kapat
   
07 Ocak 2007 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
KATİL DAMGASI YİYECEK:  Ağabeyinin evlendiği kızın erkek kardeşine verilmek istenen B.D. daha 17 yaşındaydı. Kaçıp sığındığı İstanbulda yaşlı bir kadını öldürdü.
Kaçtığı töreyle yine tehdit edilince katil oldu
Kızı, suçlamaları reddetti

Hapsi berdele tercih etti

Berdelden kaçarak İstanbul'a geldi. Bakıcılık yaptığı yaşlı kadını boğdu. "Öldürmemi kızı istedi, yoksa aileme gönderecekti" dedi.

Mardin'de ağabeyinin kız aldığı aileye gelin verilmek istenince evden kaçan 16 yaşındaki B.D. İstanbul'a gitti. B.D. bir süre yurtta kaldıktan sonra 37 yaşındaki Elif Atralan'ın çocuğuna ve 70 yaşındaki annesine bakıcılık yapmaya başladı.

ÖNCE "DÜŞÜP ÖLDÜ" DEDİLER
Perşembe günü B.D. ile Atralan ailesi yaşlı kadının yataktan düşüp öldüğünü belirterek polise geldi. İncelemede darp izlerine rastlanınca B.D. gözaltına alındı. İddiaya göre B.D. kadının kızı Atralan'ı suçlayarak "Annesini öldürmemi, aksi halde aileme teslim edeceğini söyledi" dedi.

"AZMETTİRDİ" SUÇLAMASI
B.D. ailesine geri verilmekten korktuğu için cinayeti kabul edip, kadını ağzını kapatarak boğduğunu söyledi. Cinayeti babasının emekli maaşı ve rahat bir yaşam için planladığı öne sürülen Elif Atralan da tutuklandı. Atralan suçlamaları kabul etmedi.

DAHA ÖNCE CİNSEL TACİZE UĞRAMIŞ
Cinayet zanlısı 16 yaşındaki B.D.'nin, Göztepe'de oturan Atralan ailesine bakıcı olmadan önce bir şirket aracılığıyla başka bir kişinin yanında bakıcılık yaptığı, burada cinsel tacize uğradığı belirtildi.


Kaçtığı töreyle yine tehdit edilince katil oldu

Mardinli B.D. berdelden kaçtığı İstanbul'da 70 yaşındaki Suhendam Atralan'a bakıcı oldu. Ancak bir ay sonra baktığı kadını öldürdü. Kadının kızını suçlayan B.D. "Berdel'i bildiği için beni aileme teslim etmekle tehdit ediyordu" dedi.

Mardin'de ailesinin "Berdel" olarak başka birisiyle evlendirmek istediği 17 yaşındaki B.D. evden kaçıp, İstanbul'da bakıcılık yaptığı 70 yaşındaki Suhendam Atralan adlı kadını öldürdü. Genç kız cinayete yaşlı kadının 37 yaşındaki kızı Elif Atralan'ın azmettirdiğini ileri sürdü. B.D., "Elif Hanım bana annesini öldürmemi teklif etti. Ben de böyle bir şeyi yapamayacağımı söyleyerek, valizimi toplayarak evden ayrılmak istedim. Berdel nedeniyle evden kaçtığımı bilen Elif Hanım beni aileme teslim etmekle tehdit etti" dedi. Yaşlı kadının kızı Elif Atralan ve B.D. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi. Göztepe İzzet Beltan Sokak 8 numarada geçtiğimiz perşembe günü meydana gelen olay, şöyle gelişti: Mardin'de ailesiyle birlikte yaşayan 17 yaşındaki B.D., 6 ay önce ağabeyinin evleneceği kıza karşılık olarak o aileye gelin olarak verilmek istendi. Genç kız berdel usulüyle evlenmeyi reddederek 6 ay önce evden kaçtı. İzmir'e giden B.D. bir süre burada kaldı. Genç kız daha sonra İstanbul'a gelerek Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu yurduna sığındı. Bir süre yurtta kalan genç kız buradan da ayrıldı. Kendisine sığınacak bir yer arayan 17 yaşındakiYaşlı kadının kızı Elif AtralanB.D., bakıcılık hizmetleri veren bir şirket aracılığıyla adı öğrenilemeyen bir kişinin yanında bakıcı olarak işe başladı. B.D. burada cinsel tacize uğrayınca, çalıştığı yerden ayrıldı. Kadıköy'de güzellik uzmanı olarak çalışan 37 yaşındaki Elif Atralan 7 yaşındaki oğlunu okula getirip, götürmesi ve evde yaşlı annesine bakıcı aradığını söyleyince iş çevresindeki bazı arkadaşları B.D.'yi bakıcı olarak önerdi. Kendine sığınacak yer arayan B.D., iş teklifini kabul ederek bir ay önce Elif Atralan'ın 70 yaşındaki annesi Suhendam Atralan ve oğluna bakmak üzere Kadıköy'deki evde işe başladı. Bir aydır bakıcılık yapan B.D. geçtiğimiz perşembe günü öğle saatlerinde markete alışveriş için gittikten sonra eve döndüğünde yaşlı kadının yataktan düşerek öldüğünü öne sürerek, Elif Atralan ve ağabeyi Aziz Atralan ile polise haber verdi. Polis, yaşlı kadının ölüm şeklini şüpheli buldu. Otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan yaşlı kadının vücudunda darp izlerine rastlandı. Bunun üzerine gözaltına alınan B.D. yaşı küçük olduğu için Üsküdar'daki Çocukları Koruma Şubesi'ne götürüldü ve burada suçunu itiraf etti.

Rıdvan TEZEL - Ali BALCI - Ali OKTAY / MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNÜN İÇİNDEN HABERLERİ
 Kar sevindirdi
 'Beni makamında elle taciz etti'
 3 aylık Helin bebek beşikte ölü bulundu
 THY yönetimine şaka gibi davet
 Yeldeğirmeni çocuk yurdunda tecavüz skandalı
 Yavru köpekleri bile öldürdüler
 Karakış, Doğu'yu esir aldı
 1.3 milyon YTL vergi ödeyecek
 71 Türk hacı öldü
 Sezaryen yaptıran cebinden ödeyecek
 Evlatlığının babasını gazete ilanıyla arıyor
 22 Afgan göçmen uçakla sınırdışı edildi
 Hollanda'da nişanlandı
 Yasemin üst tura çıktı
 Sertab'dan nostaljik albüm
 Spears'tan büyük itiraf
 Eski eşiyle yeniden bir araya geliyorlar
 'Meryem Ana' gibi resmedildi
 Çocuklara tacize iki yılda 123 dava açıldı
 Kefaleti 1.1 milyon dolar
 Ukraynalı turist Uludağ'da kalp krizinden öldü
 Maltalı karısı kızını kaçırdı
 Türk genci 'Harry Potter'da rol aldı
 Onuncu kattan atladı ölmedi
 Hastaneden alıp sokağa bıraktılar
 'Eşini dayakla öldürdü' iddiasıyla tutuklandı
 Türk Ortodokslar Haliç'te buluştu
 Belediye Başkanı'na 'deprem'den hapis
 Almanya'dan geldi kanalizasyona düştü
MURAT BARDAKÇI
Saddam aslında iyi yırttı, Menderes'i asmadan önce...
EMRE AKÖZ
Öğretmen de 'tabi' yazarsa
Geçen gün internet...
MAHMUT ÖVÜR
TCDD'de sekreter 'baş uzman' oldu!
Devlet Demir Yolları...
HINCAL ULUÇ
Ne karşı konulmaz erkekmişim!..
Güneş Tecelli,...
Fener %56 şampiyon
Fener %56 şampiyon
Birinci Lig tarihinde sezonun ilk yarısını lider bitirenlerin yüzde...
Bomba gibiyiz
Bomba gibiyiz
Beşiktaş'ın kaptanı İbrahim Üzülmez, "Kampımız sorunsuz geçiyor.
Kapı kavgası sürüyor
Genelkurmay Başkanlığı, Talat'ı istifanın eşiğine getiren üst geçidin...
AKP'li vekiller Baykal'ı korudu
Çubukçu'nun, Baykal'ın eşiyle ilgili sözlerine AK Partili vekillerden...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu