|
|
Lezzet Güneşi
Lor baklavası Unun ortasını açıp yumurta, sirke, tozşeker, 100 ml. su ve tuzu katın. Dairesel hareketlerle malzemeleri una yedirin, hamuru özleşene kadar 5 dakika yoğurun. Üzerini havluyla örtün. 30 dakika dinlendirin. 4 eşit parçaya bölün. Unlu bir yüzeyde her iki parçayı oklavayla 65 cm. çapında açın. Yufkaları ortadan ikiye kesin. Yarım daireleri esneterek dikdörtgen şekline getirin. Her bir yufkaya zeytinyağı sürüp, üzerine lor peyniri ve tarçın serpin. Rulo biçiminde sarın, 4 cm. eninde kesip, yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarına kadar 30-35 dakika pişirin. Tozşekeri kalan suya katın, hızlı ateşte kaynayana kadar karıştırın. Orta ateşte 5 dakika kaynatıp, ateşten alıp soğutun. Fırından çıkan lorlu baklavaların üzerine soğuk şurubu gezdirin.
MALZEMELER
* 400 gr. un (elenmiş)
* 1 adet yumurta
* 1/2 çorba kaşığı sirke
* 1/2 çorba kaşığı tozşeker
* 2.5 su bardağı su
* 1/2 çay kaşığı tuz
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 350 gr. lor peyniri
* 1 çorba kaşığı tarçın
* 250 gr. tozşeker
|