kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dondurmam Gaymak 'de Altın Küre
Dondurmam Gaymak 'de Altın Küre

İlklerin filmi olan 'Dondurmam Gaymak, yeni bir ilke daha imza attı. Film, bugüne kadar hiçbir Türk filminin yer alamadığı, Oscar'ın habercisi olan Altın Küre Ödülleri'nde yarışmaya hak kazandı.

Geçtiğimiz günlerde New York'daki 'Queens Film Festivali'nde 'En İyi Komedi Filmi' ve 'En İyi Yönetmen' dallarında iki ödül alarak, bu festivalde ödül kazanan ilk Türk filmi olan 'Dondurmam Gaymak', şimdi de 'Altın Küre Ödülleri' yolcusu... 12 Ocak'ta başlayacak festivale katılacak olan ilk Türk filmi 'Dondurmam Gaymak', Türk Sineması'nın en büyük başarılarından birinin altına imza atacak. Oscar habercisi olarak kabul edilen Altın Küre'nin bu yıl Los Angeles'ta 63'üncüsü gerçekleştirilecek. 23 Ocak'ta da Oscar'a aday olan 5 film açıklanacak. Dondurmam Gaymak'ın ortak yapımcısı Elif Dağdeviren Güven, geçtiğimiz günlerde filmin lobi çalışmaları için gittiği Amerika'dan döndü ve ayağının tozuyla İstanbul'daki galaya katıldı. Dağdeviren'le Oscar şansını konuştuk...

Bakanlık 100 bin YTL destek verdi
* Oscar seçici kurulunun dikkatini çekmek için etkinlik yapmak gerekiyor. Bunun için de para... Diğer bir 'aday adayı film' olan 'Volver' için Amerika'da ayrılan tanıtım bütçesi 9 milyon dolar. Bu kadar parayı harcadığınızda film göz önünde oluyor. Bizim bütçemiz ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verdiği 100 bin YTL ve kendi kaynaklarımız.

* Amerika'da bütün 'aday adayı filmler' için güçlü kadrolar oluşturulmuş. Ben tek kaldım. Los Angeles konsolosu Engin Ansay hariç, kimseden yardım görmedim. Oradaki insanların bana sorduğu soru hep aynı! Neden ülkenizden kimse filminizin arkasında durmuyor? Kendimi oldukça kötü hissettim. Oradaki insanlar şöyle düşünüyor; kendi ülkeniz kendi filminizin arkasında durmazken bizim durmamızı neden bekliyorsunuz?

Ermeni mahallesinde filmi göstereceğiz
* Los Angeles'taki 'Küçük Ermenistan' adı verilen mahalledeki lokantalarda Türkler'e yemek bile vermezler. İşte o mahallede gösterim teklifi aldık. Bu durum bile seçici kurul üyelerinin dikkatini çekti. Gösterimi gerçekleştirdiğimiz zaman sanıyorum Türkler ile Ermeniler arasında belki de bugüne kadar hiç gerçekleşmemiş bir sıcaklık sağlanacak.

Akademi üyeleriyle tanıştım, şanslıyız
* Seçici kurul üyelerinin çoğuyla tanıştım. Biri dışında herkes filme olumlu yaklaştı. O bir kişi kendi listesinde ilk 5 filmin belli olduğunu, filmimizle ilgilenmediğini söyledi. Diğer Akademi üyeleri 'Dondurmam Gaymak'ın Oscar adaylığı için şansının yüksek olduğunu belirtti. Bunun nedeni filmde vatandaşların rol alması ve büyük başarı göstermeleri. Bu durum 'En İyi Yabancı Film' kategorisinin ruhuna birebir uyuyor. Bu yüzden üyeler Oscar adaylığı için şansımızın çok yüksek olduğu görüşünde. Diğer şansımız ise filmin arkasında büyük bir yapımcının olmaması. Bu da 'En İyi Yabancı Film' kategorisinin ruhuna birebir uyuyor.

* Altın Küre'ye katılmamız büyük bir olay. 'Queens Film Festivali'nde iki ödül almamız, Altın Küre'ye katılacak olmamız, Oscar adaylığı için yolumuzu oldukça açacak. Almanya, İspanya, Kanada ve Cezayir'in filmleri Oscar adaylığı için çok güçlü. Bu filmlerin arasına katılabileceğimizi düşünüyorum.

MEHMET ÇALIŞKAN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Dondurmam Gaymak 'de Altın Küre
 Daniel bana 'İstediğim kız sensin Eva' dedi
 Şoray kanunlarını yıktım
 Türk derisi New York sokaklarına çıkıyor!
 Haddimi biliyorum eğitim almayacağım
 'Chacarron' Soka halay çekerek coştu
 Eşeklik ettik, pişmanız
 Sertab TRT'cileri 'rocker' yaptı
 Tüzün'den İngilizce şarkılar
 Hiçbir talk şov programına ihtiyacım yok!
 Fuat Saka'lı 'Lazutlar'
 Müzik ve sansür tartışılacak
 2 yakanın kralı kim olacak?
 Halk ne diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
Tık tık tık kim o? Depresyon!
Neymiş? Çökkünlük haliymiş...
ÖZAY ŞENDİR
Aşkları evlilik değil, 'benim' duygusu...
Çinliler gibi az ve sık yemek yiyin
Çinliler gibi az ve sık yemek yiyin
Gün içinde yiyeceğiniz toplam öğün miktarını Çinliler gibi...
Diş hekimine gitmiyoruz
Diş hekimine gitmiyoruz
Gelişmiş ülkelerde diş hekimine gitme sıklığı yılda 5 kez iken...
Kaya bebeğe kurbağa kendi oğluna fil seçti
Kaya bebeğe kurbağa kendi oğluna fil seçti
Yedi aylık hamile olan ünlü şarkıcı Gülben Ergen anne olmak için gün...
Yine mi ayrıldılar!
Yine mi ayrıldılar!
Önceki gün İhlas Haber Ajansı'nda (İHA) Süperstar Ajda Pekkan ile bir...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.