı

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, Mersin'deki bir okul müdürünün okula bayrak astırmadığı ileri sürüldü.

Mersin'de tüm okullar, resmi daireler ve iş yerleri 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 84. yıldönümü dolayısıyla Türk bayraklarıyla dontalırken, Akbelen Mahallesi'nde bulunan Nihal Erdem Ticaret, Anadolu Ticaret ve Anadolu İletişim Meslek Lisesi'nin duvarları boş kaldı. Okul görevlileri, Müdür Hikmet Atalay'ın bu bayramı kabul etmediğini belirterek, okula bayrak astırmadığını ileri sürdü. Okulun muhasebe ve evrak işlerinden sorumlu memuru Mehmet Kılınç, dün saat 15.10'da Müdür Hikmet Atalay'ın müstahdem Mehmet Keskin ile görüştüğü sırada odasına gittiğini belirterek, "Müdür beye 'Sayın Müdürüm, okul hizmetlisi Mehmet Keskin bugün sevk alıyor, okulda olmayacaktır, okula bayrak asmayacak mıyız?' diye sordum. Bana, 'Hayır, ben doğuluyum, bu bayramı kabul etliyorum. Bu okula da bayrak astırmıyorum, bütün bayraklar benim odamda kilitli. Yiğitsen astır' dedi.

Kürtler'in
de bu vatanın evlatları olduğunu dile getiren Kılınç, "Kürtler bizim kardeşimiz, canlarımız, ciğerlerimiz. Biz ırk, din, dil ayrımı yapmıyoruz. Kürtler de Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Malazgirt'te gövdeleri üst üste düşerek şehit verdiler. Ama böyle bir okul müdürü, bu cüreti gösterebiliyor, ırk ayrımı yapabiliyor" diye konuştu.

Yaşanan diyaloğun bir diğer şahidi müstahdem Mehmet Keskin de olayı doğrulayarak, "O sırada ben annemin rahatsızlığı için müdür beyden izin istemiştim. İzin vermediği için sevk istedim. Mehmet Kılınç Bey bana sevk yazdı. Sonra ben müdür beyin odasında iken Mehmet Bey yanımıza geldi. Müdür Hikmet Atalay'a 'Müdür bey, Mehmet Bey sevk aldı, bugün bayrağı benim asmam gerekiyor' dedi. Müdür Atalay da ona 'Ben doğuluyum, Bayraklar kilitli, asmıyorum' diye yanıt verdi. Benim duyduklarım bunlar" şeklinde konuştu.

Müstahdem Keskin, daha önce de okulda benzer olaylar yaşandığını ifade ederek, "Bu tür milli bayramlarda her zaman bizim zorumuzla asıyor. Her zaman söylemek zorunda kalıyorduk. Bahaneler buluyordu, ama bizim zorumuzla asıyorduk. Kendi isteği ile daha bir kez bayrak astığını görmedim" dedi.

Bu arada, tüm aramalara rağmen okul müdürüne ulaşılamazken, Mersin Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, konuyla ilgili araştırma yapılacağını söyledi.

Bu bayramın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun temel taşı olduğunu belirten Ersoy, "Atatürk'ün milli mücadelesinin en son noktasını koyduğu bir bayramdır. O nedenle bayramlarda, milli bayramlarda kamu kurumları bayraklarla donatılır. Atatürk posterleri asılır. Eğer bu okulumuzda böyle bir hadise varsa gerekli tespiti yaptıracağız. Böyle bir lakayıtlık gösterilmiş ise gerekli işlemler yapılacaktır. Arkadaşımızın böyle bir söz sarfedeceği kanaatinde değilim. Böyle bir söz sarfedeceğini zannetmiyorum. Ama tabi insanoğludur ne zaman ne diyeceği belli değildir. Böyle bir şey sarfetmiş ise gereği yapılır. Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısını bozacak hiçbir şeye müsaade etmeyiz. Atatürk posteri ve bayrak asılmaması kabul edilecek bir davranış değildir" diye konuştu.

Ersoy, daha önce de bu okulda bu tip sorunların yaşandığını, kısa süre önce Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerinin incelemede bulunduğunu ifade ederek, "Dosyayı tamamladık, bakanlığa gönderdik. Bakanlık müfettişlerinin gelmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Aziz Ersoy, Milli Eğitim Müdürlüğü görevlilerine de okulda bayrak asılmadığına dair tespit yaptırdı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlanıyor
 Törende Lübnan gerginliği
 Mersin'de patlama: 1 yaralı
 Öğretmen Atama Kılavuzu'na dava
 İlk Türk kilisesi açıldı
 Bombalar turistleri etkilemedi kalıyorlar
 İstanbul'un servis zammı belediyede mercek altında
 'Kırmızı kitap' yorumu
 Herkes arkadan konuşur, ben tersini yaptım
 Leyla Şahin'in babası İETT'de müdür oldu
 Türbanlı 110 Türk Bulgar üniversitelerine gidecek
 ABD ve Yunanistan eylemleri kınadı
 Tren yolunda bomba bulundu
 Rize'de şüpheli varil bulundu
 Spor okulu sınavında dopinge bakılıyor
 'Türkiye'yi Bölen Haritalar' sergisi
 Aydınlardan siyanür arbedesine kınama
 Ankara Valiliği'nden YARSAV'a itiraz geldi
YILMAZ ÖZDİL
Nereye? Buraya...
Neden? Bundan...
Herkeste harita...
ERGUN BABAHAN
"Enfal"
Geçen hafta Irak eski diktatörü Saddam Hüseyin...
MEHMET BARLAS
Dünyada tek başına para mutluluk getirir
Bilgisayar...
BALÇİÇEK PAMİR
Kocaman bir alkış!
Formula 1'i kazanan Massa'ya ödülünü...
FATİH ALTAYLI
Ucuz bir şov uğruna
TOBB Başkanı Rifat...
ERDAL ŞAFAK
Asıl tehlike
İki önemli kişiden iki ciddi uyarı geldi.
'Koltuk sevdası' evliliğini sarsıyor
İngiliz basınına göre Başbakan Blair ve eşi boşanmanın eşiğinden...
Amerikan Müslüman örgüte kadın başkan
Kuzey Amerika'nın en büyük Müslüman örgütlerinden birinin başına...
Tangoyu pas geçtik: 58-83
Tangoyu pas geçtik: 58-83
12 Cesur Yürek, tarih yazdığı Dünya Basketbol Şampiyonası'nda son...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu