kapat
   
15 Eylül 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hakan Şükür: Bordeaux maçında hasta olduğum için oynayamadım

Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür, Şampiyonlar Ligi'ndeki Bordeaux karşılaşmasında kadroda yer almamasının fazla speküle edildiğini belirterek, hastalığı nedeniyle oyanayamadığını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'deki Turgay Vardar Basın Odası'nda bir basın toplantısı düzenleyen Hakan Şükür, son 3 gündür Bordeaux maçında forma giymemesiyle ilgili spekülasyınlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, ''Ligdeki Denizlispor maçı öncesi yoğun maç trafiği ve hava değişikliği nedeniyle rahatsızlık yaşadım. Sıcak havada maç oynayınca da direncim iyice düştü ve gribal enfeksiyona yakalandım. Boğazım iltihaplandı. Bordeaux maçından bir gün öncesine kadar ise yatmak zorunda kaldım. Son antrenmana katıldım ancak vücudum bitkindi. Genel anlamda bitkin olacağım düşünülerek daha hazır durumdaki bir arkadaşımın kadroda olması uygun görüldü. Normal karşılanması gerekir'' dedi.

Şampiyonlar
Ligi'ndeki ilk maçlarında forma giymeyi uzun zamandır beklediğini ancak hastalığı nedeniyle oynayamadığını ifade eden Hakan, ''Oluşturulan spekülasyonlarda basının suçu yok. Belki de maçı izlemeye de gitmemem gerekiyordu. Orada gözüktüm ve maçtan sonra da bir açıklama yapmadım. Sinirlerim bozuktu tribünde de bir olay yaşanmıştı. Varsayımlara dayanılarak bu tür haberler yapıldı. Teknik direktör Erik Gerets'in hakkının yenmemesi için böyle bir açıklama yapma gereği hissettim'' diye konuştu.

''HOCAMIN DÜŞÜNCESİNE SAYGI DUYMAK LAZIM''

Hakan Şükür, teknik direktör Erik Gerets'in düşüncelerine saygı duyulması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

''Bazı sakatlık ve hastalıklarda iğne olarak oynanabiliyor ama gribal enfeksiyon sizi bir hayli geriye atıyor. Geçen sene çok maç oynamadım. Oynayan arkadaşlarım şampiyonlukta önemli paya sahipler. Ciddi sakatlıklar geçirdikten sonra yeniden takıma döndüler ve oynadılar. Ben oynasam da oynamasam da bunun speküle edilmemesi gerekiyor. Bilhassa forvet hattındaki arkadaşlarım ve diğer arkadaşlarla bütünleşip iyi maçlar çıkartacağız. Ama bilinmesi gerekir ki ben hastaydım. Hocamın değerlendirmesi haklıdır.''

Teknik direktör Erik Gerets'in kendisinden oynamasını isteyip istemediğinin sorulması üzerine Hakan, böyle bir talebin gelmediğini dile getirerek, ''Geçmiş dönemde çok fedakarlık yaptım. Bana, 'Kadroda ol' dense, ben 'Hayır' demezdim. Ama doktorlar tarafından da hasta olduğum söylendi. Daha hazır bir arkadaşımın oynaması daha mantıklı. Ber her zaman bu tip kararlara saygılıyım. Yaşım gereği kısa süre sonra futbolu bıraktığımda ben de bu görevlere geleceğim. Şimdi hocama hak vermem lazım. Oynamak istediğimi de ben söylemedim çünkü bu oynayacak arkadaşlarıma saygısızlık olurdu. Şu an iyiyim antrenmana çıkıyorum ve hastalığımı yenmeye çalışıyorum. Hafta sonuna kadar daha dinç olacağım inşallah'' dedi.

''BORDEAUX MAÇINDA 1 PUAN KÖTÜ DEĞİL''

Şampiyonlar Ligi'nde Bordeaux'dan eleştirilen bir futbolla 1 puan aldıklarının sorulması üzerine Hakan, ''Belki galibiyetle başlasak daha iyi olurdu ama Bordeaux bir Avrupa takımı, sistemli bir takım. Alınan 1 puan kötü değil. Bundan sonraki maçlarda ekip olarak güzel sonuçlar alıp hem camiamızı mutlu eder, hem de karabulutları dağıtırız'' ifadesini kullandı.

