kapat
   
03 Ekim 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
SABAH yazarı Ergun Babahan’ın konuk olarak katıldığı Serbest Kürsü’de, Üç Büyükler ve Milli Takım ile ilgili düşünceler tartışıldı.
Al Zico'yu Ver Gerets'i
Fener'de iki ayrı yönetim olmalı
Anadolu takımları ihtilal yaptı

Al Zico'yu Ver Gerets'i

Ergun Babahan: "Fenerbahçe seyircisi maçlarda birbiriyle kavga eder hale geldi. Bir Fenerbahçeli olarak Zico-Gerets takası beni mutlu eder" Gürcan Bilgiç: "Futbolcular, Zico'nun adaletli olmadığını düşünüyor. Görev aldığında başarılı olan Önder Turacı, üç gün sonra yine yedekte oturuyor" Ahmet Çakar: "Liverpool'a ikinci yarıda iki gol atan Galatasaray dünya markasıysa, skoru 3-1'den 3-3'e getiren Konyaspor uzay markasıdır".

3 Büyükler'in geçtiğimiz hafta aldığı sonuçlar sonrası Zico, Tigana ve Gerets'in koltukları sallanıyor. SABAH Gazetesi yazarı Ergun Babahan'ın konuk olarak katıldığı Serbest Kürsü'de, Kazım Kanat, Ahmet Çakar, Levent Tüzemen ve Gürcan Bilgiç teknik direktörlerin son durumlarından, Milli Takım'ın Macaristan ve Moldova maçları öncesi tablosuna kadar birçok güncel konuyu masaya yatırdılar.

* Ergun Babahan: Fenerbahçe, taraftarına işkence yapıyor. Hafta sonunu zehir ediyor. Şampiyon olduğu senelerde de çok iyi oynamıyordu ama taraftar 70 veya 80. dakikada golün geleceğini biliyordu. Fenerbahçe hızlı rakip karşısında paramparça olur. En çok haksızlığa uğrayan teknik adam Erik Gerets... Galatasaray iyi mücadele ediyor, Fenerbahçe'de o yok. Fenerbahçe'nin derhal teknik kadro değişimine gitmesi lazım. Takımda adaletsizlik var. Topa vuramayan Edu ile Lugano'yu ilk 11'de... Tümer'in zaten alınması yanlıştı. Sorunlu bir oyuncu. Nobre'nin transferine karşılık olarak yapıldı.

* Gürcan Bilgiç: Fenerbahçe'de sorumluluk bugünden sonra Zico'dan çıkıp yönetimdedir. Fenerbahçe her hafta daha kötüye gidiyor. Zico futbolcuların sevdiği; iyi biri. Oyuncularını yem olarak ortaya atmayacak kadar asil bir insan. Ama yetersiz. Fenerbahçe'nin radikal bir karar alıp derhal Zico'yu göndermesi lazım. Forma adaletli dağıtılırsa o zaman teknik adam görevini yapıyor demektir. Kazım abinin, Anadolu takımlarının devrim yaptığı fikrini destekliyorum. Sivas'ın ne kadar iyi bir takım olduğu tartışılır. Ancak bir sistemleri var. Fenerbahçe'nin karşısına çıktı ve istediğini aldı. Aynı şekilde Bursaspor, felsefesini uyguladı ve başarıya ulaştı. Bugünkü puan cetveli aslında teknik direktörlerin ne kadar önemli olduğunu ve takıma katkısını gösteriyor.

ALEX'İN ARKADAŞLARI ALINDI


* Levent Tüzemen: Fenerbahçeli gazeteciler takımlarını çok iyi analiz etme şansı bulamıyorlar. Çünkü yönetim buna izin vermiyor. Bugün 'Zico gönderilsin' diyenler acaba gelmeden önce de bunu söylüyorlar mıydı? Ben Galatasaraylı olarak Erik Gerets gelirken 'Çok iyi hoca' dedim. Şimdi hataları var ve biz de bunları yazıyoruz. Ama 'Gitsin' diye bir şey yok. Medyada Gerets'i göndermek isteyen kişiler var. Daha önce savundukları teknik adamı şimdi yerden yere vuruyorlar. Fenerbahçe'de Zico'yu Alex yönetiyor. Kaldı ki yapılan transferlerin ikisi Alex'in eski takım arkadaşı.

