kapat
   
24 Kasım 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yazarlar Cimbom'u yerden yere vurdu
Fransız Basını: Bordoeaux kolay bir galibiyet aldı
G.Saray'ın Avrupa'daki en kötü dönemi
Gerets Avrupa'da kayıp

Yazarlar Cimbom'u yerden yere vurdu

Çarşamba günü Bordeaux'ya 3-1 yenilerek Avrupa'ya veda eden Galatasaray hayal kırıklığı yarattı. G.Saray maçına kadar grupta golü olmayan Fransız ekibinin sarı-kırmızı takım karşısında üç gol birden atarak maçtan galip ayrılması spor yazarlarının ortak eleştiri konusu oldu.

AHMET ÇAKAR: NEREDEN NEREYE! (SABAH)

2000'li yılların dünya markası G.Saray nereye geldi. Grubundaki en kötü takıma, grubundaki en kötü oyununu oynayarak yenildi. Üstelik rakibi Bordeaux, Şampiyonlar Ligi'nde bu yıl daha gol bile atamamıştı...

...Sonuçta G.Saray camiası yıllarca direndi. Takımına güvenmek istedi, takımının marka olduğuna inanmak istedi ama artık kral çıplak!!

...
Arda önemli işler yapmaya çalıştı ama son hareketi utanç vericiydi. Daha kariyerinin başında Zidane'a özenmiş. Adeta futbolculuğuyla Zidane ile öylesine bütünleşmiş ki, rakibinin göğsüne vurduğu kafa Arda'yı hiç de Zidane'dan geri bırakmadı. G.Saray yönetiminin ona ne tür bir ceza vereceğini çok merak ediyorum.

ERMAN TOROĞLU: LASTİK PATLADI (HÜRRİYET)

Sonunda Avrupa'da Galatasaray'ın lastiği patladı. 2003 yılından beri Galatasaray, ön eleme turları hariç galibiyet yüzü göremedi...

... Hani Bordeaux şöyle ahım şahım takım olsa tamam. Türkiye Ligi'nde oynasa orta sıralarda yer alır. İşte Galatasaray böyle bir takıma elenerek UEFA'dan oldu. Yalnız, Galatasaray'ın kesinlikle bir karar vermesi lazım. Yani Galatasaray, ayrılma noktasında. Ya bazı futbolcularla yoluna devam edecek, Türkiye Ligi şampiyonluğunu kovalayacak. Ya da ben ligi de çok fazla sallamıyorum. 2. de, 3. de olurum diyecek. G.Saray, hakemle oynamayan, tekmeye kafa sokan, çatır çatır mücadele eden G.Saray ruhu için oynayan futbolcularla yoluna devam edecek.

Tabii bunun kararını verecek olan yönetim. Daha da önemlisi bu yönetim, seneye Gerets'le devam edecek mi, etmeyecek mi önce ona karar verecek. Sonra da futbolculara. Böyle devam ederlerse, seneye daha da kötü olacaklar.

... Arda, sonunda normal olanı yaptı. Çünkü, o yaşta bir oyuncuyu bu kadar kısa zamanda inanılmaz derecede pompalarsan yapacağı bu.

MUSTAFA DENİZLİ: BAŞIMIZI AĞRITTI (MİLLİYET)

Galatasaray'ın güçlü olmayan bir Bordeaux önünde dahi tedbirler paketini ön plana çıkaran bir oyun düşüncesi vardı. Yaklaşık 10-15 dakika yarı sahayı geçemeyen, rakibin ataklarını kabullenenen, iyi hazırlanmış oyun planı olmayan bir Galatasaray görüntüsü izledik...

... Galatasaray bu maçları daha değişik değerlendirip, daha farklı düşünceyi sahaya sürebilecek futbolcu yapısına sahip. Karşısında Şampiyonlar Ligi'nde gol atamamış tedirgin bir takım var. Bordeaux, Galatasaray'dan çekinirken, Galatasaray'ın daha fazla çekingen olmasına anlam vermek imkansız.

Türkiye, Gerets'i hakikaten o kadar korkutmuş ki, kafasındaki tek düşünce, aman daha fazla gol yemeyeyim. Galatasaray maçı 5-6 farkla kaybetmese ne olur? Sonunda UEFA hedefinden zaten uzaklaşıyor.

... Daha önce Arda değerlendirmesi yaparken, aman dikkat, vücut dili son derece şımarmaya müsait sinyaller veriyor demiştim. Keşke haksız çıksaydım. Genç ve milli bir futbolcu, takımını böyle bir hareketle nasıl yalnız bırakır. Kafa atmayı gerektirecek ne yapıldı. De ki yapıldı, ne oluyorsun? Daha yolun başında bu tür davranışlara girersen, ilerleyen dönemlerde ruh halini kontrol etmen çok daha zor olur.

Anlayamıyorum Galatasaray, Galatasaray gibi düşünmüyor, oynamaya çalışmıyor. Veya Galatasaray gibi oynayacak adamları tercih etmiyor. Daha düşük kalitelilerle mücadele edelim, kaybetmeyelim mantığını ön plana çıkıyor. Zaten böyle düşünen bir takımın gideceği farklı bir yer olamaz

LEVENT TÜZEMEN: TARİHE GEÇTİNİZ (SABAH)

Maç öncesi medyaya dağıtılan Şampiyonlar Ligi genel analizinde G.Saray ve Bordeaux için 'en kötü hücum eden takımlar' diye yazıyordu. G.Saray hücum organizasyonlarında rakip kalelere toplam 11 şut, Bordeaux ise 10 şut atmıştı.

Bayern Münih'in 4 maçta rakip kalelere attığı şut sayısı iki takımın toplam şut sayısının iki katıydı. Türk takımlarına karşı hiç galibiyeti olmayan Bordeaux 32 takım arasında gol atmayı beceremeyen tek ekipti. UEFA'ya katılma mücedelesi bir bakıma kötü hücum eden iki takımın finali olacaktı...

... G.Saray yine tarihe geçti. Devler liginde Bordeaux'ya ilk galibiyetini tattırdı, ilk gollerini attırdı.

... Şimdi Gerets'e soruyorum; Arda'yı oynatmak bir tabu mu? Takım kurarken bir teknik adam duygusal davranamaz, Arda verimli olamazken rakibine kafa atıp kırmızı kart görmesi şımarıklığının bir göstergesiydi. Eğer Gerets, Hakan ve Hasan'ı çıkardıktan sonraki takımla oyuna başlasaydı yani Cihan'ı sağbeke Ergün'e sola, Sabri'yi Arda'nın yerine koysaydı, Ümit Karan'ı da forvete monte etseydi, G.Saray daha etkili olurdu. Tek pas yapan, araya toplar bırakan İliç'in çıkması da Gerets'in bir takıntısıydı.

KANAT ATKAYA: KÖTÜ FİGÜRAN (HÜRRİYET)

Gerets, Bordeaux maçı öncesinde "Şampiyonlar Ligi yerine UEFA Kupası'nda yolunuza devam etmek futbolcularınızın motivasyonunu olumsuz etkiler mi?" yollu bir soruya "Evde oturmaktan iyidir" cevabını vermiş.

Maçın 50'nci dakikasında skor 3-0'a geldiğinde, bu cümlenin ve Galatasaray'ın seyrederken acı veren Avrupa macerasının sırrını çözdüm: Futbolcular, sadece evde oturmak kısmını ciddiye alıp benimsemişti bu cümlenin...

İLHAN SÖYLER: HATIRALAR... (HÜRRİYET)

... Aslında Bordeaux öyle ahım şahım bir takım değil. Ama gel gör ki sen oyunundan uzaksan, hür oynama alışkanlığında olursan, senden bir şey olmaz. Dün gece de öyleydi. Hepsi ayrı telden çaldı. Ne makam vardı ne de güfte. G.Saray eskiden bu muydu? Kasıp kavuran bir ekip gitmiş, yerine de yeller esen bir takım gelmiş. Yani G.Saray artık, "Elveda hatıralar" şarkısını mırıldanıyor.

HALİL ÖZER: YORULMUŞ BEYİN (MİLLİYET)

Galatasaray'ın 22. dakikada yediği ilk gole bir bakın. Önce Cihan, Ardından Song, Sonra İnamoto ve en son Tolga. Seri halde yapılan hatalar ve gelen gol. Zaten bu görüntü maçın gidişatını da belli etti. Bir pozisyonda bu kadar çok hatayı yapıyorsan ve arkasından da golü yiyiyorsan, Şampiyonlar Ligi'nde hiç işin olmaz.

BÜLENT KORKMAZ: YENİLGİYE DAVETİYE (VATAN)

... G.Saray'ın sahaya çıktığı kadro ve diziliş savunmayı çok zayıf bıraktı. Sabri'nin sağ kanatta oynaması, Cihan'ın solda görev alması bana göre yanlıştı...

... Bana göre bu maçtan ders alınması ve taşlar yerine oturtulmalıdır. Takımı bir bina gibi görürsek yanlış taşlarla oluşturulan binanın en küçük bir müdahalede yıkılma olasılığı yüksektir. Ancak taşlar yerine oturtulursa yapı sağlam olur. Sonuç olarak şu ana kadar hiç gol atamayan Bordeaux 3 gol attı ve UEFA vizesi aldı.

Cüneyt Türkmen / Sabah.com.tr

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Fenerbahçe: 3 Palermo: 0
 UEFA Kupası'nda toplu sonuçlar
 Artık Avrupa'ya Fransız
 Kulüpler Birliği'nde Canaydın yeniden başkan
 Hasibe Erkoç dünya şampiyonu oldu
 FIFA'dan İran'a men
 Ziya Doğan'ın derbi karnesi
 Turkcell Süper Lig'de 15. hafta hakemleri açıklandı
 Mehmet Okurlu Jazz durdurulamıyor
 Trabzon'da gözler Ersen Martin'de
 Efes Pilsen rekor kırdı
 FIBA Avrupa Kupası'nda Türk Telekom liderliğe yükseldi
 Beko Basketbol Ligi'nde haftanın programı
 Söz Gallardo'da
 Gerets'in iflası
 1 puana sevinmedim
 Restin sonu ilk 11
 Çıkıp savaşacağız
 Beşiktaş Carew için ah çekiyor
 İnamoto bir attı bir de attırdı!
 Seri bozma maçı
 'Birlik olmalıyız'
 Efes katladı
 Mourinho'dan Werder'e kıyak
 Nihat Kahveci sezonu kapattı
 Türkiye dört sıra geriledi
 İhraç edemezler!
 Canaydın aday
 Bursa alarmı!
 Barcelona-F.Bahçe
 Fener buz kesti
 Günün içinden
AHMET ÇAKAR
Nereden nereye!
2000'li yılların dünya markası G.Saray...
LEVENT TÜZEMEN
Tarihe geçtiniz
Maç öncesi medyaya dağıtılan Şampiyonlar...
EMRAH KAYALIOĞLU
Takıntılı Belçikalı
Dört maçta gol atamayan, sadece 10...
VEDAT BAYRAM
Derbinin ispatı
Bir F.Bahçe-Beşiktaş maçında daha, tarih...
SERDAR ALİ ÇELİKLER
Görevi kötüye kullanma yayını!
Israrla söylüyorum: Artık...
ERGUN BABAHAN
Hedef hâlâ UEFA Kupası mı acaba!
Üç gündür F.Bahçe'nin...
Papa, Gül'ün yemek davetini reddetti
Papa, Gül'ün yemek davetini reddetti
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Bakan Gül'ün Papa'ya yemek...
Ayasofya'da namazlı eylem
Ayasofya'da namazlı eylem
Ayasofya Müzesi'nde eylem yapan kalabalık bir grup, güvenlik...
İngilizlere Hint asıllı kraliçe!
İngilizlere Hint asıllı kraliçe!
İngiltere'de güzellik kraliçesi seçilen Danielle Lloyd'un tacı,...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu