kapat
   
20 Ekim 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Marmara'da korkutan deprem: 5.2

Saat 21.15 sıralarında İstanbul ve çevre illerde de hissedilen, merkez üssü Manyas Kuş Gölü olduğu kaydedilen 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadı.

Edinilen ilk bilgilere göre, saat 21.15 sıralarında merkez üssü Balıkesir'in Manyas Gölü olduğu belirtilen 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 6 saniye kadar süren deprem İstanbul, Bursa, Çanakkale, Afyonkarahisar ve çevre illerde de hissedildi. Depremin hissedildiği illerde binlerce insanın sokaklara çıktığı öğrenildi. İlk belirlemelere göre depremde yaralanan ya da hayatını kaybeden olmadı.

BALIKESİR
EMNİYET MÜDÜRÜ UZUNKAYA: ''ŞU ANA KADAR CAN VE MAL KAYBINA İLİŞKİN BİLGİ ULAŞMADI''

Balıkesir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Manyas ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak, ''Şu ana kadar can ve mal kaybına ilişkin bilgi ulaşmadı'' dedi. Bandırma'nın Doğrucak Köyünde bir caminin minaresinin yıkıldığı yönünde bilgi alındığını belirten Uzunkaya, bunun dışında herhangi bir olumsuzluğun kendilerine ulaşmadığını bildirdi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Alaattin Katı da ''Şu ana kadar bize ulaşan herhangi bir olumsuzluk yok'' dedi. Bu arada depremde Bandırma'nın Akçapınar Köyünde boş iki kerpiç evin yıkıldığı bildirildi.

ÇOMÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. TUTKUN: ''BU DEPREM, KUZEY ANADOLU FAY HATTININ ORTA KOLUNUN BİR BRANŞIDIR''

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Tutkun, Balıkesir'de meydana gelen ve Çanakkale'de de hissedilen depremin, ''Kuzey Anadolu Fay Hattının orta kolunun bir branşı olduğunu'' söyledi. Prof. Dr. Tutkun, o yöredeki tüm göllerin oluşumunun faylarla ilgili olduğunu bildirdi.

Depremin bölgede, yeni bir risk oluşturabilecek deprem olmadığını kaydeden Prof. Dr. Tutkun, ''Bu deprem, Kuzey Anadolu Fay Hattının orta kolunun bir branşıdır. Bunlar o bölgede her zaman olabilecek tipte depremlerdir. Telaş yapmaya gerek yok. Bu, kesinlikle Marmara Denizi'nin içinde oluşması beklenen depremin habercisi değil, ayrı bir depremdir'' dedi.

Prof. Dr. Tutkun, asıl dikkat edilmesi gerekenin Marmara Denizi'nin içinde oluşabilecek aktiviteler olduğuna dikkat çekerek, Balıkesir'deki depremin artçı veya öncü bir deprem olarak algılanamayacağını kaydetti.

KISA SÜREN DEPREM İSTANBUL'DA PANİĞE SEBEP OLDU

Balıkesir'de saat 21.15'te meydana gelen ve merkez üssü Manyas Gölü olan 5.2 büyüklüğündeki deprem, İstanbul ve çevresinde de hissedilirken, vatandaşlar panikle birlikte sokaklara döküldü.

Akşam saat 21.15'te meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin duyulmasının hemen ardından iletişim hatlarından da yine kısa süreli kesinti yaşandı. Depremin ardından evlerini terk eden bazı vatandaşlar evde oturdukları esnada depremi hissettiklerini ve hemen dışarıya çıktıklarını belirtirken, deprem en çok çocukları korkuttu. Çocuklar çok korktuklarını ve panik yaşadıklarını söyledi. Marmara Bölgesi'nde birçok kentte hissedilen depremde büyük panik yaşanırken çok olumsuz bir gelişmenin olmadığı bildirildi.

İstanbul'da depremin en çok hissedilen ilçeleri arasında Avcılar yer aldı. Avcılar'da çok sayıda vatandaş evlerini terk ederek merak ve korkuyla beklemeye başladı. Öte yandan depremin en az hissedildiği Anadolu yakasında ise depremin hemen ardından gözle görülür bir paniğin yaşanmadığı gözlendi. Depremde vatandaşların evlerinden dışarıya çıkmadığı dikkat çekti. Sarsıntının ardından bilgi almak isteyen bir çok kişi Kandilli Rasathanesi'nin telefonlarını kilitledi. Öte yandan Kandilli Rasathanesi de basın mensuplarının akınına uğradı.

BALIKESİR'DEKİ DEPREM BÖLGEDEKİ VATANDAŞLARI SOKAĞA DÖKTÜ

Edinilen bilgiye göre, 6 saniye süren depremin ardından Manyas kent merkezinde kısa süreli panik yaşandı. Vatandaşlar sokağa dökülürken, yarım saatlik bekleyişin ardından herkes evlerine geri döndü. Deprem Manyas'ın komşusu olan Bandırma İlçesi, Bursa'nın Karacabey İlçesi ve Bursa'nın batı yakasında da kısa süreli paniğe sebep oldu. Karacabey İlçesi'nde çok sayıda vatandaş depreme bayram alışverişinde yakalandı. Sokağa çıkıp sakinleşen vatandaşlar, ardından tekrar evlerine döndü.

Deprem sebebiyle vatandaşlar cep telefonlarına yüklenince GSM hatları kilitlendi. Merkez üssü Manyas Gölü olan ve 12.9 kilometre derinlikte meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden sonra, önce saat 21.24'te 2.6 büyüklüğünde ardından da saat 21.55'te 2.9 büyüklüğünde artçı sarsıntılar meydana geldi. Balıkesir'deki kriz masası, Manyas ve diğer ilçelerin polis ve jandarma haber merkezleri ile irtibata geçerek buralarda hasar ya da yaralı olup olmadığını araştırıyor.

KANDİLLİ RASATHANESİ'NDEN DEPREM AÇIKLAMASI

Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Başkanı Doğan Kalafatoğlu, saat 21.15'te merkez üssü Balıkesir'in Manyas İlçesi Kuş Gölü'nün kuzeyi olan 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıklardı.

UDİM Başkanı Doğan Kalafatoğlu, "Bugün yerel saatle 21:15 'te merkez üstü Kuş Gölü'nün kuzeyinde bir deprem olmuştur. Büyüklüğü 5.2 olan bir deprem tüm Marmara Bölgesi'nde hissedilmiştir. Oluş zamanı 21:15 olan deprem 24 saniye sürmüştür. Depremin koordinatları 40.2597 K ile 27.9790 D'dir. Derinlik mesafesi ise 13.3 kilometredir" dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Sharon Stone'a 1.5 milyon$'lık teklif
 MTV latin ödülleri dağıtıldı
 Bayramda hava sıcaklığı artacak
 ÖSS 2. ek yerleştirme sonuçları belli oldu
 Guns'n Roses'dan yeni albüm
 Adnan Hoca istesin kızım beni de vurur
 'Asılmadığı tek kişi benim' sözüne dava
 Okyanuslarda 200 "ölü bölge" var
 KPSS tercihleri, 30 Ekim-8 Kasım'da
 Sivas'ta trafik kazası: 2 ölü
 Bıyıklı Türk imajı gençlerle bitiyor
 Şarkısında ayet okudu
 Çözüm öğrenci liderlerinde
 Eski bakana yargı yolu
 Çocuklarının gözü önünde öldürüldü
 'Erkeklerle gezme' derken boğdu
 Porno skandalı, sabotaj çıktı
 Kızını öldüren babaya 'ağır tahrik' indirimi
 Aliye' bitti artık 'Sıla'yı izliyorum
 Mağaza açılışında mendil izdihamı
 Polis zoruyla mahkemeye
 14 yaşında kalbine yenik düştü
 Uyanık lastikçiye suçüstü
 Alanya'da hortum heyecanı
 Bin 500 yıllık tarihe gedik
 Minik Uğur'dan geriye bu fotoğraf kaldı
 Okul müdürü ve yardımcısını hastanelik etti
 Boğaz'daki 9 eğlence yerine 3 gün kapama
 Ramazan günlüğü
 Alo SABAH İstanbul
Dr. ERHAN AFYONCU
Kutsal Emanetleri canımızla koruduk
1. Dünya Savaşı'nda...
EMRE AKÖZ
Ben bu işi anlamadım
Önce genel tavrımı ortaya koyayım:...
HINCAL ULUÇ
Sabah kadar taze ya da kökü geçmişin asırlarında..
Sabah...
Puan yok umut var: 1-0
Puan yok umut var: 1-0
Fenerbahçe, UEFA'daki ilk sınavında Newcastle önünde savaşçı,...
Hayalden gerçeğe: 0-2
Hayalden gerçeğe: 0-2
Beşiktaş yönetimi, UEFA'da final hayali kuruyordu. Bu rüya neredeyse...
Şov balyozu sahte
AKP'li Feyzi Berdibek'in satın aldığını iddia ederek Meclis'e getirip...
Zebari'ye PKK yanıtı: Irak yükümlülüklerinden kaçamaz
Irak Dışişleri Bakanı Zebari'nin PKK açıklamalarını değerlendiren...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu