kapat
   
04 Kasım 2006 Cumartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Sel konusu abartıldı
Bakan Akdağ:toplu afet bölgesi ilanına gerek yok

Sel konusu abartıldı

İki gün içinde 39 kişini öldüğü, onbinlerce ev ve işyerinin zarar gördüğü felaketle ilgili olarak Başbakan Erdoğan, sel konusunun abartıldığı görüşünü dile getirdi.

Erdoğan, İstanbul'da can kaybı olmamasının tesellileri olduğunu söyledi.

Sel afetinde ölenlere rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyen Erdoğan, Silahlı Kuvvetler ve tüm kurumların devreye girerek, bu acının daha da büyümesini engellediklerini belirtti.

Erdoğan, afetin yaşandığı yerlere maddi destek gönderildiğini, hasar tespit çalışmalarının sürdüğü ve mağduriyetlerin giderileceğini ifade etti.

Bu
konuda bazı abartılar olduğunu ve bunların da kendilerini üzdüğünü söyleyen Erdoğan, ''Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile bu doğal afetleri
engelleme gücü yok. Nerede, nasıl, hangi güçte vuracağı belli değil. Tedbirleri daha iyi şekilde almalıyız. Hasarları da asgariye indirmeliyiz. Bunu da yapmaya gayret ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesince yaptırılan 25 kavşak ve yolun, Cemal Reşit Rey Konser Salonundaki toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, 4 yılda büyük atılımlar gerçekleştirdiklerini, ekonominin istikrarlı bir büyüme rotası yakaladığını söyledi.

Milli gelir, üretim, ihracat ve turizmde ibrenin sürekli yükseldiğini ifade eden Erdoğan, ülkenin her alanda istikrara kavuştuğunu bildirdi.
Heyecan ve şevklerini hiç kaybetmeden önümüzdeki dönemlerde yeni adımlar atmaya devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, büyük medeniyet yürüyüşlerinin bayrağının İstanbul olacağını kaydetti.

İstanbul'un geleceğinin, Türkiye'nin geleceği demek olduğunu vurgulayan Erdoğan, kentte atılan her temel ve projeye bu gözle baktıklarını ve her yatırımı fazlasıyla sevdiklerini söyledi.

Ana muhalefet partisi liderini, İstanbul'la ilgili bazı konularda bir heyecanın sardığını kaydeden Erdoğan, ''Hiç endişe etmeyin. Aç tavuk kendini buğday ambarında sanır. İstanbul'un durumu bu. İstanbul'a, CHP zihniyetinin ne getirdiğini İstanbullu çok iyi bilir. Bu kardeşiniz İstanbul'u CHP belediyesinden teslim aldı'' diye konuştu.

O dönem hava kirliliğinin insanları nasıl zehirlediğinin, banyoların plastik bidonlarla nasıl işgal edildiğinin çok iyi bilindiğini kaydeden Erdoğan, şöyle
dedi:

''CHP zihniyeti bu işte. Ama çıkmış şimdi bakıyorsun 'İstanbul'da, Türkiye'de ibre bizim lehimize döndü' diyor. Bir şeyin senin lehine döndüğü yok. Geçen gün de meydan okuyor; 'Başbakan karşıma çıksın' diyor. Başbakan yerinde duruyor zaten. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Boş lafla kaybedilecek vaktimiz yok. Ana muhalefet partisi lideri, bizim işlerimizin cevabını versin. Kendileri geçmişte neler yapmışlar, bunu konuşsunlar. Sadece parlamentoda 'acaba nasıl engelleme yaparız, nasıl vakit kaybettiririz, nasıl şu kanunu biraz daha geciktiririz'... Bunların tek yaptığı iş budur. 'Erken seçim' dediler ya... Geçen gün arkadaşlarımızdan bazılarına Meclis kulislerinde ne diyorlar biliyor musunuz? 'Sakın erken seçime gitmeyin'. Niye? 'Çok borçlandık, aday olmayabiliriz. Bu
borçları ödememiz lazım'. Ondan sonra genel kurul salonunda başlıyorlar 'erken seçim isteriz' diye bağırmaya. CHP zihniyeti budur... İçeride o, dışarıda bu.''

DİĞER KONUŞMALAR

İstanbul Valisi Muammer Güler de Büyükşehir Belediyesinin kentte yaptığı çalışmalarda her türlü desteği vermeye gayret ettiklerini belirterek, ulaşıma getirilen çözümlerin büyük rahatlama sağladığını kaydetti.

Ulaşımda yapılan altyapı çalışmalarının 5 katrilyon lira değerinde olduğunu dile getiren Vali Güler, Marmaray, tüp geçiş ve diğer devam eden projelerle toplam 25 katrilyon liralık yatırım yapılmış olacağını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise kentte yaptıkları çalışmaları anlatarak, önceliği ulaşıma verdiklerini ve toplam bütçenin yüzde 55'ini ulaşım altyapı yatırımlarına ayırdıklarını kaydetti.

TOPLU AÇILIŞ

Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Vali Güler ve Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş'la birlikte 25 kavşak ve köprüden Sultanbeyli, Maltepe, Esenler ve İkitelli'dekilere canlı yayınla bağlanarak, açılışını gerçekleştirdi.

Erdoğan, daha sonra da törene katılan tüm milletvekilleri ve belediye başkanlarını sahneye çağırarak, sembolik olarak kurdeleyi birlikte kesti.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kızılay'dan yardım
 Genelkurmay'dan arama kurtarma çalışması
 Batman'da 12 bin ev zarar gördü
 Adnan Hoca'dan adam adama vekil markajı
 Adli Tıp'ın raporu kafaları karıştırdı
 Yimpaş Başkanı konuştu
 17 adet Seahawk alınacak
 Rakılı, biralı rüşvete suçüstü
 Sel biter geriye acı ve gözyaşı kalır
 Kar Edirne'den giriş yaptı
 El Kadı Türkçe bilen dublör kullanmış
 Uyar'a rüşvet soruşturması
 Çocukları suça iten, ilgisiz aile
 Paşa'dan Mora'ya turistik çıkarma
 Roche'a iki ayrı suç duyurusu
 Gazi Üniversitesi'nde kavga: İki öğrenci yaralı
 Türkiye'ye kapıları açalım
 Görür'den iddialara yanıt: 2 evim var
 Talat 'tren kazası' beklemiyor
 "Türkiye'nin işi daha zorlaştı"
 Kayıt dışı köpek kulübesi için araştırma kararı alındı
 Emekli Org. Fırtına 'liyakat nişanı'nı Chirac'a iade etti
 Üniversite harçlarına zam sinyali
 Trafik çetesinde Genç Partili başkan
YILMAZ ÖZDİL
Adalet istiyoruz
Kasvetli bir hava...
MEHMET BARLAS
Milliyetçiliğin bir ayağı tarihte bir ayağı da bugünde...
FATİH ALTAYLI
Diğerleri neden unutuluyor?
Yimpaş tartışmaları sürüyor.
ERDAL ŞAFAK
İslamcı feministler
İspanya'nın Barselona...
MEHMET ALTAN
Sinoplu Diyojen...
Sinop'un AK Partili Belediye Başkanı...
İsrail, canlı kalkan kadınlara ateş açtı
Camiye sığınan militanların, direnişi kanlı bitti. İsrail, siper olan...
Ebu Garib 'işkencecisi' Irak polisini eğitecek
Irak'taki Ebu Garib hapishanesinde ABD askerlerini mahkumlara...
Ümit'in olsun yeter: 4-1
Ümit'in olsun yeter: 4-1
F.Bahçe, G.Antep karşısında ilk devre kayıptı. İkinci yarı Kaptan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu