kapat
   
22 Aralık 2006 Cuma
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Volkan: Avrupa'da ses getireceğiz

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, Fenerbahçe'nin artık Avrupa'da başarılı olacak bir takım hüviyetinde olduğunu belirterek, ''100. yılımızda Avrupa'da ses getireceğiz'' dedi.

Volkan, sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde, taraftarlardan gelen soruları yanıtladı.

''Fenerbahçe olarak neden Avrupa'da başarı elde edemiyoruz'' sorusu karşısında, genelde kendilerine bu soru sorulduğunda hep kıyaslama yapıldığını, bunun rahatsız ettiğini vurgulayan Volkan Demirel, şöyle konuştu:''Hiçbir taraftarımız bizi başka bir takımla kıyaslamamalı. Kendi yaptıklarımıza bakmamız lazım. Bu sezon dikkat ettiyseniz dışarıda oynadığımız tüm maçlarda çok iyi performans gösterdik. Bunun tek sebebi tecrübe ile ilgili. Artık Fenerbahçe yurt dışında da söz sahibi olabilecek bir takım hüviyetinde ve ben inanıyorum ki bu sezon özellikle 100. yılımızda Avrupa'da ses getireceğiz.''

''(KAL)
DENİRSE GİTMEM''


Volkan, sezon sonunda takımdan ayrılıp ayrılmayacağı hakkındaki bir soru üzerine, kulüpte kalmasının istenmesi halinde ayrılmayı düşünmeyeceğini söyledi.''Benim takımdan ayrılma gibi bir düşüncem yok ama sözleşmem sezon sonu bitiyor'' ifadesini kullanan genç kaleci, sözlerini şöyle sürdürdü:''Başkanımız ve yöneticilerimiz, teknik kadro 'kal' dediği müddetçe her zaman Fenerbahçe'de görev almayı düşünürüm ve isterim. Bu arada başka bir kalecinin transferiyle gidecek değilim. Çünkü kendime güvenim tam. Her oyuncunun yurt dışı hayali vardır ama sadece yurt dışında bir takımda oynamak için Fenerbahçe'den ayrılmak istemem.''

Volkan, Avrupa'da oynamak ile ilgili görüşlerini de açıklayarak, ''Avrupa her zaman Türk oyuncu için hayalleri süsleyen bir düşünce. Önemli olan sizin isminizi dünyanın tanıması. Bunu sağlamanın yolu da zamanı iyi kullanmaktan geçiyor. Futbolla ilgilenen birine dünyadaki kaleciler içinde kimleri beğendiğini sorduğunuzda ortaya mutlaka Buffon ve Dida gibi isimler çıkacaktır. İşte benim amacım 3-4 sene içinde Volkan Demirel'i bu isimlerin içine ilave etmek. Bunun için zamana ihtiyacım var ama ne yaptığımın farkındayım'' şeklinde konuştu.Sezon sonunda sözleşmesi bittiği için Beşiktaş'a transfer olacağı dedikodusunun çıktığını anlatan Volkan, ancak siyah-beyazlı kulüple görüşmediğini belirtti.

''Bir maça çıktığın zaman gol yiyeceğim korkusu yaşıyor musun? şeklindeki bir soru üzerine Volkan, ''Hiç bir maça çıkarken rakipten korkmam. Aksine rakibim 'Bugün Volkan kalede, ona nasıl gol atacağım?' diye korksun'' dedi.

''TAKIMIN SİGORTASIYIZ''

''Edu ve Lugano ile maç esnasında sıkıntı yaşıyor musun?'' şeklindeki bir soruyu yanıtlayan Volkan, savunma olarak alışma süresini çabuk atlattıklarını kaydetti.Volkan, ''Edu ve Lugano ise son derece iyi ve kaliteli defans oyuncuları. Sezon başında uzun bir süre vücut diliyle konuşma mecburiyetimiz vardı ve eskilerden de sadece Önder vardı. Her ikisiyle de birbirimize alışma süresini çabuk atlattık. Bana göre defansımız takımın sigortası haline geldi. Lige baktığınızda en az gol yiyen takımlardanız''' diye konuştu.

''GOLÜ ATAN DA YİYEN DE TAKIMDIR''

''Maçlarda golü atan da yiyen de takımdır'' görüşünü her zaman savunduğunu vurgulayan Volkan, ''Futbolcunun oyun içinde yaptığı bir sürü hata genellikle göze batmaz ama kaleci hata yaptığında ve bu golle sonuçlandığında hemen Türkiye'de kaleci ön plana çıkar. Bunları ben de sezon içinde yaşadım'' dedi.Volkan, takım gol yedikten sonra hemen gol atmaya çalışmanın önemli olduğunu kaydederek, hatalı gol yedikten sonra da bununla ilgili dersler çıkardığını söyledi.

Rüştü'nün kendisinde emeğinin çok büyük olduğunu söyleyen Volkan, ''Ondan öğrendiğim ve bundan sonra da öğreneceğim çok şey var. Rüştü ağabeyle çalışmak ve ben oynadığımda onun beni desteklemesi her zaman bana güven vermiştir. Burada olduğu müddetçe de bu devam edecektir'' ifadesini kullandı.

Volkan, Fenerbahçe Kulübü'nün bir kaleci fabrikası gibi çalıştığını da vurgulayarak, ''Fenerbahçe kalesini geçtiğimiz senelerde hep yerli kaleciler korudu. Engin ağabey olsun, Rüştü ağabey olsun, sadece bir maçlık ara ile kalemiz Enke'ye verildi ama daha sonra Recep ve ben devam ederek Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşadık. Bu geleneğin süreceğinden kimsenin endişesi olmasın. Fenerbahçe Spor Kulübü kaleci fabrikası gibi çalışıyor. Benden sonra da son derece iyi yetişen kaleciler olacak ve onlar da bu bayrağı taşımaya devam edecekler'' diyerek sözlerini tamamladı.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Yönetim savunmasını istedi
 G.Saray'da sakat futbolcu kalmadı
 Kaloğlu: Beşiktaş 750 bin dolar verirse beni alır
 Sayitoğlu: Takas yoluyla transfer yapacağız
 Sivasspor 6 futbolcusuyla yollarını ayırıyor
 Ankaraspor 4 futbolcusunu gönderdi
 Beko Basketbol Ligi'nde 12. hafta programı
 NBA'de Pistons Cavaliers'ı 87-71 yendi
 Tuzla'da tekvando heyecanı
 Para yok disiplin yok
 Ata yadigarı Fener'de
 Kabus gibi bitti
 4 milyon dolara Moskova'ya
 Yabancı hüsranı
 Maç başı paraları ödenmiyor
 İlk yarının sonunda hedefteki yerdeyiz
 Davası olanlar koltuklarında
 Sen psikolog değil, casussun
 Fener söndü
 Wederson için dünyayı istediler!
 Milan'a doping şoku! Borriello pozitif çıktı
 Platini'den mektup var
 Serkan'a övgü yağdı
 Mehmet Okur 30 sayı attı, 10 da ribaund aldı
 Günün içinden
KAZIM KANAT
Uyan Beşiktaşlım uyan!
Sokaktaki vatandaşım soruyor;...
'Enfal olayları'nda Türkiye'nin de rolü var
'Enfal olayları'nda Türkiye'nin de rolü var
Saddam'ın 180 bin Kürt'ü öldürdüğü 'Enfal olayları'yla ilgili davada...
Erdoğan: Kuzey Irak'ta sabrımızın bir sınırı var
Erdoğan: Kuzey Irak'ta sabrımızın bir sınırı var
Kuzey Irak konusunda ABD'yi uyaran Başbakan, "PKK'ya yönelik...
Plajda pembe
Plajda pembe
İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen moda haftasında...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu