kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Avukatlar 15 YTL ile destek olacak
Avukatlar 15 YTL ile destek olacak
Başroller belli oldu

Avukatlar 15 YTL ile destek olacak

'Adalet Oyunu' isimli filmi çekmek için para arayışına giren avukat Mahur Özmen ile sinemacı Ali Özuyar, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'tan destek aldı. Özok, ülke genelindeki hukukçulara sponsorluk çağrısı yaptı.

Avukat Mahur Özmen ile sinemacı Ali Özuyar, çekecekleri sinema filmine para bulmak için ilginç bir yönteme başvurdu. İki ortak, Türkiye Barolar Birliği'ne başvurarak, avukatların 'Adalet Oyunu' adlı filme sponsor olmasını istedi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Özdemir Özok da, 81 ilin barolarına yazı göndererek, bu projeye destek çağrısı yaptı. Türkiye genelinde faaliyet gösteren yaklaşık 47 bin avukat, kişi başına 15 YTL bağışladığı takdirde; 'Adalet Oyunu'nun 700 bin YTL'lik bütçesi oluşabilecek. Hukukçular, Türkiye Barolar Birliği'nin çağrısına ilgi gösterirse; adalet sistemini konu alan filmin çekimlerine temmuz ayında başlanacak.

KİMSEYE DOKUNMAZ

TBB Başkanı Özdemir Özok'un 'Adalet Oyunu'nun senaryosunu çok beğendiğini söyleyen Mahur Özmen ile Ali Özuyar'la sponsor arayışlarını ve filmlerini konuştuk:

* Filminize bütçe oluşturmak için bulduğunuz yöntem nasıl gelişti? MAHUR ÖZMEN: Bizim Türkiye'deki her avukatın sponsor olması gibi bir düşüncemiz yoktu. Biz, sponsor olmaları için Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok'a gittik. Kendisine projemizi anlattık. Özok, projemizi oldukça beğendi. Filmin senaryosunun bir bölümünü okuduktan sonra bütün avukatların 'Adalet Oyunu'na destek vermesi gerektiğini söyledi. Bizin ayrılmamızdan sonra genel kurulu toplayıp projemizi anlatmış ve her ilin barolarına 'Adalet Oyunu'na destek verilmesi için Türkiye Barolar Birliği olarak çağrıda bulunmayı önermiş. Genel Kurul, Özdemir Özok'un önerisini kabul edince de her ilin barolarına bir yazı gönderilmiş.

* Avukatlar, filminize neden sponsor olmak istesin? ALİ ÖZUYAR: Biz Türkiye'deki adalet sistemini beyazperdeye yansıtacağız. Filmde avukatların yaşadığı sorunlar, dertleri, kaygıları, istekleri, amaçları yer alacak. 15 YTL hiçbir avukata dokunmaz! Bir bilet ücreti kadar bir bedelle kendi hayatlarını konu alan bir filme sponsor olabilecekler.

* 'Adalet Oyunu'nda adalete dair hangi sorunlara dikkat çekeceksiniz? M. Ö: Avukatlar filmimizin her karesinde kendilerini görebilecekler. En fazla dikkat edecekleri sahneler ise çapraz sorgulama sistemi olacak. Türkiye'deki her avukatın en önemli sorunu; yasası 2005'de çıkarılmış olmasına rağmen, pratikte çapraz sorgulama sisteminin hayata geçmemisidir. Biz 'Adalet Oyunu'nda çapraz sorgulama sisteminin altını özellikle çizeceğiz.

KÖKLÜ BİR DEĞİŞİM

* Çapraz sorgulama sisteminin temelinde neler var? M. Ö: Çapraz sorgulama en etkin şekilde ABD'de ve Avrupa ülkelerinde kullanılan bir itham sistemdir. Bu sistemde avukatların etkinliği azami düzeydedir. Bütün avukatların mesleklerinin içinde en fazla rahatsız oldukları konu; itham sisteminin uygulanmayışıdır. Biz bu sistemin yararlarını anlatıp bir kamuoyu gücü oluşturmaya çalışacağız.

* Peki, çapraz sorgulama yöntemi ülkemizde uygulansa, adalet sisteminde ne değişir? M. Ö: Takip sistemi yerine itham istemi uygulanırsa; adalet sisteminde çok köklü değişimler yaşanır. Avukatlar daha verimli hale getirebilir.

MEHMET ÇALIŞKAN - MAGAZİN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Avukatlar 15 YTL ile destek olacak
 Annem kadar komik olmayı başaramadım
 Okan ve Beyaz'la yarışmak gibi bir niyetim asla olmadı
 Çok karakterli bir dizi yaptık
 Ağlama faslından önce şakalaştığımız bir film bu
 İyi taşıdığınız ve size yakışan kıyafetleri giyin
 Bu sezon en çok taytları sevdim!
 Arka koltuklar boş kaldı
 Rakı severler Zeki Müren'le demlenecek
 Platonik de olsa aşk yaşadılar
 Bağımsız sinemanın kalbi Utah'ta
 İşte hayırsever aşıkların yeni aşk yuvası
 Halk ne diyor?
AYŞE ÖZYILMAZEL
Diyetlere kanma kahvaltısız çıkma!
Bakıyorum da kilo...
ÖZAY ŞENDİR
Telefon rehberinden silinen numaralar
Cenazesinin...
AYŞE TÜTER
Lezzet Güneşi
Otlu spagetti
Makarnayı tuzlu,...
Meme kanserine kimyon tedavisi
Meme kanserine kimyon tedavisi
Yıllardır yemeklere tat versin diye kattığımız kimyon, meme...
İnternet bağımlısı mısınız?
İnternet bağımlısı mısınız?
İstediğiniz bilgiye anında ulaşmanıza yardımcı olan internet, bazı...
Sosyete Andrea Bocelli'yi gökte ararken yerde buldu!
Sosyete Andrea Bocelli'yi gökte ararken yerde buldu!
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve eşi Caroline Hanım,...
Morali yerinde
Morali yerinde
Lenf kanseri teşhisi konulan ve iki kez kemoterapi tedavisi gören...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.