* Ahmet Çakar: Beşiktaş'ın aldığı ve yıldız oyuncu diye lanse edilenler, yıldız değil. Zico'yu göndermek Fenerbahçe'ye zararlı olur. Ama Gürcan'a hak verdiğim noktalar da var. Kredi limiti yavaş yavaş aşağıya iniyor. Gerets kötü karakterli. Kişisel hırslarını, yaptığı işe alet ediyor. Yönetimle üstü kapalı olarak sidik yarışı yapıyor. Liverpool maçının nasıl 3-0 olduğunu tartışın. Galatasaray'ın ikinci yarıda iki gol atmasına bakarak 'Dünya markası' yorumunu yaparsanız, Sami Yen'de skoru 3-1'den 3-3'e getiren Konya'ya 'uzay markası' deyin. Zico'nun kredisi olduğunu düşünüyorum. Gerets geleli 1.5 sene geçti. Bana göre en kaliteli kadro Fenerbahçe'de. Deivid iyi futbolcu. Ama Lugano ve Edu'nun bu kadar kötü olma şansları yok. Beşiktaş; Galatasaray ve Fenerbahçe ile karşılaştırılınca 3. sınıf... Şampiyon olamazlar. Yazıklar olsun ki Beşiktaş'ın böyle bir kalecisi var.

* Kazım Kanat: Fenerbahçe'nin her şeyi Alex. Kulüpte bir numara Aziz Yıldırım, iki numara Alex. Türk takımları iyi durumda. Liverpool'a 2 gol atan Galatasaray, Randers'a deplasmanda 3 gol atan Fenerbahçe, rakibini elinden kaçıran Trabzon ve şanssız bir şekilde elenen Kayseri. Anadolu takımları geçmişe göre daha iyi olduğu için büyükler ligde bu durumda. Paniğe gerek yok. Geçen sezonki Beşiktaş'ın durumu ortada. Buna rağmen kalması için Tigana'ya zam yapıldı, oturması için yalı verildi. Tigana'nın geleceği yok.

* A.Ç: Dünya futbolunun bir realitesi var. En büyük hocayı en iyi takımın başına getirin, başarılı olamazsa kovarlar. Manisa bu aşamadan sonra düşüşe geçsin devre arasında Ersun Yanal'ın işine son verilir.

* E.B: Ersun Yanal alınacaksa sezon başında uzun vadeli sözleşme yapmalısın. İyigiden Manisa takımını da bozarsın, bu da etik olmaz. Rıza Çalımbay'ın Rize'yi bırakıp Beşiktaş'a gelmesi gibi olur. Fenerbahçe, Zico ile yollarını ayırıp eski bir futbolcusu ile yola devam etmeli. Asıl tehlike, o övünülen tribünlere yakında gelecek kimsenin bulunamaması. Bursa maçında seyirci birbiriyle kavga etti. Fenerbahçeli olarak Gerets ve Zico takası beni mutlu eder.

ZİCO GEÇMİŞTE YAŞIYOR

* L.T: Gerets'in kendi doğruları var. Konya maçındaki orta sahadaki çöküşü görmemesi büyük hata. Yardımcıları süs biberi mi, bunu görmüyorlar ve hocayı uyarmıyorlar. Zico'nun Fenerbahçe'si fizik olarak üst düzey bir takım olamaz. Kendi futbol oynadığı dönemde Brezilya Milli Takımı'nda da koşan bir ekip yoktu. Çok yetenekli oyuncularla sonuca giden bir ekip vardı. Zico'nun kafası hâlâ orada. Bilgi için Alex ile diyaloğa geçiyor. Kimlerin nasıl oynadığını bilmiyor. Yeni transferleri hemen oynatıyor. Fenerbahçe aile değil. Bir takımda kim iyiyse o oynayacak.

* K.K: Tümer'in ısınırkenki tavırları her şeyi ortaya koyuyor. Değişiklik sırasında Zico'yu dinlemedi, fırladı ve oyuna girdi. Fenerbahçe'de kişisel hesaplar var. Geçen senelerdeki en değerli oyuncular ayrılmak istiyor.

* G.B: Bunun tek nedeni futbolcuların teknik direktörün adaletli davranmadığını düşünmesi. Dünyanın her yerinde oynayan futbolcu hocasını sever, oynamayan sevmez. Önder, Lugano'nun cezasında çok iyi oynadı ama 3 gün sonra yine Lugano sahadaydı.

* K.K: Fenerbahçe'de gergin bir ortamın olduğu açık. Ümit Özat en son frikiğini Bursaspor'da oynarken attı. Şimdi maçta Alex ile tartışıp frikik kullanıyor. Bu disiplinsizliktir.

* A.Ç: Fenerbahçe'deki sorunlar büyütülüyor. Alex, Galatasaray'da Hagi'nin olduğu gibi Fenerbahçe'de Zico'nun yardımcısı ve bu yüzden Fenerbahçeliler mutlu olmalı.

* L.T: Ahmet Çakar hocamızı seviyoruz ama Liverpool için kullandığı tecavüzcü lafı çirkin. Galatasaraylılar'dan çok şikayet maili aldım.

* A.Ç: Tecavüzcü ne demek. Tecavüzcü lafının içinde kesinlikle cinsel bir şey yoktur. Ben gazeteciliği topluma şirin gözükmek için yapmam. Dünyada bazı takımlar vardır ve bunlar tecavüzcüdür. Kötü durumda yakaladıkları rakiplerine 7-8 golü atıverirler. Bunların başını Liverpool çeker. Türkiye'den de Galatasaray böyledir. Liverpool skoru 3-0 yapana kadar G.Saray izledi. O gün Liverpool maçı 5-0 kazanmak isteseydi 5-0 kazanırdı.

* L.T: Ümit Karan "Teknik direktör olsam ben de tek forvet oynardım" dedi. Erik Gerets'in, Mehmet Topal yerine daha tecrübeli bir oyuncuyu oynatması gerekirdi.

* A.Ç: Levent Tüzemen, Galatasaray'ı inanılmaz bir şekilde koruyorsun. Bu takım son maçta 9 gol yedi. İçeriden teknik direktör Gerets'in sabotajı var.

* L.T: Ben Fatih Terim'e Hakan Şükür'ün hem Galatasaray'ı hem Milli Takım'ı kaldıramadığını söyledim. Hakan çağrıldığı halde Milli Takım'a gitmezse vatan haini ilan edilir. Hakan'ın kendi ifadesiyle mental ve yaşıyla orantılı fiziksel bir yorgunluğu var. Milli Takım'ı düşünmemeli. Sadece Galatasaray'da var olması gerektiğini düşünüyorum.

GÖKDENİZ'İN ALINMASI UTANÇTIR

* E.B: Milli Takım'ın önceki hocası, Hakan Şükür polemikleri yüzünden gitti.

* K.K: Gökdeniz, Ronaldinho olsa ne yazar. Ulusal Takım'a şikeci birinin alınması bu ülkenin dejenerasyonudur. Ve Türkiye bu konuda tepkisiz. Fatih Terim kendine ihanet eden bir adam oldu. 'Karış karış Türkiye'yi gezip oyuncu alacağım' dedi. Şimdi ise oturuyor.

* E.B: Milli Takım'ı kalitesiz buluyorum. Gökdeniz'e milli formayı giydirmek bence de ahlaklı bir davranış değil.

* G.B: Milli Takım hakkında kuşkuluyum. Son 3-4 maçta kimseyi tatmin etmediler. Yapılanmadan bahsediliyor. Umuyorum iyi olur ve hepimizi yanıltırlar.

* L.T: Milli Takım'ın bir jenerasyon yakaladığını düşünüyorum. 3 Büyükler, Milli Takım'ın ana kadrosunu oluşturuyor. Lejyonerlerin maç eksiği var.Ortada hazır bir takım yok. Terim'in işi kolay değil.

* K.K: Vestel'in yabancıları araştırılarak alınmış ve kaliteli isimler. Ersun Yanal 6 yabancıyı en iyi kullanan hoca. En kötü kullanan ise Tigana. Daha önce de söyledim, Ersun Yanal'ı kim alırsa o şampiyon olur.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Müşteri kaçar taraftar hesap sorar
 Hakan bırakmalı
 İnanmaya devam!
 Vestel lider çünkü 4 tane hocası var
 Neşter Ocak'ta iner
 Kareyi tamamladı
 UEFA'da kura günü
 Banvit ezdi geçti
 Altay evinde rahat
 Komik ceza!
 Beşiktaş basketbolda kombine kart satıyor
 Kaf Kaf da ilk 8'de
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Zico felakete götürüyor
Zico sezon başından beri...
İSKENDER GÜNEN
Bu oyuna itirazım var
Sürpriz puanların kaybedildiği...
En sıcak buluşma
En sıcak buluşma
Beyaz Saray'da bir saat olarak planlanan Erdoğan-Bush görüşmesi, ABD...
'İrtica tehlikesi vardır ve önlem alınmalıdır'
'İrtica tehlikesi vardır ve önlem alınmalıdır'
Başbakan'ın "İrtica tehdidi yok" sözlerine yanıt veren Orgeneral...
Şeffaf ve dekolte
Şeffaf ve dekolte
Milano Moda Haftası'nda önceki gün, ünlü İtalyan modacı Roberto...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu