kapat
   
28 Ocak 2007 Pazar
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Agos'un önünde çıplak ayaklı gösteri

Yaklaşık 50 kişiden oluşan Çıplak Ayaklar Kumpanyası Agos Gazetesi önünde Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürüldüğü yerde bir eylem gerçekleştirdi. Grup gazete önünde Dink'in hayatını kaybettiği şekilde yatarak eylem yaptı.

''ÇIPLAK AYAKLAR KUMPANYASI'' ÜYELERİ CİNAYETİ PROTESTO ETTİ

''Çıplak Ayaklar Kumpanyası'' üyeleri, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesini ilginç bir şekilde protesto etti.

Agos Gazetesinin önüne gelen grup üyeleri, basın açıklaması yaptıktan sonra çevredeki vatandaşlara, ''Sizi, Hrant'ın yüreklerimizi parçalayan cansız bedeni gibi ayaklarımız içeri düşmüş, üzerimiz gazeteyle örtülü vaziyette kaldırımın üzerinde sessizce yatmaya ve yeniden doğmak üzere 10 dakikalığına ölmeye davet ediyoruz'' çağrısında bulundu.

Kumpanya
üyeleri ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 50 kişi, Hrant Dink'in vurularak düştüğü noktada yere yatıp, üzerlerine gazete örterek, yaklaşık 10 dakika boyunca hareketsiz durdu.

Eylem, göstericilerin yerden kalkmasının ardından sona erdi. Polis, protesto gösterisi nedeniyle geniş güvenlik önlemi aldı.

HRANT DİNK'İN AİLESİ HELVA DAĞITTI

Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ailesi, helva dağıttı. Feriköy'deki Surp Vartanans Ermeni Kilisesi'nde, Hrant Dink için yapılan helva dağıtımına Dink'in eşi Rakel, kızları Sera, Delal ile yakınları katıldı. Helva dağıtımı öncesi kilisede Dink ailesi, başsağlığı dileklerini kabul ettiler. Basın mensuplarının alınmadığı yaklaşık 500 kişinin katıldığı ayin, hava muhalefeti nedeniyle 10 dakika ertelenerek saat 13.10'da başladı.

Aileye, taziye dileklerini ileten Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, herkesin kendi gelenekleri olduğunu belirterek, ''Nasıl bizim İslam dünyasında helva töreni varsa, sonra ölünün ruhu için Fatiha varsa, aynı olay. Düşünceleri, baskıyla, kavgayla, zulümle, hele hele silahla asla ve asla susturmamalı'' dedi.

Ermeni geleneklerine göre, vefat eden kişinin ruhu için ölümünün ardından ilk 7. güne kadar helva dağıtımı yapıldığı öğrenildi. Öte yandan, helva dağıtımı ile bir Ermeni vatandaşın cenazesine çok sayıda kişi katıldı.

Kilisede öğlen saatlerinde düzenlenen törenin ardından saat 18.30'da Hrant Dink'in ailesi tarafından yakınlarına ve dostlarına geleneklere göre 'canı için' yemek verildi. Hrant Dink için yine ölümünün 40. gününde kilisede bir ayin gerçekleştirilerek mezarı ilk ziyaret edilecek. Ermeni cemaati geleneklerine göre, kişinin ölümünden ancak 40 gün sonra mezarı ailesi ve yakınları tarafından ziyaret edilebilir.

ALMANYA'DA BİR GRUP ERMENİ GÖSTERİ YAPTI

Almanya'nın başkenti Berlin'de bir grup Ermeni, gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesini protesto amacıyla Türkiye'nin Berlin Başkonsolosluğu önünde gösteri yaptı. Göstericiler, ''Hepimiz Dink'iz, Hepimiz Ermeniyiz'' yazılı pankartlar taşıdı. Süryaniler ve bazı Yunan vatandaşlarının da destek verdiği gösteri, olaysız şekilde sona erdi.

PARİS'TE HRANT DİNK'İN ANISINA GÖSTERİ
Fransa'nın başkenti Paris'te, geçen hafta öldürülen gazeteci Hrant Dink'in anısına bugün sessiz bir gösteri yürüyüşü yapıldı. Paris'teki Türk göçmen derneklerinin girişimiyle düzenlenen gösteri, Republic meydanında başladı ve Bastille meydanında sona erdi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı gösteride, ''Hepimiz Hrant''ız, ''Hepimiz Ermeniyiz'' pankartları taşındı.
Gösteri yürüyüşünün başında yapılan konuşmalarda, Dink'in barış, diyalog ve uzlaşma yanlısı olduğu belirtildi. Başta ''Sarı Gelin'' olmak üzere çeşitli Anadolu türküleri eşliğindeki yürüyüşe, Paris'te yaşayan bazı Ermeniler de katıldı. Bu arada, Strasbourg'un Kleber meydanında da yaklaşık 200 kişi, Hrant Dink'i anmak için toplandı.

1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Araba vapurunda eylem
 Bayraklı fotoğrafın sırrı çözülüyor mu?
 Maliye skandalında ikinci perde
 Fırtına bekleniyor!
 'Fuhuş' gezisi polemiği
 Ermeni konferansında gerginlik
 Türbanla sınava girilmeyecek
 İsmail Cem'e 'zeytin dalı'yla veda...
 Dink suikasti görevden etti
 Köşk'ten Diyanet'e soruşturma emri
 "Hepimiz Ermeni'yiz" can sıkıcı
 Pamuk: Artık bir şey düşünmüyorum
 Spor adamından şaşırtan sözler
 'Tayland'dakilerin dört göğsü yok'
 Zayıf karne korkusuyla kaçarken yakalandılar
 Takdirli öğrenciye çarpıp ölüme bıraktı
 Yüzde 85'imiz Yeşilaycı çıktı
 Karne alındı 15 gün tatil
YILMAZ ÖZDİL
Striptiz...
Türkiye, suikastin ardından gündeme...
MEHMET BARLAS
Bir büyük boşlukta bozuldu büyü...
Bütün birikimlerini,...
FATİH ALTAYLI
Emniyet'in durumu vahim...
Trabzon'da Emniyet Müdürü ve...
ERDAL ŞAFAK
Bir konuğumuz var
Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz...
'İran ajanlarını öldürün'
ABD Başkanı Bush'un yeni Irak stratejisinde özellikle üstünde durduğu...
BM liderinden Kıbrıs gafı
Kırdığı potlarla gündemden düşmeyen BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon bu...
Erken uyarı!
Erken uyarı!
Lider, sezonun 2. yarısına 2 puan kayıpla başlayıp 7 puanlık...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu