kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dansta teknik öğrenilir önemli olan ruhtur
Dansta teknik öğrenilir önemli olan ruhtur
İstanbul beni resmen büyüledi
Çok ünlü bir dansçı olabilirsiniz

Dansta teknik öğrenilir önemli olan ruhtur

Nike, 16 yaşından büyük genç kızları ikinci kez müzik ve dansın büyülü dünyası Los Angeles'a çağırıyor. Yarışmacılarla üç gün boyunca workshop'lar düzenleyen ünlü dansçı Kimberlee Jay, dansta ruhun teknikten çok daha önemli olduğunu söylüyor '.

"Hiçbir zaman spor dergilerine kapak olmayacağım. Ya da kimse beni 'günün oyuncusu' seçmeyecek. Posterlerim satılmayacak, rayting rekorları kırmayacağım. Ve saç stilim asla bir modaya dönüşmeyecek. Söyle! Ben sporcu değil miyim?.." Hepimiz onu bu sözlerle tanıdık Nike reklamlarında... Ele avuca sığmayan dansları ve sempatik tavırları ile geçtiğimiz nisan ayında düzenlenen 'Nike Rockstar Workout Hip Hop' finaline katılan ünlü dansçı Kimberlee Jay, herkesin sevgisini kazandı.

KAZANAMAM SANDIM
Nike'ın yeni dans yarışması 'Dance to L.A.' için yeniden ülkemize gelen Kimberlee Jay, 27 Eylül'de İzmir'de, 28 Eylül'de Ankara'da workshop'lara katıldı. Bugün İstanbul'daydı. İlk kez Nike reklamlarıyla tanıdığımız 24 yaşındaki genç dansçıyla yaptığımız görüşmede, hiç dans eğitimi olmamasına karşın elde ettiği başarıyı anlatırken heyecanlanıyor. Reklamlar için seçmelere katıldığında da çok heyecanlandığını söylüyor ve devam ediyor: "Seçmelere arkadaşlarımın ısrarıyla katıldım. Başaracağımı düşünmüyordum. Dans eğitimim yoktu. 900 kişi vardı ve 6 saat süren bir seçmeydi. İçimden nasıl geliyorsa öyle dans ettim ve beni üçüncü seçmelere çağırdılar. Nike'ın koreografı Jamie King de oradaydı. Sonunda kazandığımı söylediler." Birçok dansçının aksine şişman denecek kadar kilolu olmasına rağmen başarılı bir dans kariyerine sahip olan genç dansçı, başarısının arkasında yatan sırrın, kendisine olan özgüveninden kaynaklandığını söylüyor. "Ben her zaman eğlenmek için dans ederim. Ruhumla dansımı birleştiriyorum" diyen Kimberlee Jay; Nike'ın yeni dansçıları keşfetmek için düzenlendiği 'Dance to L.A.' yarışmasına katılan Türk kızlarının yeteneği karşısında dilinin tutulduğunu da söylüyor. Stillerini çok başarılı bulduğunu söyleyen Jay, "Bazıları eğitimliydi, bazıları da benim gibi alaylıydı. Ama hepsi de çok yetenekli ve dans etmeyi seviyor. Kızlar inanılmaz!" diyor.

VÜCUT ÖNEMLİ DEĞİL
En iyi dansçıları bulmaya çalıştıklarını belirten Jay, "Kazananlar Los Angeles'a gidecek ve Nike'ın koreografı Jamie King ile çalışacak. Onları profesynel birer dansçı haline getireceğiz" diye ekliyor. Dansta tekniğin ve vücudun fit olmasının sanıldığı kadar önemli olmadığını da vurgulayan Jay, ruhun yüzde 50, tekniğin ise sadece yüzde 25 önemli olduğunu, geriye kalan yüzde 25'lik payı ise vücut özelliklerinin oluşturduğunu söylüyor. Jay şunları söylüyor: "İyi bir performansın arkasında sizin tarzınız ve kişiliğiniz yatar. Teknik daha sonra da öğrenilebilir. Yaptığınız işi sevmelisiniz. Vücut değişir, teknik değişir ama önemli olan ruhtur..."

ZEYNEP GÜLER / GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Tarkan özüne döndü
 Çocuk için çok erken
 Eski aşklarımla hâlâ görüşüyorum
 Dansta teknik öğrenilir önemli olan ruhtur
 Super Lady ile kızları hayata hazırlıyoruz
 Baba-kız aynı klipte
 Güldüren üçlü bir arada galada
 Ateş bacayı yeniden sardı
 Mısır yolcusu
 Halk Ne Diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kaplayacak defterin yoksa...
Matematik dersi için;...
ÖZAY ŞENDİR
Fatih Aksoy'un filozof tarafı...
Son dönemde Türkiye'nin...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Gereksiz polemikler
Geçenlerde Seray Sever ile sohbet...
Ağız spreyi ve dişleri fırçalamak oruç bozmaz
Ağız spreyi ve dişleri fırçalamak oruç bozmaz
Gün boyunca aç kalındığı için oruç tutarken ağız kokusu, hem kişiyi...
Göz damlası kullanmak yasak değil
Göz damlası kullanmak yasak değil
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun aldığı karara...
Kemer Country'de oturan sosyetik hırsız çift kim?
Kemer Country'de oturan sosyetik hırsız çift kim?
Kurye Net'in sahibi Haluk Berdan'ın güzel eşi Deniz Berdan'ın fena...
Asker yolu gözlüyor!
Asker yolu gözlüyor!
Akmerkez'in ortağı Ali Dinçkök ile eski eşi Sennur Çiftçi'nin...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.