kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hayatımı beyazperdeye taşımayı çok istiyorum
Hayatımı beyazperdeye taşımayı çok istiyorum
Ece Gürsel'i hiçbir zaman 'çukur'a benzetmedim
Gipsy Kings'e çalacağım

Hayatımı beyazperdeye taşımayı çok istiyorum

Çaldığı klarnetle herkesi coşturan Hüsnü Şenlendirici oyunculuğuyla ilgili konuştu. Dizide harikalar yaratmıyorum ama oyunculuğumla sırıtmıyorum da diyen Şenlendirici'nin en büyük hayali hayatını filme çekmek....

Türkiye'nin dünyaca ünlü klarnet ustası Hüsnü Şenlendirici, oyunculuğa iyice ısındı. atv'nin sevilen dizisi Kadın Severse'de lokantacı Murat'ı canlandıran Şenlendirici; "Oyunculukta harikalar yaratmasam da çok fazla da sırıtmadığımı düşünüyorum" diyerek ekledi: Oradaki usta isimlere ayak uydurmaya çalışıyorum." Oyunculuk yapmaya devam edeceğini belirten başarılı müzisyen, en büyük hayalinin hayat hikayesini beyazperdeye taşımak olduğunu söylüyor. Son dönemde magazin malzemesi olmaktan son derece rahatsız olduğunu da dile getiren Şenlendirici, Magazinsel bir şeyler yapıyorsam; bunun insanlar tarafından yazılması bana koymuyor. Bana dokunan bu haberlerin yanında benim yurtdışı konserlerimin haber olmaması" diyor. Şenlendirici'yle oyunculuk, müzik ve gelecek planları üzerine konuştuk...

* Dizide oynama fikri nasıl oluştu?
İnsanlarda 'Hüsnü Şenlendirici'ye bir dizi teklif edildi. O da hemen atladı' tarzında bir düşünce var galiba. Ancak ben albüm çıkardıktan sonra 5-6 projeden teklif aldım ve hepsi başroldü. Bunların içerisinde 'Kadın Severse'yi dikkate almam gerektiğine inandım. Endişelerim tabii ki vardı. Birincisi oyunculuk adına hiçbir şey bilmiyordum, halen de bilmiyorum. Sadece öğrenmeye çalışıyorum.

* Peki oyunculuğunzla ilgili eleştiriler aldınız mı?
Tabii ki, iyi eleştirilerin yanında kötü eleştiriler de alıyorum. Oyunculukta harikalar yaratmıyorum ama çok da sırıtmıyorum. Oynadığım karakter benden çok uzak bir karakter değil. Sakin kendi halinde bir lokantacı. Benden çok uzak olmadığı için çok zorlanmadım açıkcası. Yanında bulunduğum oyunculara, oyunculuk anlamında yakışmaya çalıştım.

JÖN OLMA NİYETİM YOK


* Oyunculuk teklifini kabul etmeden önce bu benim müziğimi etkiler mi diye bir düşünceniz var mıydı?
Aslına bakılırsa ilk başta oldu. Fanatik dinleyicilerimin bir kısmı benim oyuncu olmama karşı çıktı. Müziğimde de oyunculuğumda da eleştiriye açığım. Hatta oyunculukta çok daha fazla açığım. Çünkü bir şey bilmiyorum. Ama müziğimle ilgili çok şey söyletmem kendime. Müzikal olarak ne yaptığımı biliyorum.

* Bir gazetede 'Beni görenler, nasıl bu dizide oynarsın dedi' şeklinde bir açıklama yapmışsınız...
Yok öyle bir şey. Ben hiçbir gazeteye böyle bir şey demedim.

* Peki Hülya Avşar'la oynamak nasıl bir duygu?
Onunla aynı dizide oynamak benim için çok önemli. Kim ne derse desin, Türkiye'nin en başarılı kadınlarından biri. Bundan sonra hiçbir işte bir daha yer almasam bile yıllar sonra torunlarıma ve çocuklarıma Bak ben Hülya Avşar'la aynı dizide oynadım' diyebileceğim.

* Hülya Avşar'ın oyunculuğunuza katkısı oldu mu?
Öncelikle 14 yaşından beri şov dünyasının içerisindeyim. Bana göre Hülya Avşar tanıdığım insanların içinde en disiplinli ve dakik olanı diyebilirim. Ona bu yönde bir hayranlığım oluştu. İnanılmaz profesyonel. Tabii ki ondan, yardımlar alıyorum. Oynarken 'Şöyle yaparsan daha iyi olur, böyle dur' diyor. Bana çok yardımcı oluyor.

* Hülya Avşar birkaç yıl öncesinde 'jön yok' diyordu. Peki siz jön olma yolunda mısınız?
Ben jön değilim. Jönlük başka bir şey. Ayrıca o da 'Ben jönümü buldum' diye iddia etmedi. Benim amacım 'Ülkede jön yok, jön olayım' da değil. O haber yelpazesinin içerisinde bir renkti.

* Oynamak istediğiniz bir rol var mı?
Hayalini kurduğum rol değil ama hayalini kurduğum bir proje var. Kendimi oynamak istiyorum. Çünkü benim hayatım tıpkı bir film gibi... Bergama'nın köy düğünlerinde ve tütün tarlalarında başlayan, dünyanın öbür ucuna kadar ilerleyen bir hikaye. Bu konuda hiç mütevazı olamayacağım. Çok yer gezdim ve çok farklı sahnelerde çaldım. İnsanın hayatında nereden gelip nereye gidebileceğini gösteren bir film yapılabilir.

* Türkiye'de hiçbir klarnet sanatçısı sizin kadar 'popüler' olmadı. Sizin sihriniz ne?
Ben yıllardır en iyi müzisyenlerle çalışan bir insanım. Onlardan hem feyz alıyorum hem de onların güçlerini yanımda hissediyorum. Doğru düzgün projelerde oldum. Türkiye'de beni kimse tanımıyorken yurtdışında tanınıyordum. Yurtdışında; içinde yer aldığım projeler benim temelimi çok sağlam doldurdu zaten.

SEZEN AKSU BİR HARİKA!

* Türkiye'de Işın Karaca'dan, Sertab Erener'e, Sezen Aksu'dan Ajda Pekkan'a birçok isimle çaldınız. Arkasında çalmaktan en çok zevk aldığınız sanatçı kim?
Eskiden söylemekten çekiniyordum. Ama artık çekinmiyorum. Benim gerçekten zevk aldığım, ölene kadar, beni orkestrasında istedikçe arkasında çalmaktan gurur duyacağım isim kesinlikle Sezen Aksu. Bunun yanında Ajda Pekkan kişiliğiyle, hanımlığıyla gerçek bir süperstar. Onu da çok seviyorum.

* Peki konser turne programınız ne durumda?
Diziyle beraber konserler yavaşladı. Ama bir üniversite turnesi yapacağız. Laço Tayfa'dan 'Hüsnü Klarnet' albümüne gelene kadar beni bir yerlere taşıyan kitlenin başında üniversiteliler yer alıyor. 10-15 konserde onlarla sohbetle karışık bir turne yapacağız. Ocak ayında yurtdışında bir ya da iki konserimiz var. Şubat'ın ikinci haftasında da 3 konserlik bir Hollanda turnemiz olacak. Yani, ben işlerime en iyi ve en doğru şekilde devam ediyorum. Ama bunlar yazılmadığı için kimsenin konserlerimden haberi olmuyor.

MUSTAFA KIZIL - GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Hayatımı beyazperdeye taşımayı çok istiyorum
 'Pars' ekibi yollarda aksiyon dorukta
 Babasının sesini 18 yıl sonra duydu
 Uygurlar 500 YTL'ye tiyatro kapatacak
 Yemek yemeğe zaman ayıran daha zor kilo alır
 Eşi iş gezisinde Tuğba eğlencede
 Havalar nasıl olursa olsun onların keyfi hep yerinde
 33. yaşını 24 saatte kutladı
 Penelope'li Volver Oscar'a aday filmlerden
 Halk ne diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
Hepimizi diyetler götürecek!
Bu bir 'ben ettim, siz...
ÖZAY ŞENDİR
Kakao'nun hikâyesi aşkı anlatır...
Çikolatanın...
Kanser oldu sanılıyor diş ağrısı çıkıyor
Kanser oldu sanılıyor diş ağrısı çıkıyor
Sadece İstanbul'da diş ve çene ağrısı çeken 600 bin kişi var. Ancak...
Depresyondan kurtulmak için şarkı söyleyin!
Depresyondan kurtulmak için şarkı söyleyin!
Sağlıklı yaşamaya özen gösterenler için İngiliz doktorlar 30 öneri...
Polis peşlerinde!
Polis peşlerinde!
Derin Mermerci ile Mehmet Germiyanlıgil'in eğlenmek için dışarı...
Aman Tilda Hanım görmesin!!!
Aman Tilda Hanım görmesin!!!
Beyoğlu'nda bulunan Garaj İstanbul'u tiyatroya dönüştürmek için...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.