kapat
   
02 Eylül 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SEMİH ERDEN KEREM GÖNLÜM KAYA PEKER ERMAL KURTOĞLU FATİH SOLAK ERSAN İLYASOVA İBRAHİM KUTLUAY ENGİN ATSÜR
Söz kahramanların
Bir zafer daha bekliyoruz
Mithat da beğendi
İlklerin Takımı
Demirel'den şükran yemeği

Beşincilik sözü

Bugün dünya 5'inciliği için Fransa ile oynayacak basketçiler söz verdi.

SABAH'a üstteki pozu veren 12 Dev Adam, "Türkiye'ye dünya 5'inciliğini hediye edeceğiz" dedi. Maç bugün saat 10.30'da. Bu arada Yunanistan, basket devi ABD'yi yenerek finale çıktı. Öteki finalist İspanya oldu.

Söz kahramanların

Japonya'daki Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ortaya koydukları akıl almaz mücadeleyle alkışlanan 12 Cesur Yürek, bugünkü beşincilik maçı öncesi duygularını SABAH ile paylaştı.

Dünya Basketbol Şampiyonası için Japonya'ya gidecek takım açıklandığında herkeste biraz burukluk, biraz kızgınlık vardı. Koç Tanjevic, 2003 ve 2005'te beklentilerin altında kalan A Milli Basketbol Takımı'nda bir revizyona gitmiş, iki NBA oyuncusu Hidayet ve Mehmet'i takıma almayarak Avrupa ikincisi Ümit Milli Takımı'nın yıldızlarına kucak açmıştı. O gençler, Japonya'da mücadele gücüyle rakiplerini tek tek yenerek 5.'lik maçına çıkma hakkı elde etti. Bugün Fransa ile dünya beşinciliği için kapışacak 12 Cesur Yürek, şampiyonayı SABAH'a değerlendirdiler.

İBRAHİM
KUTLUAY:
Basketbol tarihinin en önemli başarısından birini kazandığımız ve bu takımın bir parçası olduğum için çok mutluyum. Çok az kişinin buraya gelebileceğimizi düşündüğü anda biz takım olarak birbirimize inandık ve kenetlendik. Turnuva öncesi şunu ifade ettik. Sahada savaşan bir takım görüntüsü vermek. Türk milli takımı formasını giyen herkesin onuru için ve maçı bırakmayan bir takım görüntüsü verdik. Aldığımız dereceden daha çok buna uğraştık. Önümüzdeki yıllarda bu olguyu geliştirdiğimiz zaman basketbolun önü çok açık.

ENDER ARSLAN: Biz buraya savaşmaya geldik. Takımdaki herkes her şeyini verdi. Türk halkının bize bu kadar sevgi göstermesinin nedeni bu. Dünya 5.'si olacağız. Ben son faulü sokmak için attım. Ama girmedi topu çaldım ve hemen üçlük attım. Orada ben değil de herhangi biri kapsaydı o da sokacaktı. Ben buna inanıyorum çünkü biz takım olarak inanmıştık maçı kazanacağımıza. Biz bu turnuvada 5. olmayı hak ediyoruz.

SERKAN ERDOĞAN: Biz bu dereceden daha iyi bir derece yapacağımızı düşünmüyorduk ama şimdi bakınca bu dereceden daha iyi bir dereceyi hak ediyoruz. Biz Yunanistan maçını kazansaydık yarı finale çıkmıştık. En büyük hatamız Yunanistan maçını kaybetmek oldu. Bu takımın bir parçası olmaktan gurur duyuyorum.

ERMAL KURTOĞLU: Bu takım sadece 8. olmayı değil daha fazlasını hak eden bir takım. Arjantin maçından dolayı Litvanya maçına çok moralsiz başladık. Fakat bizi buraya kadar getiren hırs ve inanç bizim maçı kazanmamıza yardımcı oldu. Bu takımda 20 sayı atabilecek herkesin gücü var. Önemli olan formanın arkasındaki isim değil önündeki bayrak. Takım gibi oynadığımız sürece aşamayacağımız engel yok.

KAYA PEKER: Bu takımda olan herkesle gurur duyuyorum. Oynayan, oynamayan. Her maç destek veren, sakatlanan. Bir şekilde bu 7 maç boyunca başarı için savaştık ve amacımıza ulaştık. Son maçı da kazanacağız. Buraya gelirken biz kendi aramızda konuşuyorduk sadece gruptan çıkmak değil başarılı olmak vardı. Zor olduğunu biliyorduk ama ulaşmak için her şeyi yapacaktık. Gerçekten çok mutluyum bütün takım adına.

SEMİH ERDEN: Bir genç olarak çok büyük bir gurur. Çok güzel bir şey. Şimdi 5-6 maçı oynayacağız. İnşallah daha iyisini yapacağız. Türkiye'deyken bu kadar büyük bir başarı beklemiyorduk ama inançlıydık. Onu buraya geldiğimizde gösterdik. Kazandık, buraya kadar geldik.

FATİH SOLAK: Bu tarihi başarıyı Türk halkına borçluyuz. Çok değişik bir takımla geldik. İnanmayanlar oldu ve hatta Katar'ı bile yenemeyeceğimizi söyleyenler oldu. Biz bunlara aldırmadan çalıştık. Alnımızın akıyla dünya 5.'liği maçına çıkacağız. Bu maçı da kazanacak güçteyiz. Azimli ve güçlü bir takımız. En büyük özelliğimiz ise Türk oluşumuz.

ENGİN ATSÜR: Takım ruhu ve birlik beraberlikle herkesle beraber büyük mücadele gösterdik, inandık ve Litvanya maçını aldık. Savunmada maçı kazandık. Ben de müdafada enerji yaratmaya çalıştık bütün enerjimizi buradan aldık ve kazandık.

KEREM GÖNLÜM: Buraya gelirken belki de gruptan çıkamayacağımız bile düşünülüyordu. Biz ilk maçın önemini biliyorduk. O maçı kazanınca 4'te 4 yaptık. Son şampiyon Yunanistan'ı bile basit hatalar nedeniyle yenemedik. Kazanıp yarı finale kadar gidebilirdik. Ama dediğim gibi büyük bir mücadele örneği gösterdik. Mehmet-Hido olsa böyle olmazdı laflarına katılmıyorum. Onlar da her zaman göreve hazırlar.

ERSAN İLYASOVA: Çok genç takımız. Bu takımdaki ilk senem. Çok tecrübe kazandığımı düşünüyorum. İki aydır kamptayız. Avrupa Şampiyonası'nda oynayıp geldim buraya. İlk 5'e kalabileceğimizi sanmıyorduk. Ama büyük bir mücadele ile bunu başardık.

CENK AKYOL:Bu takımda olmaktan gurur duyuyorum ve eminim ki herkes de böyle düşünüyorduk. Önümüzdeki maçı da kazanıp dünya 5.'si olarak dönmek istiyoruz. İlk 8'e kalmak için geldik buraya ve başardık.

HAKAN DEMİREL: Çoğu sporcunun yaşayamayacağı bir şampiyona bu. Çok önemli bir tecrübe ve Türk basketbol tarihindeki en büyük başarıyı elde ettik. İnşallah hem 2010'da hem de daha ileride çok daha iyilerini yapacağız.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Avrupa ödülü
 Huzurlarınızda yeni Kanarya
 Fener'de son imzayı Deivid de Souza attı
 9 puan şart!
 Ricardinho için Antalya'yla maç
 Türkiye'nin en iyisiyiz
 Süper Dede
 ABD'yi Rüya'dan Komşu uyandırdı
 Günün içinden-1
 Günün içinden-2
CÜNEYT TOROS
Kazma vurulur para akışı başlar
1-Protokol...
CAHİT YAVUZ
Efsane'yi izlemek
O bir örnek sporcu, o bir tenis...
Başkan ve eşi Ata'nın yanında
Başkan ve eşi Ata'nın yanında
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un yaptırdığı Atatürk...
Dişçi Gökşin'in katili seri tecavüzcü çıktı
Dişçi Gökşin'in katili seri tecavüzcü çıktı
İzmir'de diş hekimi Zekiye Gökşin'i tecavüz edip öldürdüğü...
Üçüncü sayfa güzeli
Üçüncü sayfa güzeli
Uyuşturucu kullandığı için zor günler geçiren Kate Moss, acılarını ve...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu