kapat
   
23 Ocak 2007 Salı
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Dink'in öldürülmesine tepkiler sürüyor
Onbinler Dink'i yolcu etti
Zanlı Erhan T'nin babası konuştu
Dink'in öldürülmesine tepkiler sürüyor

Dink'in öldürülmesine tepkiler sürüyor

Dink'in öldürülmesine tepkiler devam ediyor. Baykal cinayetin türkiuye'yi birleştirdiğini savunurken, Mustafa Koç "Bunun Türkiye'ye sıkılmış bir kurşun olduğunu" söyledi.

BAYKAL: CİNAYET TÜRKİYE'Yİ BİRLEŞTİRDİ

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi ile ilgili olarak, "Bu cinayet Türkiye'yi bölmedi, bütünleştirdi. Türkiye'yi parçalamadı, Türkiye'yi kaynaştırdı" dedi.
Baykal, şöyle devam etti:
"Bu cinayet Türkiye'yi bölmedi, bütünleştirdi. Türkiye'yi parçalamadı, Türkiye'yi kaynaştırdı. Bu olay Türkiye'ye yönelik suikast olarak ortaya çıktı. Ama o zararı verememiştir. Bu olay karşısında halkımız sağduyu ile gereken tavrı çok açık, net, kesin biçimde almıştır. Hiç kimse bu olayın arkasında yer tutmamıştır. Sanığın ailesi, anası, babası olmak üzere kimse bu olayı onaylamamıştır. Bu, ders alınması gereken bir olaydır. Gerçek, güzel, doğru Türkiye bu olay sonrası bu olayı ayıplayan tavrı ile ortaya çıkmıştır. Bu Türkiye'miz için bir sınavdır. Mezhep, etnik çatışma, farklılık tahsis etmeye çalışan insanlar Türkiye'nin tümünün sergilediği saygıdeğer tavır karşısında bir kez daha hüsrana uğratılacaklardır."
Avrupa'da
da benzer suikastların olduğunu belirten Baykal, "Ne yazık ki bunların kökü kazınamadı. Bir kişi, iki kişi, çetelerin eylemleri karşısında toplumun gösterdiği tutum önemlidir. En medeni ülkelerde toplumun gösterdiği tepkinin ötesinde gösterdiği tepkiyi iftiharla söylüyorum ki Türkiye sergilemiştir" dedi.
MEVLANA FELSEFESİNE İHTİYAÇ VAR
Türkiye'nin onuru, kimliğini rencide etmek için bu olayı kullanmak isteyenlerin çıkabileceğine işaret eden Baykal, bunlara itibar edilmemesi isteyerek, "13. yüzyılda Mevlana, Hacı Bektaş Veli'lerin ortaya koyduğu kardeşlik, barış felsefesi Türkiye'nin bugünlerde ihtiyacı duyduğu felsefedir. 72 milleti bir sayan kucaklayıcı temel anlayışı Türkiye'de bayrak gibi dalgalandırmalıyız. Bu olaylar bizi korkutmamalı, yıldırmamalı" dedi.
CERRAH'A TEPKİ
Baykal, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın "Dink cinayetinin örgüt ve siyasi bağlantısı yoktur" açıklamasına isim vermeden tepki göstererek, "İstanbul'daki güvenlik yetkililerinin olayla ilgili ilk bilgiler gelir gelmez 'bu olayın siyasal niteliği yoktur, örgüt bağlantısı yoktur' anlayışı, ciddi güven kaybı yaratmıştır. Bu olayın failinin irtibatta bulunduğu bir kişinin ortaya çıkması, konunun tümünün aydınlandığı anlamına gelir mi? Pek çok çocuk eğitimden geçiriliyor. Onların arkasındaki bağlantıların üzerine gidilmeli. Dosyayı bu anlayışla değerlendirip kapatmak yarın bizi tehlikeli durumlarla karşı karşıya bırakabilir" dedi.
SANTORA CİNAYETİ GEÇİŞTİRİLDİ
Olayın, Trabzon'a karşı kampanyaya dönüştürülmek istendiğini savunan Baykal, Rahip Santora cinayetinin soruşturulması ve olayın aydınlatılmasının sağlıklı biçimde yapılamadığını belirterek, "Konu gereken biçimde değerlendirilseydi sorunların üzerine kararlılıkla gidilseydi belki bu olayla karşı karşıya kalınmazdı. Türkiye, tehlikeli kadrolaşmanın etkisi altında. En önemli devlet işleri olan güvenlik işleri dahi ters kadrolaşmaya teslim edilmiştir. Konu geçiştirilmiştir, örtbas edilmiştir, Çoluk çocuk işi diye görmemezlikten gelinmiştir. Olay büyüyerek karşımıza çıkmıştır" dedi.
LÜMPENLİK TEŞVİK EDİLİYOR
Trabzon'da işsizliğe dikkat çeken Baykal, "Eğitim, iş, aile denetimi yok. Toplumsal denetim yok, güvenlik gücü yok. Bu manzara çok tehlikeli olayların ortaya çıkmasına neden olur. Ekonomik bozulma ve çürümenin dağılmanın sadece kentlerde kapkaç biçiminde kendini gösterdiği anlayışı yanlıştır. Lümpen, siyasal çatışmaları tahrik eden, ödüllendiren sonucu olduğu açıktır. Türkiye'deki değerler sisteminin yozlaşması, gençlere sunulan rol modelleri, lümpenliğin teşvik görmesi genel çürümeye katkı yapmıştır" dedi.

KOÇ: 'TÜRKİYE'YE ATILMIŞ BİR KURŞUN OLARAK GÖRÜYORUM'

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesini, ''Türkiye'ye atılmış bir kurşun olarak gördüğünü'' söyledi.
Koç, İtalyan Ticaret Merkezi ile İtalyan Büyükelçiliği tarafından organize edilen ''İtalya-Türkiye Stratejik Ekonomik İttifakı'' konulu toplantı öncesinde, gazetecilerin Dink'in öldürülmesine ilişkin sorularını yanıtladı.
Mustafa Koç, bunun çok vahim ve üzücü bir olay olduğunu ifade ederek, ''Bu tip şeyleri daha evvelden de yaşadık. Burada azınlık veya Türk diye ayırt etmemek lazım. Bir sürü çok kıymetli yazarımız bu şekilde katloldu. Türkiye'ye atılmış bir kurşun olarak görüyorum'' dedi.

DİYARBAKIR BAROSU, HRANT DİNK İÇİN TAZİYE EVİ KURUYOR

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink'in silahlı saldırı sonucu öldürülmesi, ülke genelinde tepkiyle karşılandı. Birçok sivil toplum örgütü olayı protesto ederken; Diyarbakır Barosu da gazeteci Hrant Dink için taziye evi kuruyor.

Diyarbakır Barosu Başkan Vekili Zülal Erdoğan, Hrant Dink'in öldürülmesinin kendilerinde büyük üzüntü yaşattığını kaydetti. Yarın Lice Yas Evi'nde taziye evinin kurulacağını açıklayan Erdoğan, burada Dink için dualar edileceğini söyledi.

Taziye evinin saat 11.30 ile 13.30 arasında açık olacağını anlatan Erdoğan, "Taziyede Diyarbakır'da yaşayan bir Ermeni aile de bulunacak. Baro başta olmak üzere Diyarbakır'daki diğer sivil toplum kuruluşlarıyla böyle bir organizasyon yapmak istedik. Tüm halkımızı buraya bekliyoruz." dedi.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 "Bir bebekten katil yaratmak sorgulanmalı"
 Emniyetten 'acil' kodlu toplantı
 Törenden çarpıcı kareler
 Dink cinayetinde yeni gözaltı
 Samast soyadlı yaklaşık 500 kişi 2003'te biraraya geldi
 Acaristanbul'da karar haftaya
 Sahte hakime suçüstü
 Kaynarca köyü tahliye ediliyor
 Tetikçi bir yem, örgüt arkada
 Ogün'ün annesi: Çok üzgünüm kullandılar
 Anne ve babasının yanına defnedilecek
 Bebekleriyle teslim oldular
 Asker yardım gecesini Rafi Portakal yürütecek
 Ankara cenazeye ilgisiz kaldı: Mazeretim var gelemiyorum!
YILMAZ ÖZDİL
İşler Sarp'a sardı
Sene,...
ERGUN BABAHAN
Bekçi Mesut!
Üniversite farklı fikirlerin, aykırı...
MEHMET BARLAS
CHP muhalefeti AK Parti'yi de daha sağa itmedi mi?
Hrant...
FATİH ALTAYLI
Siyasi otorite eksikliği
Tam da dediğimiz gibi oluyor...
UMUR TALU
Anatomi!
9 Ekim 1998: Genç futbolcu, iki...
ERDAL ŞAFAK
Erdem satıcıları
OECD'nin (Ekonomik...
Sırbistan'da sandıktan 'Kasap'ın gölgesi çıktı
Miloseviç'in ölümünün ardından düzenlenen ilk seçimi aşırı miliyetçi...
Kerkük'te referandum öncesi gerginlik hâkim
Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'te, şehrin geleceğini belirleyecek olan...
25 milyon $'ını istedi
25 milyon $'ını istedi
Beşiktaş Başkanı Demirören 25 milyon dolarlık alacağı için kulüpten 5...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu