kapat
   
21 Ekim 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ağar: Dağa çıkmanın önünü kesmeye çalışalım
Ağar: Dağa çıkmanın önünü kesmeye çalışalım

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye'de kardeşliğin, güzelliğin var olmasını istediklerini belirterek, bunun için
öncelikle dağa çıkmanın önünün kesilmesi gerektiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta Küçük Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden Ağar, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'de vatandaşın, huzur ve çoluk çocuğunun emniyette olmasını istediğini belirten Ağar, şöyle konuştu:''Vatandaş Türkiye'de kavga istemiyor, kanuna karşı bir hareket istemiyor.

Kardeşliğin, güzelliğin var olmasını istiyor. Bizim de istediğimiz bu. Bunun için öncelikle diyoruz ki; bir kere dağa çıkmanın önünü kesmeye çalışalım.
Bizim
burada muhatap aldığımız milletin tümüdür. Siyasetçinin bir şey söylemesi için milletten ona doğru bir talep gelmesi lazım. Bize de öyle bir
talep gelmiştir. Biz de bunun üzerine milletin hissiyatını, millet adına söylemişizdir. Milleti ferahlatmıştır, rahatlatmıştır.''

Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in ''petrol rezervleri ve su kaynaklarının yerel yönetimlere devredilmesi'' şeklindeki açıklamalarına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine Ağar, şunları söyledi:

''Bu sözler bir saçmalıktır. Tartışılması bile olmaz. Üniter devlette dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey olmaz. Adama derler ki patlayan lağımlara baksın, açılmayan yollara baksın, belediye hizmetlerine baksın.''

''TEK BAŞINA İKTİDARA YÜRÜYEN BİR PARTİYİZ''

Bugün Türkiye'de en önemli meselelerden birinin Türkiye'nin kalkınmasının, büyümesinin en önemli gücü olan KOBİ'lerin finansman sıkıntısı olduğunu belirten Ağar, Hükümetin, KOBİ'lerin finansman ihtiyacını sağlayacak bir planı olmadığını öne sürdü.

Mehmet Ağar, ''Türkiye'nin, kendi ekonomisini küresel dalgalara karşı dayanıklı hale getirmek mecburiyeti var. Türkiye'de henüz bu yapılamadı.
Yapılması da bu Hükümetin bu programıyla mümkün değil. Onun için Türkiye'nin de vakit geçirmeden seçime gitmesi gerekiyor'' diye konuştu.
Seçimlerle ilgili koalisyon senaryoları konusunda ise Ağar, DYP'nin tek başına iktidar olması dışında hiçbir hedefin söz konusu bile olamayacağını
kaydetti.

Ağar, ''Herkes kendi kafasında senaryosunu oynasın. Bizim senaryomuzun bir tek yazarı vardır, millettir. Kimse bizim hakkımızda bir senaryo yazamaz. Tek başına iktidara yürüyen bir partiyiz'' dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

DYP lideri Ağar, generallerle ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin şartları değişti. Herkesin fikrini saygıyla karşılarız. Hepsi, Türkiye'ye değerli hizmetlerde bulunmuşlardır. Türkiye'nin risklerini ben ortadan kaldırmaya çalışıyorum. Türkiye bu meselesini yabancı güçlere ihale edemez. Bu meselesinin üstesinden kendi gücüyle gelmek zorundadır. Bu şartları iyi okumak lazım. Ben her dakika olayın, milletin içindeyim. İç gelişmeleri yakından takip ediyorum. Milletin talebini yerine getiriyorum. Millet bu işin bitmesini istiyor. Bana düşen de bu işin tercümanı olmaktır. Onların görüşleri de doğrudur. Mehmet Ağar, aynı yerde durur. Ama Türkiye ve dünyanın şartları değişmişse, o şartlara
uygun, Türkiye'nin menfaatlerini koruyan yeni politikalar var etmek benim temel görevimdir.''

Mehmet Ağar, sözde Ermeni soykırımının inkarının suç sayılmasını öngören yasanın kabul edilmesinin ardından, Türkiye'nin katı ve diri tavırlı bir politika izlemesi gerektiğini belirtti.

Ağar, ''Bu işe mani olunmadığı takdirde, özür dilenmediği, geri dönülmediği takdirde bu işlere başka parlamentolar, başka devletler de heveslenirler. Bunu önlememiz lazım'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin soru üzerine Ağar, önce genel seçim, sonra cumhurbaşkanlığı seçimi olması gerektiğini savunarak, ''Millet seçim
istiyor. Seçimlere çok az bir zaman kala cumhurbaşkanını seçmek yerine, diri bir iradeyle ve güçlü bir şekilde, yeni seçimlerin desteğiyle cumhurbaşkanı seçilmelidir'' diye konuştu.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Haftanın sözü Babacan'dan!
 Dışişleri'nde Irak kaygısı
 Erdoğan Bördübet'te dinlenecek
 'Benim balyozum gerçek'
 AKP'li Arslan ikinci krizi atlatamadı
 Ağar'dan silahsızlanma uyarısı
 301'e sessiz sedasız gizli formül bulundu
MAHMUT ÖVÜR
DSP 'küllerinden' doğuyor
Seçim sathına girildi.
YAVUZ DONAT
8 soruda Mehmet Ağar
Soru:
Mehmet Ağar, dağda...
5.2'lik deprem Marmara'yı korkuttu
Merkez üssü Balıkesir Manyas olan deprem bütün Marmara'da hissedildi.
Bir ay geçmeden evlendi
15 yıllık eşi Zeynep Özal'dan geçen ay boşanan Efe Özal, Dubai'de...
Her şeyi yaptık ama balyozu düşünmedik
Her şeyi yaptık ama balyozu düşünmedik
Mercedes'in zırhlı araçlar bölümü basın sözcüsü Allner, "Silahla,...
Yüzbaşının katili aramıza dönüyor
Yüzbaşının katili aramıza dönüyor
Komando Zeki Şen'i öldüren, 3 madde bağımlısından biri 20 ay, diğeri...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu