kapat
   
02 Kasım 2006 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Erdoğan'a "Üstün Hizmet Nişanı''
"Kızılay'ın madalyaları altın mı?"

Erdoğan'a "Üstün Hizmet Nişanı''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''insana hizmet etmeyi büyük bir şeref addeden bir milletin temsilcisi olmanın kendisi için gerçek bir ödül ve gurur duyulacak bir husus olduğunu'' söyledi.

Başbakan Erdoğan'a, Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen törenle, Kızılay'ın ''Üstün Hizmet Nişanı'' verildi. Nişan, Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a takıldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, insana hizmet etmenin, Türkiye'nin gelişmesi için ''taş üstüne taş koymanın'' kendisi için büyük bir gurur vesilesi olduğunu belirterek, ''adının başında 'İnsani Hizmet' sıfatını taşıyan bir ödüle layık görülmesinden dolayı son derece mutlu olduğunu'' bildirdi. Bu ödülün, aldığı en anlamlı ödüllerden biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bu
ödüldeki, üstün insani hizmet nişanına layık hizmetler verebildiysek ne mutlu bize. Ancak şunu da ifade etmek zorundayım. Bu ödülün asıl sahibi, bize güvenerek topluma hizmet etme görevini, imkanını bize veren milletimizdir. Benim için gerçek ödül ve asıl gurur duyulacak husus insana hizmet etmeyi büyük bir şeref addeden bu büyük milletin temsilcisi olmak. Dolayısıyla ben, bu ödülü, hem kendi insanlarına, hem de dünyanın dört bucağında yaşayan herkese, hiç bir karşılık beklemeden sahip çıkan, ihtiyaç sahiplerinden yardımlarını esirgemeyen aziz milletim adına kabul ediyorum.''

Kızılay'ın, milletin desteğiyle en zor günlerinde insanların yardımına koşan örnek bir hayır kurumu olduğuna işaret eden Erdoğan, ''üzerinde çok şaibeler ve çok spekülasyonlar yapılan Kızılay'ın'' bunları aşarak özellikle son yıllarda hem ulusal hem de uluslararası boyutta hizmetler yaptığını kaydetti.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kızılay, milletimizin yardımlaşma ve dayanışma sorumluluğunun ifa edilmesinde her zaman ilk adres olmuştur. Bu adımları, diğer yardım kuruluşlarımızla birlikte Türkiye'nin iftiharı olmak gibi ulvi bir amaca hizmet etmektedir. Diyebiliriz ki Kızılay, milletimizin o yardımsever karakterinin vücut bulmuş halidir. Kızılay her türlü doğal afette yurt içinde yürüttüğü çalışmaların yanı sıra yurt dışında da ülkemizi başarıyla temsil etmiştir. Kızılay, bir çok ülkede örnek olmuştur. Dört kıtada 60'a yakın ülkeye uluslar arası insani yardım operasyonu düzenlemiş, ayrıca ayni ve nakdi yardımlarda bulunmuştur. Türk Kızılayı amblemi, savaş ve kriz bölgelerinde işte bu sebeple taşıyanlara özellikle koruma sağlayabilmiştir.''

''YAKINDAN TAKİP ETTİM''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay'ın çalışmalarını yakından takip etme fırsatı bulduğunu belirterek ''onların heyecan dolu çalışmalarını yerinde gördüğünü, kendileriyle iftihar ettiğini'' söyledi.

''Çünkü onlar orada çok anlamlı bir hizmet veriyorlardı. Özellikle Sri Lanka ve Pakistan'da herkesin yok olduğu, kaçtığı, kaçıştığı dönemde o ihtiyaç sahiplerinin yanında oldu'' diye konuşan Erdoğan, Kızılay'ın, gıda, ilaç, çadır, konut ve insanı yardım çalışmalarını büyük bir heyecanla yerine getirdiğine işaret etti.

''Uzakdoğu'da, Pakistan'da, Darfur'da tanık olunan trajediler ne kadar sarsıcıysa yardımlar da o kadar etkileyiciydi'' diyen Erdoğan, Sudan'a yaptığı ziyarette, ''uluslararası'' olarak lanse edilen yardımların, söz konusu bölgede çalışan yardım kuruluşları arabalarının yakıt giderleri ve eksperlerin raporlarına gittiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:


''Son Amerika ziyaretimde George Town Üniversitesi'nde bu soru bana sorulduğunda ben bunları anlattım. Başkan Bush, bunu duymuş. Ertesi gün görüşmemizde 'bu konuyla ben özel ilgileniyorum ve her yıl 850 milyon dolar gönderiyorum ama bu para nerede merak ediyorum' dedi. 'İşte' dedim 'ben üniversitede bunu anlattım. O dolaştığım kamplarda da bunu gördüm. O insanların nasıl yaşadığını gördüm. Böyle bir parayla neler yapılmaz. Bu desteklerinizi bize verin biz çözelim' dedik. Dünya'da Türk Kızılayı merkezi sistemden bölgesel sisteme geçerek, müdahale, kapasite ve hızını artırmıştır. Kızılay bu stratejisi ile en büyük yardım kuruluşlarından biri haline gelmiştir. Kızılay ülkemizin kan ihtiyacının yüzde 35'ini karşılamaktadır. Bu projelerden birisi olan Kızılay'ın Ankara'daki Orta Anadolu Kan Merkezi açılışını yaptık. Tüm emeği geçenlere şahsım adına teşekkür ediyorum.''

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Finlandiya Kıbrıs toplantısını iptal etti
 "Kıbrıs için çözüm zemini AB değil"
 Baykal'dan Erdoğan'a Yimpaş yanıtı
 Orgeneral Büyükanıt Atina'da
 AB raporunda kritik nokta
 Erdoğan: Bize böyle çamur atamazsınız
 Yimpaş olayı CHP'nin kozu olacak
 Başörtülü First Lady
 Anne Sarıgül toprağa verildi
MAHMUT ÖVÜR
Sarıgül'ün acı günü
Önceki gün Şişli Belediye Başkanı...
ASLI AYDINTAŞBAŞ
Sevimli, sorumlu ve de tehlikeli bir milliyetçilik
Ümit...
YAVUZ DONAT
Giden gelmiyor acep ne iştir?
Günlerdir "Yimpaş"...
Bebek devlet himayesinde
Tecavüz mağduru 1.5 yaşındaki bebek travma ve korku nedeniyle...
Ölüm 'sel' oldu geldi: 23 ölü
Terör ve törenin vurduğu Güneydoğu bu kez doğaya yenildi.
Olli Rehn: Türkiye ile ilişkilerimiz şizofrenik
Olli Rehn: Türkiye ile ilişkilerimiz şizofrenik
AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, AB-Türkiye...
Babuna: Bunların en iyi yöntemi şantaj yapmak
Babuna: Bunların en iyi yöntemi şantaj yapmak
Mahkemeye delil olarak fotoğraflarını gönderen oğlu Oktar Babuna'nın...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu