Çilekli tatlı
Çilekli tatlı Limonu yıkayıp, kabuklarını rendeleyin. Çilekleri temizleyip, küçük küçük doğrayın. Limonun suyunu sıkıp, çileklerin üzerine gezdirin. Fırını 240 derecede ısıtın. Margarini küçük parçalara ayırın ve fırında yumuşatın. Yumurtaları mikserle köpürene dek çırpın. Buna yavaşça sütü ekleyin. Ardından elekten geçirilmiş un, şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Erittiğiniz yağı da ilave edin. Hazırladığınız malzemeyi 22 cm'lik yağlanmış kalıba dökün. 15 dakika pişirin. Tatlıyı fırından aldığınızda üzerine krem şanti sürün. Çileklerle süsleyip, servis yapın. Malzemeler 4 kişilik * 1/2 kg. çilek * 3 adet yumurta * 1 su bardağından 1 parmak eksik süt * 1.5 su bardağı un * 1/2 limon * 2 çorba kaşığı margarin * 3 çorba kaşığı tozşeker * Krem şanti
|