kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Ozyilmazel @ SABAH
SMS:
4122-AYSE MESAJ
 

Dışı marka içi paramparça kızlar

Patronunun kölesi kızlar, modaya bağımlılar ve sıfır bedenler... Buyrun size 'Şeytan Marka Giyer'. Hani şu üç yıl öncenin Lauren Wiesberger imzalı kitabı, şimdinin afişindeki kırmızı çivi topuklu ayakkabısına hasta olunan filmi. Önce filmin geçen haftaki galasından başlayalım. Eğer şeytan marka giyiyorsa, G-Mall'un fuaye alanını ellerinde içkileri, yüzlerinde "Aaa! Siz de mi buradaydınız" ifadeleriyle şeytanlar basmış demektir. Dergilerin yayın yönetmenleri ve son moda dar jeanleriyle babet ayakkabılarını giymekte kusur etmemiş çıtır kızları hazır ve nazır. "Ne kadar zayıflamışsın" girişli konuşmalar yapıyor. Omuzları çene önüne getirip, kafayı bir miktar öne eğerek fotoğraf çektiriyorlar. Buralarda poz vermenin altın kuralı budur, pişmiş kelle gibi sırıtıp kabak gibi kameraya bakmak yoktur. Dikkat! Dikkat!

TOPUNUN KÖKÜ KURUSUN!
Kitabı okuyanların başlıca merakı "Acaba film, kitabı kadar başarılı mı?" Uzun etmeyelim de salona geçelim o zaman. Efendim şimdi Andrea (Anne Hathaway) gazetecilik okumuş, yaptığı iş başvurusu sonunda kendini 'Runway' dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Miranda Priestly'nin asistanı olarak bulmuştur. Miranda özellikle halkla ilişkiler sektöründe çalışanların yakından bildiği patron modelinin bir fırt daha delirmişi. Her gün iş çıkışı telefonda zırlayan, "Bıktım artık Ayşeee" deyip, işsiz kalmayı göze alamayan arkadaşlarımdan biliyorum da! Topunun kökü kurusun inşallah! 'Cadı Miranda' yani Merly Streep ne mi yapıyor? Asistan değil köle arıyor. Kahvesi asla soğumayacak, elbiseleri kuru temizlemeye gidecek, köpeği gezdirilecek, manikür pedikür gibi güzellik ihtiyaçları şirket tarafından karşılanacak ama telefon ilk çalışta açılacağı için masadan kalkıp tuvalete bile gidilmeyecek! (Yaptın bir hayır tut bacağından ayır budur!) Hatta Harry Potter'ın daha yayınlanmamış serisinin üç saat içinde çocuklarının elinde olması gibi uçmuş istekleri anında gerçekleştirilecek. Sonunda idealist gazeteci kız oluyor size Jimmy Choo ayakkabılı köle. Gerisi ve dinlene dinlene dövmek isteği uyandıracak kadar başarılı oynayan Merly Streep filmde. Çıkışta yayın yönetmenleri kıkır kıkır. "Sizin içinizdeki Miranda ne kadar?" diye soruyorum. "Bir tek kahvemiz var" diyorlar. Diyorlar da "Bir sene daha şu işe dayanayım da sonra istediğimi yaparım" avuntusuna sığına sığına ideallerinin üstüne soğuk su içmiş şehir kızları gerçeğini değiştiremiyorlar.

MERLY STREEP NE DEMİŞ?
Gecenin köründe iş yerinden çıkıyorlar, cep telefonları kulaklarına yapışık yaşıyorlar, patronları arayınca kalp çarpıntısı geçiriyorlar. Hep bir yanlış yapma, işsiz kalma korkusu. Eh güzel değilsen de bir hiçsin ya! Beri yandan iyi giyinmeye, her daim iki dirhem bir çekirdek görünmeye, yüzlerinden gülücükleri eksik etmemeye çalışıyorlar. Saçını süpürge eden Derin Mermerci düşünün, tam öyle bir hal. Hem güzel olacaksın, hem üç kuruş maaş alacaksın, üstüne günde üç öğün azar işiteceksin, es kaza yükselirsen "Ona buna mavi boncuk dağıttı" iftiralarıyla karşılaşacaksın. Ölme eşeğim ölme! Bizim buralarda hiçbir yayın yönetmeni Miranda gibi modaya yön vermiyor, Vogue'dan fırlamış hesabı tepeden tırnağa marka giymeyen kızlar dışlanmıyor ama markalar, imajlar ruhları sarıp sarıp boğuyor hani. Neyse 'Şeytan Marka Giyer' en azından Etiler, Nişantaşı ahalisi tarafından bağırlara basılacak bir film. Üstelik eğlenceli. Hadi yazıyı Meryl Streep'in BBC'ye verdiği röportajdan bir özlü sözüyle bitirelim. Ne demiş Streep; "Ben Prada giymem. Hayatım boyunca bir tane Prada ayakkabım oldu o da ayağımı sıkıyor zaten!" İşte gerçek budur, bittiiii.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Utanmadın mı Mansur?   / 06-10-2006
 Can Tanrıyar git bir yere kafanı yar   / 04-10-2006
 Modada on emir, bak bak geril!   / 02-10-2006
 Kaplayacak defterin yoksa...   / 29-09-2006
 Koca acısı dirsek acısı mı?   / 27-09-2006
 Konsept erkek isteriiiiz!   / 25-09-2006
 Araf, yok beğenilecek bir taraf!   / 22-09-2006
 Kendi filmini ağlayarak izledi   / 21-09-2006
 Portakal'da parti vakti sen oyna Sibel sen oyna!   / 20-09-2006
 Portakal'ın açılışında mıyız...   / 18-09-2006
AYŞE ÖZYILMAZEL
Dışı marka içi paramparça kızlar
Patronunun kölesi...
ÖZAY ŞENDİR
Doğruyu söyle AA1 doğruyu söyle
Bahçeşehir Üniversitesi...
AYŞE TÜTER
Dürüm
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını...
En iyi 'Bakan diyeti' oksijen tedavisi
En iyi 'Bakan diyeti' oksijen tedavisi
Yoğun ve stresli iş temposuna rağmen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu,...
Çocukların göz sağlığına dikkat
Çocukların göz sağlığına dikkat
Gözler, özellikle gelişim çağındaki çocuklarda daha fazla önem...
Sürpriz aşkın ilk fotoğrafı
Sürpriz aşkın ilk fotoğrafı
Sosyetede son günlerde, merhum hayırsever Semiha Şakir'in torunu Dina...
Mutlu'nun köpeği manken oldu!
Mutlu'nun köpeği manken oldu!
Akmerkez'in ortağı Ömer-Ayşegül Dinçkök çiftinin kızları Mutlu'nun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.