Hakan, antrenör Erdal Keser ile aralarında sorun yaşandığı şeklindeki söylentileri yalanlarken, ''Erdal abiyle ben aynı takımda da oynadık ve kaptanlığımı yaptı. Kendisiyle hiç problem yaşamadım. Geçen sene hocamla bir tartışma yaşamıştım o da sizin de bildiğiniz gibi izinden kaynaklanan durumdu. Hepimiz Galatasaray için buradayız. Biz çok iyi bir birliktelik yaşıyoruz'' diye konuştu.

''GOL ATAMAMA STRESİ YAŞAMAM DOĞAL''

Uzun zamandır gol atamaması konusuna değinen Hakan Şükür, ''Uzun senelerdir çok fazla gol attım. Şimdi gol atamama setresi yaşamam doğal. Performans olarak hocam memnun ki hep oynadım ve tek forvet olarak oynadım. Ama çok şanssız maçlar çıkardık. Belki bu şanssızlığımızı yenip ben ve geçen seneye golleriyle damgasın vuran arkadaşlarım çok gol atarız ve takımıza katkı sağlarız. Gol atamamam nedeniyle bir dönem olumsuz etkilendim ama etkilenmemem gereken bir dönem yaşıyoruz'' şeklinde konuştu.

Hakan, bir basın organında Milli Takım'ı bırakmak istediği yönünde çıkan haberlerin ise gerçeği yansıtmadığını söyledi.

''BEŞİKTAŞ MAÇI ÇOK ÖNEMLİ''

Hakan Şükür, hafta sonu ezeli rakiplerinden Beşiktaş ile çok önemli bir maç yapacaklarını ifade etti.

Stratejik açıdan zor bir döneme girdiklerini vurgulayan Hakan, ''Lige puan kayıplarıya başladık. Beşiktaş'ın da kayıpları var. Kazanmak zorundayız ve kazanacağımızı ümit ediyorum. Bunun için vargücümüzle çalışacağız. Beşiktaş çok iyi bir takım. Bireysel hatalardan goller yediler. İnşallah galip gelip güzel günlere yelken açarız'' dedi.

''BAŞARI İÇİN BİR RUH YANSITMAMIZ LAZIM''

Hakan, Galatasaray'ın başarılı olabilmesi için bir ruh yakalamaları gerektiğini vurguladı.

Sarı-kırmızılı futbolcu, ''Sahada sistemler konuşuluyor ama ruhu yansıtmak lazım. O doğaçlama futbol anlayışımızla iyi şeyler yaparız. Geçen sene ne kadar taktik anlayış olsa da bizi şampiyon yapan bu ruhtu'' diyerek sözlerini tamamladı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Beşiktaş: 2 CSKA Sofya: 0
 Fenerbahçe: 2 Randers: 1
 Trabzonspor: 2 Osasuna: 2
 AZ Alkmaar: 3 Kayserispor: 2
 Gerets: Denizlispor maçı dışında hiçbir maçta kötü oynamadık
 Alex: Yıldırım isterse 103. yılında da Fenerbahçe'de oynarım
 ULEB'te rakipler belli oldu
 Arjantinli yıldız Riquelme milli takıma veda etti
 G.Saray-Beşiktaş maçının biletleri satışa çıktı
 Güreş Federasyonu özerk oldu
 Basketbolda Erkekler Türkiye Kupası grup kuraları çekildi
 Hedefe ilk adım
 Karakteri hücum
 Kartal'da Denizli sesleri
 Hangisi hasta
 Necati Ateş sakatlandı Beşiktaş maçında yok!
 Trabzon'da sessiz gece
 Kura günü
 Kayseri inanıyor
 Lyon yine affetmedi
 Hentbolda GSGM Kupası Kartal'ın
 Beşiktaş'a Sırp pivot
 Günün içinden
VEDAT BAYRAM
Bir başka Doğan
Eskiden federasyonlar münferit hatalar...
ERGUN BABAHAN
UEFA Kupası ham bir hayal
Fenerbahçe, bu akşam pisi...
Çocuklar öldü, vicdansızlar
Çocuklar öldü, vicdansızlar
Diyarbakır'da patlayan bombadan ölenlerin sayısı 10'a yükseldi.
İmam Öztürk'ün mezarı başında tehdit ettiler
İmam Öztürk'ün mezarı başında tehdit ettiler
İsmailağa Camisi'nde öldürülen imam Öztürk'ün cenazesinde gözaltına...
Modanın gözleri
Modanın gözleri
İspanya'nın kuzeyinde 2006-2007 sonbahar-kış kreasyonunun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu