kapat
   
07 Kasım 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Akıllı mı? Stajyer mi?
Gerets'in takımına yaptığı tıbben uygun değil
Kanat&Çakar arasında söz düellosu yaşandı

Akıllı mı? Stajyer mi?

Çakar: "Zico çok akıllı bir adam. Türkiye ile adeta oynuyor" Bilgiç: "Brezilyalı teknik adam F.Bahçe'de kendini test ediyor" Kanat: "Ahmet Çakar tam bir psikopat. 'Yıldırım Demirören ile işbirliği yaptın' sözleri bana yapılan en büyük hakarettir" Tüzemen: "G.Saray'a 10 numara değil, iyi bir forvet lazım" Günen: "Ziya Doğan'ın takıntıları var. Geçmişe gönderme yapmamalı".

Serbest Kürsü'de ligde gelinen durum ve sıralama ilk konuydu. Yazarlarımız Kazım Kanat, Ahmet Çakar, Levent Tüzemen, Gürcan Bilgiç ve İskender Günen kötü günler geçiren Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzon'un yaralarına parmak basarken Fenerbahçe'nin çıkışını yorumladılar. Gürcan Bilgiç ve Ahmet Çakar, Zico konusunda her zamanki gibi ters düştü. Kimin haklı çıkacağını ise zaman gösterecek...

* Gürcan Bilgiç: Fenerbahçe çıkış evresine geçti. Kötü görüntü gitti, her hafta daha gelişen ve efektif oynayan takım kimliğini yeniden kazandı. Ahmet Hoca Santra programında "Fenerbahçe'de her şey bir oyuncu ile mi değişti?" diye sormuştu. Evet bir oyuncunun yeri değişti ama daha önemlisi Fenerbahçe'de oyunu oynayanların kafa yapısı değişti. Yüzüncü yılında Zico uçurumun eşiğinden dönen bir takımı şimdi gelecek için umut veren skorlar ve sistemle yönetiyor. Benim
artık Zico'ya yapacağım bir eleştiri yok.
NTV'de durumunu özetlerken şu ifadeyi kullandı: "Ben Ancelotti veya Capello gibi şanslı değilim. Çünkü onlar yetişip bu takımların başına geldiler. Benim teknik direktörlük kariyerim 4 senelik. Elbette hata yapıyorum" dedi. Ben Zico'yu futbol kariyeri ve Brezilya'daki birikimi nedeniyle üst düzey teknik direktör olarak düşünüp Fenerbahçe'deki performansı sonrasında "Gitmeli" demiştim. Ama Brezilyalı hoca bile kendini böyle görmüyorsa bizim de ona bu şartlara sahip bir teknik adam olarak eleştiri yapmamız yanlış olur. Zico Fenerbahçe'de kendini yetiştiriyor, deneme yanılma yaptığını söylüyor. Tıpkı bir stajyer gibi. Futbolculara yeni görevler verip onların bunu yapıp yapamayacağını test ediyor. Büyük beklentilerle girilen Fenerbahçe'nin 100. test yılı hayırlı olsun!

ZİCO OLGUN VE ÖRNEK BİR HOCA
* Ahmet Çakar:
Zico, Türkiye'ye gelmiş en iyi teknik adamdır demiyorum ama özellikle Türk spor basını ve futbolcuların ondan çok şey öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum. Çok kurnaz ve akıllı bir adam, Türkiye ile oynuyor adeta. 3 puan farkla önde şu an. Ve büyük avantajları var şampiyonluk için. Rakiplerinin hali ortada. Zico, Türkiye'de öyle staj falan yapmaz. Dünyanın en büyük futbolcularından biriydi. Akıllı bir adam. Bazı adamlar vardır, çok olgun ve doymuştur. Zico öyle biri. İntikam hırsı, küstahlığı yok. Kimseye kafa tutan bir adam değil. Rahmetli Ecevit'in Türk sporundaki yansıması gibi. Ecevit karşı görüştekilerin bile sevdiği bir insandı. Zico alıştığımız yabancı teknik adamlar gibi gücü eline geçirdiğinde değişen bir adam değil. Çok mütevazı bir insan. Tribünler "Defol git" diye bağırırken bir gün bile duruşunu bozmadı. Toshack gibi "Ben Liverpool'lu Toshack'ım. Siz kimsiniz?" demedi. İbre tersine döndükten sonra da bu işlere girmedi. Bana göre o cümle yanlış tercümedir. "Staj yapıyorum" dememiştir. "Her maçta birşey öğreniyorum" demiştir. Fenerbahçe, Zico'ya çok şey borçlu. Takımı iyi bir yere getirdi. Eğer tek oyuncu ile takım değişiyorsa o zaman Fatih Terim de hoca değil. Üç senede mi teknik adamlığı öğrendi. Dört senenin sonunda UEFA'yı aldı. Bir takımın sisteminde deneme yanılma yöntemiyle oynamak tecrübesizlik göstergesi değildir. Galatasaray 97-98 sezonunda 9 puan gerideydi. Sezon sonunda şampiyon oldu. Kendi kendine mi oldu tüm bunlar?

TEK SUÇLU GERETS DEĞİL
* G.B:
Ne olacak, hakemler devreye girdi.

* A.Ç: Ben bir teknik direktörün 15-16 maç sonra bir oyuncuyu takıma monte etmesini, değiştirmesini yanlış olarak kabul etmiyorum. Birkaç hafta sonra Real'in hocası Capello da bir ya da birkaç oyuncu ile oynayacaktır. Bu onun hoca olmadığını göstermez. Fenerbahçeli yazarlar Zico'dan özür dilemeli. Ben burada onu savunurken herkes "Gitmeli" diyordu.

* L.T: Rizespor'a karşı Galatasaraylı oyuncular kaybetmemek için iyi mücadele ettiler. Saha zemini berbattı. Rize 2 atak yaptı; ikisi de gol. Hakan Şükür önüne düşen topu gol yapamıyorsa, kafa vuramıyorsa burada Gerets'in bir suçu yok. Tek ön liberoya geçerken hücuma katkısı olan Ayhan'ı çıkardı. Tercihi İnamoto olmalıydı. Galatasaray'da durumun baş sorumlusu yönetimin bir bölümünü oluşturan insanlardır. Şampiyon olunduktan sonra medyaya el altından "Gerets gidecek" diyenlerdir. Carrusca için "Çok büyük oyuncu. Genç, geliştirirsek çok iyi olur" diyenlerdir. Galatasaray aşevi mi? Adnan Sezgin'e kulüp içinde büyük tepkiler var. Başkanın masaya yumruğunu vurup sıkıntıyı çözmesi lazım. Galatasaray'da bazı şeyler doğru gitmiyor. Yöneticilerin bir kısmı kendilerine görev verilmemesinden şikayetçi, bir kısmı da Adnan Sezgin'den şikayetçi.

HAKAN, G.SARAY'A ZARAR VERİYOR
* K.K:
Rize maçında yapılan 70 yan ortaya Hakan Şükür kafa vuramıyor ve her topta hakeme şikayet ediyorsa, vuramadığı her top için arkadaşlarına "Niye kafama atmadın?" diyorsa suçludur. Hakan Şükür, Galatasaray'a zarar vermeye başladı. Ya futbolu bırakmalı ya da iyi bir yedek olduğunu kabul edip susup oturmalı.

* L.T: Riva Projesi hayata geçiyor. Yönetim içinde gündem konusu şu an bu. Futbol takımından daha ön plana çıktı. Galatasaray'ın ikisini de bir arada yürütmesi lazım. Ama bu kötü gidiş sonunda hedeften uzaklaşırlarsa ister istemez diğer projeler hız kazanacaktır.

* İskender Günen: Ziya Doğan'ın konuşmaları çok yanlış. Lazaroni'nin sezon başında hiçbir şey yaptırmamış olduğunu söyledi. Lazaroni zaten başarısız olduğu için gitti. Buna her şey dahildir. Sen geldikten sonra takım başarılı mı? Senin sorunun bu. Rakiplerinin Trabzon'u yenme şansı çok fazla. Yedi kişi savunmadan başka bir şey yapmıyor. Ersen çıkacak kafayla topu Gökdeniz'e indirecek. Trabzon'un tek hücum planı bu. Hazır olmadığı söylenen oyuncular 30 dakika da mı oynayamaz? Ziya Doğan'ın takıntıları var. Kadroya baktığınızda hepsi karşılayıcı oyuncular. Oyun kuracak kimse yok.

* K.K: Türk futbolunun geleceği diye Türk hocalara bakıyoruz. Ziya Doğan hep meslektaşlarını suçluyor. Ersun Yanal, Ertuğrul Sağlam hakeme saldırıyor. Ziya Doğan bence de saplantıları olan bir hoca. Bu kadar oyuncu içinde bıraksanız hâlâ Malatya'daki oyuncuları ister. Ziya Doğan'ın hayatındaki en büyük başarısı Samet Aybaba'nın takımını kupa şampiyonu yapmak. Ziya Hoca'nın ağzından çıkanı kulağı duymuyor. Bu takım Ziya Doğan döneminde yatmış. Ligde ilk yarı bitmeden Tigana ve Ziya Doğan gider. Kovulmazlar, istifa ederler. Galatasaray farklıdır. Kolay antrenör harcamaz.

* L.T: Trabzonspor büyük takım havasına giren bir hocası olduğu için ve teknik direktörü futbolcularına yukarıdan baktığı için başarılı olamıyor.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Düğmeye basıldı
 Bu nasıl savunma?
 10 numara Deivid
 Beşiktaş'ta niye bu kadar sakat var!
 1.5 saat ders
 Daum Fener'i soydu
 Mutluluk üçgeni
 Sultanlar'a ziyafet
 Nihat'ta düşüş devam ediyor
 Belözoğlu, İtalya maçında sahada
 S.B.Udine-Beşiktaş Panionios-T.Telekom
 Zaza Pachulia 17 Hido Türkoğlu 3
 Panorama
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Denizli'de gözler Zico'da
Teknik direktörleri...
Ecevit son yolculuğuna cumartesi günü çıkacak
Ecevit son yolculuğuna cumartesi günü çıkacak
Cenaze gününü cumartesi olarak belirleyen Rahşan Ecevit, Sezer'in...
Bülent öldü mü?
Bülent öldü mü?
"Sayın Ecevit ağırlaştı, malzeme lazım. Hastaneye gelseniz iyi olur!"...
Bikini yine gözde
Bikini yine gözde
Latin tasarımcılara dünyaya açılma fırsatı veren Brezilya Moda...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu