kapat
   
04 Ekim 2006 Çarşamba
 
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Trabzonsporlu Çimşir: Avrupa'dan teklif gelirse değerlendirebilirim

Trabzonspor takım kaptanı Hüseyin Çimşir, yurtdışında futbol oynamanın hedefleri arasında yer aldığını ve eski takım arkadaşı Fatih Tekke'nin forma giydiği Rusya'nın Zenit takımından teklif gelmesi halinde bu fırsatı değerlendirebileceğini söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Aylık Futbol Dergisi 'Tam Saha'nın Ekim sayısına açıklamalarda bulunan Trabzonspor takım kaptanı Hüseyin Çimşir, Rusya'nın Zenit takımına transfer haberlerinden, Trabzonspor'un durumu ve A Milli Takım hakkında açıklamalarda bulundu.

Fatih Tekke'nin Rusya'nın Zenit takımına transfer olmasından sonra "Arkadaşım Hüseyin'i de burada görmek istiyorum" sözleri üzerine Trabzonspor takım kaptanı Hüseyin Çimşir, "Tabiki yurtdışında oynamak benimde hedeflerimin arasında. Ama şuan için Trabzonspor'la sözleşmem devam devam ediyor. Eğer öyle bir fırsat yakalarsam değerlendirmeyi düşünüyorum. Fatih Tekke'nin hem Trabzonlu hemde arkadaşım olmasından dolayı orada gösterdiği başarıdan son derece mutlu oluyorum. Bir Türk futbolcusunun çok yüksek meblağlar ödenerek transfer olması, o oyuncunun Trabzonlu ve Trabzonsporlu olması ayrı bir gurur vesilesi. Takım açısından bakıldığında ise Fatih Tekke'nin gidişi bizim için büyük bir eksiklik. Ama o kendi açısından en doğru kararı verdi" dedi.
Trabzonspor'da
takım kaptanlığı yapmanın zor bir görev olduğunu belirten Hüseyin Çimşir, "Özellikle Fatih Tekke'den sonra kaptanlık yapmanın ayrı bir zorluğu var. Bundan önce ikinci kaptandım, şimdi birinci kaptanım ve üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Bazen hata da yapıyorum. Tabiiki camianın kabullenmesi ve sahiplenmesi biraz zaman alacak. Gerçi o konuda bir sıkıntım yok. Herkesin bana destek ve yardımcı olduğunu biliyorum. Özellikle de takım arkadaşlarımın şuan için bir problemi yok. Herşey uyumlu gidiyor" diye konuştu.

Hüseyin, en büyük eksiğinin gol atamamak olduğunu ifade ederek "Bir sezonda 6-7 tane gol atmam gerekiyor. Futbolun meyvesi gol olduğu için, gol attığınızda insanların size bakış açısı değişiyor. Çok iyi bir maçta gol atamadığınız zamanda eleştiri alabiliyorsunuz ama çok kötü oynadığınız bir maçta atacağınız bir gol sizi farklı bir noktaya taşıyabiliyor. İyi oynayıp birde gol attığımda benim açımdan çok daha güzel olacak diye düşünüyorum. Ofansa yönelik kafa toplarında biraz sıkıntım var bu yönümü geliştirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Hasan Üçüncü, Szmykowiak ve Hüseyin Çimşir üçlüsüne top kullanımı konusunda yapılan eliştirilere de cevap veren Hüseyin, "Sıkıntı sadece üçümüzde gibi gözüküyor ama aslında öyle değil. Bir takım defansı ve hücumu toplu halde yapar. Ama Türkiye'de bir takım kötü gittiği zaman ortasahalar ağırlıklı olarak suçlanıyor. Sadece üçümüz değil tüm takım olarak henüz hazır değiliz. Geçen seneden bu yana oyuncu bazında büyük değişiklik yaşadık. Hemen hemen her maça farklı 11'ler ile çıktık. Kadroya bakıldığında 20 oyuncunun 11'de oynadığını görüyoruz. Bir takımın özellikle sezon başlarında bir arada oynamaya ihtiyacı var. Bir arada oynadığı zaman takımın kendine olan güveni ve adaptasyonu üst düzeye çıkacak. Biz bunun sıkıntılarını yaşadık. Üst üste iki maça aynı takımla çıkamadık. Bir arada oynadıkça ve birbirimizi tanıdıkça daha başarılı olacağımızdan eminim" dedi.

Aynı mevkiide oynadığı, Fenerbahçe'nin Milli oyuncusu Mehmet Aurelio Türk vatandaşı olup Milli Takımda oynaması konusunda da açıklamalarda bulunan Hüseyin Çimşir, "İlk bakışta garipseniyor çünkü Türkiye'de futbolda ilk kez böyle bir olay gerçekleşiyor. Aurelio'nun futbolculuğu tartışılmaz. Türkiye'deki en iyi ortasaha oyuncularından biri. Çok yetenekli, çok başarılı bir oyuncu. Fatih Terim'in kararına saygı duymak gerekir. Milli Takıma çok büyük katkı sağlayacağını inanıyorum. Bundan önce ben oynadım, şimdi Aurelio oynuyor. Belki daha sonra yine yer değiştiriceğiz ve ben oynayacağım. Belki birlikte oynayacağımız maçlarda olacak. Ama önemli olan Milli Takım'a yapacağı katkıdır ve şuan içinde bu katkıyı yapacak gibi görünüyor: A Milli formayı giydiği sürece herkesin ona destek olması gerekiyor. Ben de Aurelio'ya destek verenlerin başında geleceğim. Zaten Trabzonspor'dan takım arkadaşımdı" ifadelerini kullandı.
EURO 2008 eleme grubunuda finallere kalacaklarından hiçbir şüphelerinin olmadığını belirten Hüseyin "Gruptaki Norveç, Yunanistan, Bosna Hersek ve Macaristen güçlü takımlar. İlk üç maçımız bizim için çok önemliydi ve birincisini kazanarak iyi bir başlangıç yaptık. Macaristan ve Moldova maçlarınıda kazanarak 9 puana ulaşırsak çok büyük bir avantaj sağlayacağımıza inanıyorum. 2008 finallerine gideceğimiz konusunda içimizde hiçbir şüphe yok" diye konuştu.

(İHA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Alpella: 61 Efes Pilsen: 77
 Fortis Türkiye Kupası'nda gruplar belirlendi
 Zico: Gruptan çıkarız
 İspanyol basını: Celta Vigo'nun işi zor
 İngiliz basınından Beşiktaş ve F.Bahçe'ye övgü
 Brugge: En zor maçı Beşiktaş ile oynayacağız
 Yıldırım: Boşanmıyorum
 Lippi: Türkiye'den teklif aldım
 BEKO Basketbol Ligi'nin isim sponsoru oldu
 Futbol kurallarının 158 yıllık hikayesi
 İspanya'da 'ırkçılık' bitmiyor
 Ronaldo takıma girebilmek için sokakta koşuyormuş
 TFF UEFA organizasyonu için milli takım oluşturdu
 Federasyon Kapsal'ın istifasını kabul etti
 ENKA Elvan'ın antrenörünün görevine son verdi
 Capello 'sahtekar' dediği Torres'ten özür diledi
 Benfica'da Rui Costa 1 ay sahalardan uzak kalacak
 Calderon: Beckham futbolu Real Madrid'de bırakacak
 G.Saray-PSV maçı için hazırlıklar başladı
 Yolun sonu Glasgow
 En zor gruba düştük
 Liste Ulusoy'un
 Bir takım kirada
 Rüzgar arkamızda olmalı fakat hep eleştiri var!
 Tek yol şampiyonluk
 2 Milyon havuza
 Yattara ilk yarıyı kapadı
 Koleksiyoncu Taner
 Şampiyonlar Türkiye'de
 Pota Beko
 Efes mi, Alpella mı?
 Süper lig panoraması
 Günün içinden-1
 Günün içinden-2
Öğrenciden öğretmene terör
Öğrenciden öğretmene terör
Haydarpaşa Lisesi 11-D sınıfı öğrencileri geçen yıl İngilizce...
'En entelektüel asker'
'En entelektüel asker'
Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki açılış töreninde "arz ederim" diye...
Cesur ve güzel...
Cesur ve güzel...
İngiliz modacı Vivienne Westwood'un 2007 İlkbahar / Yaz sezonu hazır...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu