kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Türk kadını için özel ürün yapmak gerek
Türk kadını için özel ürün yapmak gerek

'By Terry' adlı kozmetik ürünlerinin tanıtımı için Türkiye'ye gelen Hollywood starlarının makyözü Terry de Gunzburg, Hülya Avşar'ın yüzüne hayran kalmıştı. Avşar'dan ilham alan Gunzburg, Türk kadınına ve Türkiye iklimine göre yeni ürünler üretecek.

Dünyaca ünlü kozmetik firması By Terry'nin kurucusu Terry de Gunzburg, ürünlerini tanıtmak için Türkiye'deydi. Kendi imzasını taşıyan ürünlerini Cameron Diaz'dan Jennifer Lopez'e Madonna'dan Britney Spears'a kadar birçok ünlünün kullandığı Gunzburg, Türkiye'de Hülya Avşar'ın yüzüne makyaj yapmayı tercih etmişti. Avşar kızından ilham alan Gunzburg, Türkiye'nin iklimini ve Türk kadınlarının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yeni ürünler üretecek.

Hülya Avşar ilham verdi

* Türkiye'ye gelirken tek amacım ürünlerimi tanıtmaktı. Ancak Hülya Avşar'ın yüzünü gördükten sonra ona makyaj yapmaya karar verdim. 14 yıl sonra ilk kez birine makyaj yaptım. Çok güzel bir yüzü var. Yüzü o kadar karakterli ki! Hülya Avşar'a makyaj yaparken çok şey öğrendim. En ilginci ve özeli de Türk bayanlarının cildi için yeni şeyler üretmem gerektiğini fark ettim. Buranın iklim özelliklerine ve Türk kadınlarının ihtiyaçlarına göre yeni ürünler hazırlayacağım. Bu konuda kendisi bana ilham verdi.

Cildin ışığı olmalı: Her şeyin temeli ışık olduğu için ürünlerimi bu yönde hazırlıyorum. Cildimiz ışık olmadan yaşayamaz. Senelerdir yaptığım çalışmalar hep bu yönde. Yıllardır dokunduğum ciltler bana gösterdi ki, ışıksız bir cilt güzel olamaz ve hatları ortaya çıkarmaz.

Elit kesim için ürün: Elit kesimin kullanabileceği ürünler hazırlıyorum. Hiçbir zaman standart bir ürün yaratmak istemedim. Eğer isteseydim pigmentleri daha az kullanabilir, içeriğini daha düşük tutabilirdim. Böylece çok daha düşük fiyatlara sunabilirdim. Ama ben bunu istemedim! Şu anda sunduğum ürünler, var olan ürünlerden çok farklı yüksek teknolojiler kullanarak hazırlandı. Fiyatlarının yüksekliği kesinlikle ambalajlarıyla değil; içerikleriyle ilgili..

Yüzün doğru duruşu: İnsanlar, benim standlarıma geldiklerinde cilt tiplerine uygun hazır ürünler bulabiliyorlar. Ancak benim aynı zamanda kendi butik laboratuvarım var. Burada onlara haute couture ürünler de hazırlıyorum. Burada oturup o kişinin yüzünün provasını çıkarıyorum. Sanki bir kıyafet provası yapar gibi... Yüzünün tüm ışık noktalarını belirliyorum. Gölgelendirmelerini yapıp, kara ve aydınlık noktalarını belirleyip onların üzerinde çalışıyorum. Yüzünün doğru duruşu verebilmesi için yüzüne en uygun fondöten, far ve benzeri ürünleri onun için özel olarak hazırlıyorum. Kendi ismi ve özel barkoduyla müşteriye sunuyorum. Emek ve göz nuru gerektiren bir çalışma. Bu beni diğerlerinden ayıran noktam.

Siyah orkide ve laleler

Gözler küçükse: Onları ön plana çıkarmak için tüm göz çevresinde siyah kullanmalısınız. Asıl önemli olan yansıma etkisi... İlla ki simli ürünler kullanmak gerekmiyor. Mat ve duru güzelliği ortaya çıkarmalısınız.

Yağlı cilde detoks: Yağlı ciltlerin detoksa ihtiyacı vardır. Yağlı ciltler normalde yağı dışarı atar. Bunun için içten temizlemek ve toksinleri atmak çok önemlidir. Bu anlamda özel ürünlerimiz var. Bunların içinde siyah orkide, siyah lale ve beriller dediğimiz tamamıyla kırmızı meyvelerden oluşan bir öz bulunuyor. Yağlı cildi olan kişiler sabah kalktıklarında yüzlerinde şişlik olur. Yağı ciltten atmak gerekiyor. Bu özler, yağlı ciltlerde oldukça etkili...

Allık sürme tüyoları:
Allık sürmenin iki doğru yolu var. Asla yanaklarınızı içeri çekip sürmeyin. Ellerinizle kemik yapınızı belirleyip, elmacık kemiklerinizi bulun; onun üzerine sürün. Eğer kemiklerin altına sürerseniz yorgun ve üzgün görünürsünüz. Elmacık kemiklerinizden saç diplerinize doğru da sürebilirsiniz. Asla burun ve ağız kenarlarına sürmemek gerekiyor.

DUYGU GÖKMENOĞLU GUNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Politik sponsorluk
 Artık istediğim filmleri yapabilme şansım var
 Oyuncu olmasam bir baltaya sap olamazdım
 Türk kadını için özel ürün yapmak gerek
 Ajdar'ın TV'ye çıkma fiyatı 10 bin $
 Ünlüler Nasreddin Hoca için çalışmaya başlıyor
 Aile filmleri 'İlk Aşk' ile geri geldi
 Ökten'in besteleri Ortadoğu'da yok satıyor
 Uygur Kardeşler çek davasından aranıyor!
 Halk ne diyor?
 Dr. Yasemin Fatih Amato: Kusursuz dudaklar
AYŞE ÖZYILMAZEL
Kebapçı kebapçı mı kalmalı?
Sushici Fatih Terim'den...
ÖZAY ŞENDİR
Ajdar'ı rahat bırakın
Yayıncılık, daha doğrusu reyting...
EMRE AKÖZ
Mücadele sloganla olmaz!
Sık sık "Trafik kazalarında...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Çerkez tavuğu
Pilici kaynar suya...
Kobay olmadan yeni teknikten yararlanın
Kobay olmadan yeni teknikten yararlanın
Bir gün sağlığınızı etkileyecek ameliyat yöntemi seçmek zorunda...
Çocuklarda panik atak ihmale gelmez
Çocuklarda panik atak ihmale gelmez
Son yılların en moda hastalığı panik atak, artık gençleri ve hatta...
Bentley gitti kıskançlık bitti!
Bentley gitti kıskançlık bitti!
İşadamı Ercan Canmutlu, herkesin gıptayla izlediği evliliklerinin...
Cahide'nin 'Big' müşterisi
Cahide'nin 'Big' müşterisi
'Sex and The City' dizisindeki Mr. Big karakteri ile Altın Küre ödülü...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.