kapat
   
01 Ocak 2007 Pazartesi
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Yılbaşında insan manzaraları

Yurdun çeşitli yerlerinde coşkulu yılbaşı kutlamaları gerçekleştirilirdi..

İstanbullular yeni yıla, Taksim başta olmak üzere çeşitli meydanlarda düzenlenen kutlamalarla girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yılbaşı nedeniyle Taksim Meydanı'nda düzenlediği kutlama programı, akşam saatlerinde başladı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde İstiklal Caddesi tamamen dolarken, Taksim Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş ''DJ Ozan''ın lazer, ses ve ışık gösterisi eşliğinde çaldığı müzikle dans ederek eğlendi.

Alanı dolduran vatandaşlar, saat 24.00'e doğru son saniyeleri 10'dan geriye doğru bir ağızdan sayarken, yeni yıla meydanda düzenlenen havai fişek gösterisiyle girildi.

Kutlamalar
sırasında Taksim Meydanı ve çevresini dolduran çok sayıda araç, trafiğin kilitlenmesine neden olurken, vatandaşların attığı maytaplar nedeniyle de çok sayıda hafif yaralanma meydana geldi.

Bu arada, Nişantaşı, Ortaköy, Bakırköy ve Kadıköy'de toplanan vatandaşlar da eğlenerek yeni yılı kutladılar.

YENİ YILA BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ ÜZERİNDE GİRDİLER

İstanbul'un çeşitli noktalarında yılbaşı kutlamaları sürerken, bazı vatandaşlar konvoy halinde Boğaziçi Köprüsü'ne gelerek yeni yıla köprü üzerinde girdi. Trafik polislerinin uyarılarına aldırış etmeyen vatandaşlar köprü üzerinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Kimisi de şampanya patlatarak yeni yılı kutladı.

Saatler 00:00'a 5 dakika kala köprü girişinde araçlarını durduran çok sayıda vatandaş, tam 00:00'da araçlarından inerek 2007'ye köprü üzerinde "merhaba" dedi. Taksim Meydanı ve Ortaköy'de havai fişekler atılırken, bazı vatandaşlar da köprü ayaklarında bu gösteriye katıldı. Polisin uyarılarına rağmen köprüden ayrılmayan vatandaşlar cezayı da göze aldı. Kimisi çocuklarıyla birlikte bu zevki yaşarken, kimisi de arkadaşlarıyla köprü üzerinde kutlamalara katıldı.

Asya ve Avrupa'yı bağlayan Boğaziçi Köprüsü'nde yeni yıla giren vatandaşlar burada hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Havai fişekler eşliğinde süren kutlamalara polisin uyarıları üzerine son verildi.

YERLERDE SÜRÜNEREK DANS ETTİ!


Taksim'de 2007 yılını kutlayan bazı vatandaşlar aşırı alkolden dolayı adeta yerlerde sürünerek dans etti.

Taksim'de yılbaşı kutlamalarına katılan bazı vatandaşlar aşırı alkol alarak kendilerinden geçti. Taksim Gezi Park'ta toplanan binlerce kişi 2007'yi eğlenerek karşıladı. Alkolün bilinçsizce tüketiminden dolayı bazı vatandaşlar üzerlerini çıkartarak dondurucu İstanbul gecesinde üstsüz şekilde dans etti.

Aşırı alkolden dolayı ilginç figürler sergileyerek dans eden vatandaşlar adeta yerlerde süründü. Taksim Meydanı çevresinde bulunan ağaçların tepesine çıkan çocuklar da 2007 yılının ilk dakikalarında farklı bir görüntü oluşturdu.

ALKOLÜ FAZLA FAZLA KAÇIRAN BAYAN TURİSTLER GAZETECİLERE SALDIRDI

Taksim Meydanı'na gelerek yılbaşı kutlamalarına katılan iki bayan turist alkolü fazla kaçırınca zor durumda kaldı. Önce birbirleri ile tartışan alkollü turistler, daha sonra görüntü almak isteyen basın mensuplarına saldırdı.

Taksim Meydanı'nda yapılan yılbaşı kutlamalarında ilerleyen saatlerde alkolün de etkisiyle ilginç görüntüler oluştu. Aşırı derecede alkol alan bazı vatandaşlar soğuğa rağmen üstlerini çıkarırken, turistler de alkolün etkisiyle farklı görüntüler oluşturdu. Nereli oldukları anlaşılamayan iki bayan turist, alkolün de etkisiyle meydanda zikzaklar çizerek yürümeye başladı. Alkollü turistleri gören basın mensupları da görüntü almaya başladı. İki bayan turist aralarında tartışmaya başladı. Şahıslar daha sonra kendilerini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına saldırdı. Küfürler savuran turistler kameralara saldırdı. İki turist daha sonra gözden kayboldu.

Sarhoş turistlere meydanda bulunan bazı gençler de tepki gösterdi. Bazıları ise basın menuplarına saldıran bayan turistleri itti.

GÜVENPARK'TA BUZLAR ÜZERİNDE DANS

Ankara'da yeni yıl kutlamalarının merkezi, geçen senelerdeki gibi Güvenpark oldu.

Akşam saatlerinde Kızılay'da toplanan Başkentliler, saatler gece yarısına yaklaştığında Güvenpark ve Kızılay Meydanı çevresinde kalabalıklar oluşturdu.

Saatlerin gece yarısını vurması ve yeni yılın ilk dakikasıyla birlikte meşaleler yakan, havai fişek atan Ankaralılar, 2007'ye birbirlerine sarılarak girdiler.

Bazı kişiler de soğuk havanın etkisiyle Güvenpark'ın havuzunun buz yüzeyinde dans ettiler. Bu sırada, bazı kişiler, silahla havaya ateş açarak, yeni yılı kutladılar.Kızılay Meydanında görevli trafik polisleri, trafik düzeninin aksamaması için büyük çaba harcadılar.Ankara'nın eğlence yerlerinde de yeni yıl coşkuyla karşılandı.

ANTALYA'DA EMEKLİLER YENİ YILA DENİZDE GİRDİLER


Antalya'da, kendilerine ''Yaz-Kış Denize Girenler'' olarak nitelendiren bir grup, yılbaşını Konyaaltı Plajı'nda denize girerek kutladı.

Saatler 24.00'ı gösterdiği sırada, denize atlayan grup adına açıklamada bulunan Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şube Başkanı Turgut Kilit, yılbaşında denize girmeyi geleneksel hale getirdiklerini belirtti.

Her yıl denize girerken, Türkiye'nin gündeminde yer alan farklı konularda mesajlar verdiklerini belirten Kilit, bu yıl emeklilerin sorunlarını dile
getirmek amacıyla ''Emeklinin maaşına göz koyan iktidar, dilerim olmasın asla bahtiyar'' yazan pankart hazırladıklarını söyledi.

Kilit, ''Grup üyelerinin büyük bölümü emeklilerden oluşuyor. Bu yıl yürürlüğe girmesi beklenen yeni yasa gereği, çalışan emeklilerin maaşlarında oynamalar meydana gelecek. Bu pankart hükümete bir mesajdır'' diye konuştu.Daha sonra denizden çıkan grup üyeleri, plajda yaktıkları ateşin etrafından toplanarak, şarkılar söylediler.

Öte yandan, Cumhuriyet Meyda'nında toplanan vatandaşlar, coşku içinde yılbaşını kutladılar.

Yeni yıla girildiği saatlerde Akdeniz Üniversitesi, Atatürk ve Antalya Devlet Hastaneleri ile özel hastanelerde ise yeni yıla girildiği sırada bebek
doğumu yaşanmadığı bildirildi.

YILBAŞINDA GREVDELER


Kocaeli'nin Uzunçiftlik beldesinde kurulu Trakya Sanayi A.Ş. işçileri, yeni yılı fabrika önünde grevde karşıladılar.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu Trakya Sanayi A.Ş'de, 10 Kasım 2006'da başlayan grev devam ediyor. 135 işçi yaklaşık 2.5 aydır, fabrika önünde dörderli gruplar halinde sekiz saat arayla nöbetleşe grev gözcülüğü yapıyor.

Nöbet sırası kendilerine gelen dört işçi, 2007'ye fabrika önünde, üzerlerindeki grev önlüğü ile girdiler. Yeni yılın ilk saatlerinde işçileri,
Birleşik Metal-iş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Ahmet Durak yalnız bırakmadı.Durak, bayramı ve yeni yılı, ilk kez grevde geçirdiklerini söyledi.

Grevde 51. günü geride bıraktıklarını, mücadelelerinin anlaşma sağlanana kadar devam edeceğini ifade eden Durak, ''Bugüne kadar yılbaşını ilk kez grevde geçirdik. 2007'nin Trakya Sanayi çalışanlarına, Türkiye ve dünyada tüm işçi sınıfına hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

Mersin'de kurulu bulunan sendikalarına bağlı SCT OR-Turbo Filtre Fabrikası'ndaki grevin 11 aydır devam ettiğini, kendileri gibi 2007'yi grevde karşılayan tüm arkadaşlarının yeni yılını kutladığını dile getiren Durak, ''Yeni yılı grevde geçirmenin burukluğunu yaşıyoruz. Bayramdan sonra işveren ile masaya oturarak, grevi sona erdirmek istiyoruz. İşveren fabrikayı çalıştırmak istiyorsa grev masada biter'' diye konuştu.

''Grev gözcüsü'' yazan önlükleriyle ''grev nöbeti'' tutan işçilerden İlhan Kılıç ise grev nedeniyle 2 aydır ücret alamadıklarını, ekonomik sıkıntı
yaşadıklarını, işveren ile anlaşarak, grevi bir an önce sonlandırmak istediklerini söyledi.

Kurban Bayramı ile yeni yılı grevde geçirmenin üzüntüsü içinde olduklarını ifade eden Kılıç, 2007'nin hayırlı olmasını diledi.Grevdeki işçilerden Necati Bayram ise ücret alamadıkları için ellerindeki birikmiş parayı kullandıklarını, onun da bitmek üzere olduğunu dile getirerek, işveren ile anlaşıp bir an önce işlerine geri dönmek istediklerini kaydetti.

İZMİRLİLER YENİ YILA CUMHURİYET MEYDANI'NDA MERCAN DEDE İLE GİRDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda 2007'ye giriş partisi düzenlendi. Ney ustası DJ Mercan Dede'nin eserleriyle doyasıya eğlenen İzmirliler, yeni yıla muhteşem havai fişek gösterisiyle girdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce İzmir'li, 2006'nın son saatlerinde büyükşehir belediyesi tarafından organize edilen yeni yıl partisinde doyasıya eğlendi. Sahneye ilk önce Dj Ersin ve Güven Erkin Erkal çıktı. Daha sonra Grup Süper Star danslarıyla meydanda dolan binlerce İzmirliyi coşturdu.

Sahneye ünlü Ney ve ritm ustası Mercan Dede'nin çıkmasıyla eğlence doruğa çıktı. Yeni yıla dakikalar kala platforma çıkarak 2007'nin barış dolu bir yıl olmasını dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, herkesin yeni yılını kutladı. Başkan Kocaoğlu ve yeni yıl partisine katılan çok sayıda kişi ellerindeki bira şişeleriyle 2006'nın son saniyelerini sayarak 2007'ye merhaba dedi. Yeni yılın ilk dakikalarında ise gökyüzü lazer gösterisi ve havai fişeklerle renk cümbüşüne döndü. Gökyüzünde birbiri ardına patlayan havai fişekler muhteşem bir görüntü oluştururken İzmirliler, gösteriyi hayranlıkla izledi.

Ayrıca İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve beraberinde bulunan şube müdürleri yeni yıla Kantar Polis Karakolu'nda girdi. Yeni yılda görevlerinin başında olan polis memurlarıyla bayramlaşan ve yeni yıllarını kutlayan Çapkın, karakolda yeni yıl pastasını keserek, 2007'nin herkese hayırlı ve uğurlu olmasını temenni etti.

İzmir'deki kutlamalar, alınan güvenlik önlemleri sayesinde olaysız tamamlandı.

ULUDAĞ'DA SÖNÜK YILBAŞI

Yeni yıla girmek için Uludağ'ı tercih eden Rus turistler, otellerde gönüllerince eğlenirken, kimi yerli turistler pahalı olan oteller yerine dışarıda kar üstünde kurban eti pişirerek ısınmayı tercih etti.

Ünlü simalar, siyasiler ve sanatçıların Uludağ'ı bu yılbaşında tercih etmediği görüldü. Kurban Bayramı ve yılbaşının aynı güne denk gelmesine karşın, Uludağ, önceki yıllardaki doluluk oranına ve neşesine ulaşamadı. 2007 yılını karşılamak için sabahtan itibaren Uludağ'a çıkan yerli ve yabancı turistler, güneşli ve sıcak olan gün boyu kayak yaparak gönüllerince eğlendi. Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehdi Eker de yeni yıla Uludağ'da girdi.

Uludağ'a gelen sanatçılar da, kar ve güneşin keyfini çıkardı. Eşiyle birlikte Uludağ'a gelen şarkıcı Metin Şentürk de karlar üzerinde eşine sarıldı. Uludağ'a eşi ve çocuğuyla birlikte gelen ünlü tiyatrocu Erkan Can da 3 yaşındaki oğlunu kucağına alarak kızakla kaydı. Ünlü sanatçı Banu Zorlu da yeni yıla Uludağ'da girmeyi tercih eden ünlüler arasındaydı.
Kar yağışının gecikmesi nedeniyle yüzde 70 doluluk oranına ulaşılabilen oteller, az da olsa gelen Rus turistler sayesinde eğlenceli bir yılbaşı yaşadı. Rus turistler, gecenin ilerleyen saatlerinde, yeni yıla girmenin coşkusuyla kendilerinden geçti. Doyasıya dans eden ve şarkı söyleyen Rus turistler, eğlenceyi doyasıya yaşadı.

Öte yandan, geceliği pahalı olan otellerde kalmayı tercih etmeyen kimi yerli turistler ise, karlar üzerinde mangal yakarak yeni yılın tadını çıkardı. Çocukları ile birlikte arabalarında ısınan ve mangal keyfi çıkaran aileler, otellerin pahalı olması nedeniyle böyle bir eğlence şekli seçtiklerini ve kurban etleri ile ısındıklarını söylediler.

AJANSLAR

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Kutlamalara kan bulaştı
 Gazeteci Süsoy, hayatını kaybetti
 Karne saklamaya son
 En romantik yer Kalkan!
 Dünyanın dibine yolculuk!
 Banliyö treninden dehşet
 Dedem Enver Paşa bir hain değil kahramandı
 Uyarılar kâr etmedi ortalık yine kan gölü
 5 hamileden biri sigara kullanıyor
 Meryem'in yeni yıldan dileği: İş
 '71 bin veli cep yasağı istemedi'
 Mayın temizliği NATO'ya havale edilecek
 Sandık için ilk adım
 İmam vaazda Hava Kurumu'na çattı
 Kalaşnikoflu firar
 Başbakan'a mesaj attı maaşlar geldi
ERGUN BABAHAN
2007'den dilekler
Yaş ilerledikçe zaman daha hızlı...
MEHMET BARLAS
Bayram kovalar, bayramcılar kaçarken...
Aslında...
UMUR TALU
Yerli ve beynelmilel!
Yeni bir yılın artık "eskime"...
ERDAL ŞAFAK
2007'ye hayır!
İtiraf ediyoruz. Hayatımızda...
Son sözü 'Muhammed' oldu
Saddam Hüseyin'in cep telefonuna çekilen görüntüleri dün yayınlandı.
Mormon kadınları kuma hakkı istiyor
ABD'deki Mormon tarikatının mensubu kadınlar "Kuma hakkımızı...
Fenerbahçelilik bir kültür
Fenerbahçelilik bir kültür
Sarı-lacivertli ekibin ve Milli Takım'ın vazgeçilmez kalecisi Rüştü;...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu