kapat
   
14 Kasım 2006 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Başkanı da tüketiyor
İdeal forvet Karan-Kabze
Trabzon'un işi çok zor

Başkanı da tüketiyor

Ahmet Çakar: "Beşiktaş'ın dünya yıldızı diye lanse ettiği oyuncular dünya hokkabazı. Tigana küstah bir adam, başkanı da tüketiyor" Gürcan Bilgiç: "Beşiktaş düz oyunculardan kurulu bir takım. Derbide F.Bahçe'ye 2 farklı yenilmesi büyük başarı olur" Kazım Kanat: "Fenerbahçe galibiyeti Beşiktaş'ın sonu olur. Tribünde 'Yönetim İstifa' diye bağıranların çoğu kongre üyesi".

Serbest Kürsü'de bu hafta oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi gündem oldu. Yazarlarımız Kazım Kanat, Ahmet Çakar, Levent Tüzemen, Gürcan Bilgiç ve İskender Günen iki takımın da şansını değerlendirirken, bir kaos yaşayan Beşiktaş için çözüm fikirleri ürettiler...

* Kazım Kanat: Runje'nin yediği gol bir kalecilik hatası. Aptallık yaptı, bir numaralı kalecilik kuralına ihanet etti. Ne takım arkadaşları ona güveniyor nede taraftarlar. Beşiktaş taraftarı ikiye bölündü. Tarafsız kalanların söylediği şu " Durumumuzdan utanıyoruz. Ne hale geldik." Çarşı'nın söylediği ise "İstikrara inanıyoruz." Bu Çarşı daha önceki dönemlerde futbolcuların hepsini çağırıp küfür etmişti. Taraftarlar arasında ilk kez sessiz çoğunluk ayağa kalktı. Yönetim ile Çarşı'yı eleştirdiler. Yıldırım Demirören'in başkanlık efsanesi bitmiştir. Protesto tezahüratlarının yapıldığı tribünde en az 5 bin kongre üyesi var. Bağıranların hepsi kongre üyesi. Sivas mağlubiyeti sonrası Ümraniye'de yapılan toplantıya sadece 3 yönetici katıldı. Demirören, Murat Aksu ve Kenan Öner. Diğer yöneticilerin kampa girmesi bile yasaklandı. Gerekçesi ise "Biz öyle radikal kararlar aldık ki basına sızarsa Beşiktaş karışır. Asıl operasyonu Fenerbahçe maçından sonra yapacağız." Yıldırım Demirören "Ben sadece Tigana'yı korumak için onu desteklemedim. İstikrarı sağlamak için o açıklamaları yaptım" diyor. Kovduğun futbol direktörü sonradan menajer oluyor. Bunlar tehlikeli konular. Beşiktaş Yönetim Kurulu'nun yetki verdiği Ali Gültiken futbolcularla toplantı yaptı diye azarlanıyor.

Tigana
aşağılık kompleksli

* Ahmet Çakar: İki ay önce "Beşiktaş devrimi" dedi Kazım Kanat.
Dünya çapında yıldızlar aldığınızı söylediniz hepsi dünya hokkabazı çıktı. Beşiktaş'ta 2 milyon euroluk bir oyuncu bile yok. Tigana'ya kızmıyorum, o alacağı paraya bakar. Kendisine sorsalar Fenerbahçe'yi yenip kalmak mı ister, yoksa yenilip tazminatı ile beraber gitmek mi ister diye, "Keşke 5 yesek tazminatımı verip yollasalar" der. Tigana inanılmaz küstah bir adam, ve ezik. Bir siyah, Fransa'da siyah olmak aşağılık kompleksli olmak demektir. Yıldırım Demirören kulüp başkanlığını bırakın amatör takım bile yönetemeyeceğini ortaya koydu.
Beşiktaş'ı biraz seviyorsa bir daha aday olmayacağını açıklamalıdır. Hala aday olacağım diyorsa kendi menfaatleri Beşiktaş'ın üzerinde demektir. İşbirlikçileri ile Beşiktaş'ı bu rezil kepaze hale getirdiler.

Levent Tüzemen: Fransız bir gazeteci 1982 Dünya Kupası'nda o efsane takım içerisinde Tigana'nın kimseyle dostluğu olmayan, konuşmayan bir adam olduğunu söylemişti bana. Şimdi o sevgisizlik Beşiktaş'a da yansıdı. Geçmişte hata yaptık bir daha yapmayalım demek şu an Beşiktaş için en büyük zarardır.

* Gürcan Bilgiç: Geçen sene bu takım kendi sahasında 29 puan kaybetti. Bunun analizini yapmıyorsun. Yetenekli oyuncularını gönderiyorsun ve düz oyuncular alıyorsun. Ondan sonra çıkıp "Biz çok iyiyiz, UEFA'ya oynayacağız, şampiyon olacağız" diyerek insanların hedefini büyütüyorsun. Yıldırım Demirören gitme kararını aldı diyelim. Devre arası en makul tarih hoca değiştirmek için. Yeni teknik direktörü Demirören mi, yeni başkan mı getirecek? Öyle bir tarih sıkışıklığı da var.

* K.K: Demirören kongrede tek aday olmayacak. Herkes kulis yapmaya başladı. Yıldırım Demirören'in tavrı "Ben aday olacağım, gereken paranın bir bölümünü cebimden karşılayacağım" şeklinde. Bu çılgınlık. Demirören'in seçimi kazanması mümkün değil. Kimse Demirören'i istemiyor, Tigana'yı kovmak büyük risk. Başkan "İstikrar, istikrar" dedi, şimdi kovma durumunda. Beşiktaş'ın büyük starları olan 3 yabancısı Kleberson, Delgado ve Ricardinho menajerlerine "Bizi Beşiktaş'tan kurtarın" dediler. Bu çok önemli.

* A.Ç:
Beşiktaş'ı Merzifonspor ile karşılaştırırsan iyi takım. Ama Galatasaray'ın, Fenerbahçe'nin karşısına bile çıkamazlar, mücadele edemezler.

Fener galibiyeti kötü olur

* K.K: Bu takım iyi takım. Masallarla uğraşmayın. Bu takımın antrenörü kötü.
Beşiktaş bu hafta Fenerbahçe'yi yener. Ama bu galibiyet Beşiktaş için çok tehlikeli olur. Herşey yerli yerinde kalır. Beşiktaş'ın önünü açmak için Tigana hemen gönderilmeli ve takıma 3 takviye yapılmalı.

* G.B: Beşiktaş'ın derbide 2 farklı yenilmesi büyük başarıdır.

* K.K:
Maç İnönü'de olsaydı Fenerbahçe kazanabilirdi ama Kadıköy'de Beşiktaş kazanır.

* G.B
: Beşiktaş'ın teknik adamı da kötü, takımı da. Fener'in takımı iyi hocası kötü. Avantajı bu. İki takım da maça hocasız çıksa Fenerbahçe zorlanmadan kazanır.

* A.Ç: Tigana inat bir adam. Doğruyu kendi bulamıyorsa gözüne de soksanız kabul etmez. Ama Zico kötü bir teknik adam değil.

* G.B: Zico Fenerbahçe PAF takımını bile zor çalıştırır.

* A.Ç: Ben Japonları çok iyi tanırım. Bir adama ekmek yediriyorlarsa bu adam sıradan adam değildir. Ekmek verdikleri adamı 50 bin defa araştırırlar. Herkese görev vermezler.

* İskender Günen:
Zico futbolculuğunun son zamanlarında Japonya'ya gitti. Onların futbolunun gelişmesinde payı çok büyük.

* G.B: Buda Japonların futboldan anlamadığını gösteriyor.

* A.Ç: Ortada bir gerçek var. Geçen hafta Uğur Boral kötüyken sakatlandı Ümit Özat oyuna girdi ve çok iyi oynadı. Bir hafta sonra oynanan maçta Zico Uğur Boral'ı sahaya sürüyorsa bunun altında mutlaka haklı nedenleri vardır.

* G.B: Bunun altındaki tek neden Zico'nun ben doğruyu yaptım inadıdır. Fenerbahçe Zico ile karanlıkta koşuyor. Duvara çarpıp düşüyor, koşuyor, çarpıp düşüyor.

Zico güç gösterisi yapıyor

* K.K: Rüştü ile Ümit'i oynatmamasının sadece futbolla ilgili olmadığını düşünüyorum. Zico güç gösterisi yapıyor. Fenerbahçe yazarları neden bunu ortaya koymuyorlar? Rüştü ne için kesildi? Gerets Hakan Şükür sorununu çözdü. Yani Galatasaray'da 3 kral yan yana oynar.

* İ.G: Trabzon maçının ilk yarısında yan hakemin yaptığı çok önemli 3 hata var. Biri penaltı, biri gol. Trabzon'un oynadığı oyun son haftalara göre oldukça iyiydi. Sorun, hücumda yaşanıyor. Takımda hücum zenginliği yaratılamıyor. En önemli eksikliklerden biri de kenar oyuncusu yok. Gökdeniz tam bir kenar oyuncusu değil. Yattara sakat. Bunlar olmadığı zaman kenar ataklarından sonuç alamıyorsun.

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 İnşallah yeniliriz!
 Yabancıya şapır şupur yerliye yarabbi şükür!
 Büyü artık Alex!
 Sıra Kadıköy'de
 Kayıp golcüler
 Hakan'a şaşırdı!
 Kavgacılara 8'er maç
 Tarzan sustu
 Günün içinden
ÖMER ÜRÜNDÜL
Tigana'nın gitmesi problemleri çözmez
Beşiktaş'ın kötü...
Türban insanın özgür iradesine bırakılmalıdır
Türban insanın özgür iradesine bırakılmalıdır
İran'da reformistlerin lideri eski Cumhurbaşkanı Hatemi, türban için...
Çelik: İdeolojik değil pedagojik yaklaşıyoruz
Çelik: İdeolojik değil pedagojik yaklaşıyoruz
Milli Eğitim Şûrası'nda konuşan Bakan Çelik, "Sınav sistemi,...
Taşlarla süsledi
Taşlarla süsledi
İspanya'da düzenlenen moda haftasına, Dolores Cortes'in 2007...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu