kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ne aldatması! Evlilik güzel şey
Ne aldatması! Evlilik güzel şey
Kerem'in sürprizi unutulmazdı!
Kenan da manken ama başarısız mı?

Ne aldatması! Evlilik güzel şey

Sibel Turnagöl ve Özgür Özgülgün 'Bu Aşk'ta Yeni Bi'Şey Var' adlı oyunla 3 Şubat'ta Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde 'perde' diyecek. Şu sıralar tiyatro sahnelerinde aldatma hikayeleri öne çıkarken; bu oyun evliliğin gülümseyen yüzünü gözler önüne seriyor.

Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde (SAKM) şu sıralar hummalı bir çalışma var! Bu koşuşturmanın nedeni; 3 Şubat'ta sahnelenmesi beklenen 'Bu Aşk'ta Yeni Bi'Şey Var' adlı yeni oyun... Kadrosunda Sibel Turnagöl, Özgür Özgülgün, Melih Ekener, Atilla Sarıhan, Levent Ünsal ve Cengiz Küçükayvaz'ın yer aldığı oyun; 10'uncu yıldönümlerinde birbirlerine sürpriz yapmak isteyen evli bir çiftin başından geçen komik olayları anlatıyor. Sibel Turnagöl 'Selin' karakterini, Özgür Özgülgün ise eşi 'Hakan'ı canlandırıyor. Tiyatro sahnelerinde aldatma içerikli oyunlar göze çarparken, evliliğin güler yüzünü öne çıkaran oyunu, Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde kahramanlarından dinledik.

ÇOK KEYFİ YERİNDE BİR EKİBİZ!

* 'Bu Aşk'ta Yeni Bi'Şey Var' uzun süre sonra ikinizi tiyatroseverlerle buluşturacak! Özgür Özgülgün: Bu oyun, benim 4 yıl aradan sonraki ilk tiyatro oyunum. Çok rahatım. Çünkü benden daha tecrübeli olan Sibel Hanım var yanımda... Sibel Turnagöl: Bu benim üçüncü oyunum. İlk oyunum eski eşim Kerem Alışık'la 'Aşk Olsun Aşk' adlı bir müzikaldi. İkinci oyunum 'Şaşkın Aşıklar'dı. Üçüncüsü de bu. Özgür'le çalışmak çok keyifli, ekip de çok keyifli.

* Oyunda canlandırdığınız karakterlerle günlük hayatta benzer yanlarınız var mı? Ö.Ö.: Hakan 34-35 yaşlarında Selin'le evli. Bu rolü oynarken Çetin Hoca (Akcan) 'Kendin gibi ol, bu rol sana yakın' dedi. Ben de ezberimi halledip, hocanın verdiği mizansenle bir şeyler yapmaya çalıştım... S.T.: Oyunda iyi, eşine bağlı ve neşeli Selin karakterini canlandırıyorum. Benzer özelliklerimiz var. O da sürpriz yapmaktan hoşlanıyor. Ben de çok severim. Bana yapılmasından pek hoşlanmam. (Gülüyor)

*
Son dönemde 'Kaçamak', 'Dönme Dolap' gibi oyunlarda hep aldatma konusu ön plana çıkıyor. Sizce bunun nedeni nedir? S.T.: Bizim oyunumuzda aksine birbirini seven bir karı-koca var. Ama yanlış anlamalar sonucu ikisi birbirlerini aldattıklarını sanıyor. Aldatma temalı oyunların son dönemde artmasının nedeni, aldatma oranının yükselmesi. İnsanlarda sevgi ve aşk anlamında bir azalma mı var, yoksa bu duruma saygın bakamıyorlar mı bilmiyorum. Ama evliler arasında da aldatma kesinlikle çoğaldı... Levent Ünsal: Bence tesadüften ibaret. Sanat bu tür takipler yapmaz. Öyle olsa; geçtiğimiz yıllarda savaş konulu oyunlar olurdu. Kadın-erkek ilişkileri yaşamın önemli parçalarından... Sahne dışında da, çok oynanıyor ve sahneleniyor.

* Aldatmanın asıl nedeni doyumsuzluk mu sizce? S.T.: Doyumsuzluk var. Eskilerde kadınlar evindeydi, şimdi iş hayatında. Bir de kimsenin kimseye tahammülü kalmadı. İlişkilerde de keyifli anların olması tercih ediliyor. En ufak problemde 'Ben bunu çekemem' deniyor. Daha mutlu olabileceğim birini bulabilirim duygusuyla başka bir yöne gidiş olabiliyor. Atilla Sarıhan: Zaman değişiyor. Hayat kötü be!

* Sizin tiyatro serüveniniz nasıl başladı? A.S.: Ben Kerem Alışık'ı, Sibel Turnagöl'ü izlerken onlara hayran olurdum. Onları daha yakından görebilmek için tiyatrocu oldum. Melih Ekener'le tanıştık, önce birlikte bazı gösterileri barlarda sergiledik. Geçen sene de Sadri Alışık Tiyatrosu'na geldik. Kendi yazıp, yönettiğimiz şovlu bir oyun oynadık. Ama sonuçta annem tiyatro yaptığımı hâlâ bilmiyor! Keşke konservatuvara gidebilseydim ama olmadı...

KENDİMİ HAP KADAR HİSSETTİM

* Konservatuvara gitmek sizce şart mı? A.S.: Eğitim şart! S.T.: Aslında ben ortaokulu bitirdiğimde konservatuvara gitmek istedim. Ama ailem oyuncu olmamı istemiyordu. Annem avukat olmamı, babam ticaretle uğraşmamı istiyordu.

* Peki bu anlamda onlara kızgın mısınız? S.T.: Asla! Sonuçta istediğimi yaptım. Güzellik yarışmasında birinci seçildim. O sırada Şerif Gören film çekiyordu. Kadir İnanır'la oynadım. 20 yıl oldu bu işe başlayalı ve çektiğim her film ve dizi benim için okul oldu. Ancak tiyatro çok farklı benim için. İlk kez sahneye çıktığımda kendimi hap kadar hissettim.

ASLI ÖRNEK - GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Ne aldatması! Evlilik güzel şey
 Bazen erkekler şehveti aşk sanıyor
 Filmlerini fotoğraf karesine yerleştirdi
 Harry Potter ve Helen'in kostümleri Muğla'dan
 Müziğin ustaları Ertegün'ü Rolling Stone'a anlattı
 'Kim 500 Bin İster?' iyi bir kazanç kapısı
 Mobilya gibi fitness aletleri
 Güçlü, bilge ve esnek olmak Tai Chi Chuan ile kolay
 Antakya'da Arapça oyun
 Oprah kazandığı parayı muhtaç çocuklara adadı
 Kızlar göbeğimi ellemeye bayılıyor
 Paris modası onlardan sorulur
 Tedavi yaradı
 Seksi rollere son verdi
HAKAN & UTKU
Okullarda kafa bi milyon diyalogları
Liselerden gelen...
ELVAN DEMİRKAN
Hem çocuk hem kariyer yapılır mı?
Milyonlarca kadının...
Bukalemun Özlem
Bukalemun Özlem
Rockçı kimliğine oyunculuğu da ekleyen Özlem Tekin, şekilden şekile...
Dubai için hazırlanıyor
Dubai için hazırlanıyor
Önümüzdeki ay Dubai'de düzenleyeceği defile için yoğun bir tempo...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.