kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kimse Ata'yı reyting malzemesi yapmamalı
Kimse Ata'yı reyting malzemesi yapmamalı
Alican Paşam çay ister misin?
'Yaramazlıklarımı affettirdim'
Seks sahnelerini Özen Film yaymadı

Kimse Ata'yı reyting malzemesi yapmamalı

'Son Osmanlı-Yandım Ali'de; Atatürk'ün 37 yaşındaki halini perdeye yansıtan Alican Yücesoy, Ata'nın dizilere malzeme edilmesine karşı: Ben uzun soluklu bir dizide Atatürk'ü oynamanın düşüncesine bile katlanamam. Atatürk kesinlikle reyting malzemesi yapılamaz!.

Alican Yücesoy, son günlerin çok konuşulan isimlerinden... Aralarında 'Şu Çılgın Türkler' kitabının yazarı Turgut Özakman'ın da bulunduğu birçok kişi 'Son Osmanlı-Yandım Ali' filminde; Atatürk'ün 37 yaşındaki halini canlandıran oyuncunun Mustafa Kemal'e olan benzerliğini tartışıyor. Kendisi, "O'na benzemek için elimden geleni yaptım" diyor. Gerçekten de özellikle uzaklara daldığında mavi gözlerindeki ifade Atatürk'ü andırıyor...

* 'Yandım Ali' sizin ilk uzun metrajlı filminiz oldu. İlk deneyiminizde Atatürk'ü canlandırdınız. Ne hissettiniz bu teklifi aldığınızda? Ben yurtdışındayken oyuncu arkadaşım Doğacan Taşpınar'a ulaşmışlar. O da beni aradı ve "Geldiğinde Latif Akgedik'le Mustafa Şevki Doğan'ı arayacaksın. Sana Atatürk'ü oynatacaklarmış" dedi. Çok heyecanlandım. En az 5 defa makyaj ve kostüm provaları yapıldı. Bu arada ünlü ünsüz birçok başka aday da geldi. Hatta birisi, yapımcı Mehmet Soyarslan'a 400 bin YTL teklif etti Atatürk'ü oynamak için. En son Soyarslan'ın karşısına çıktım. Bana, "Ben benzerlikten çok, Atatürk'ün bakışlarını vermeni istiyorum" dedi. Ben yapınca da, "İşte budur" dedi.

* Atatürk makyajıyla kendinizi ilk gördüğünüzde ne hissettiniz? Aynada gördüğüm görüntüden çok, insanların tepkilerinden etkilendim. Herkes çok benzediğimi söyledi. Tüyleri diken diken oldu. Setteki herkes benimle fotoğraf çektirdi. Hatta sonradan bana "Kenan İmirzalıoğlu'ndan daha çok fotoğrafı çekilen tek adam sensin" dediler. (Gülüyor)

ATATÜRK MATRAK ADAMMIŞ!

* Rolünüze nasıl hazırlandınız? Bana 70 yaşında Kuleli'den mezun bir asker olan Vali Yazıcı çok yardımcı oldu. 'İnsancıl Atatürk' diye bir kitap okudum. İnsanların çoğu Atatük'ün zekasına inanmak yerine, onun diktatör olduğunu düşünüyor. Bence Atatürk önemli sözleri kimsenin söylemediği bir dönemde söyleyen, ölçülü bir sertliği olan, matrak bir adammış! İnsanları övmeyi çok seviyor ve bu sayede de kitleler ona inanıyor. Tıpkı filmde Ali'yle karşılaşıp ona, "Aferin çocuk, bu ülke senin gibiler sayesinde kurtulacak" dediği sahnedeki gibi. Film için ayrıca çok fazla fotoğraf inceleyip, ses kaydı dinledim.

* Atatürk'le karşılaşsanız ona ne derdiniz? Aziz Nesin'in 'Ata'm İzindeyiz' şiirini okurdum. "Sorma Ata'm, halimizi, hal mi kaldı anlatacak... İşte geldik dizindeyiz! Yata yata çok yorulduk. Tatil yaptık, izindeyiz!" derdim. Sonra da Meclis'e götürürdüm.

BARDA KAVGA ÇIKARMADIM


* Turgut Özakman geçtiğimiz günlerde Rutkay Aziz, Arda Kural, Ali Ulvi Hünkar ve sizin aranızda Atatürk'e en çok benzeyen oyuncunun siz olduğunuzu söyledi. Siz bu oyunculardan birini örnek aldınız mı oynarken kendinize? Hayır, tamamen kendim gibi oynadım. Bu isimler arasında; Rutkay Aziz'i çok takdir ediyorum. Ama bir sinema filmi çekilecekse ben adı geçen diğer oyuncuları Atatürk'e pek benzetmiyorum açıkçası.

* En çok sizin benzediğiniz yorumuna ne diyeceksiniz? Elimden geleni yaptım. O yüzden kimse bana 'Atatürk o sahnede şöyle dururdu ya da bakardı' diyemez. Özakman bu yorumda bulunmuş ama 'Sadece benzemek yetmez. Barlarda kavga çıkarmakla Atatürk olunmaz' da demiş. Ben bu sözü üstüme alındım. Ben öyle bir şey yapmadım. Bu yazının üstüne annem beni aradı 'Sen barda kavga mı çıkarttın' diye. Ben de 'Ben bara gitmiyorum ki, nasıl kavga çıkartayım' dedim.

* Özakman Ali Ulvi Hünkar için de 'Yakası bağrı açık Atatürk olmaz' dedi. Hatta bu yüzden Engin Ardıç köşesinde Atatürk'ün bir uzaylı olmadığını söyleyerek Özakman'ı eleştirdi... Ardıç'a katılmıyorum! Atatürk yakası bağrı açık dolaşacak biri değildi! Giyimine çok dikkat ederdi. Bir sürü insana feyz verdiğini bilen bir devlet adamı, nasıl yakası bağrı açık dolaşır! Ardıç çok ayıp eder eğer aksini iddia ediyorsa. Bugün nasıl Genel Kurmay Başkanı'nın yakası bağrı açık olamazsa, Atatürk'ünki hiç olamaz!

DİZİDE O'NU CANLANDIRMAM

* Atatürk filmleri ya da dizileri furyası hakkındaki düşünceniz nedir? Atatürk'ün bir dizide var olması düşüncesine katlanamıyorum. 20 sene sonra dönüp arkanıza baktığınızda utanırsınız kendinizden. Atatürk'ü reyting ya da para kazanmak uğruna televizyonlarda bir seri haline getiremezsiniz. Bu insanların milli duygularını sömürmek olur. Ama seçkin bir ekiple sadece 13 bölümlük bir dizi yapılabilir. Dizide Atatürk'ü oynamam için bir yapımcı aradı beni. Basında yazılanın aksine, arayan Mustafa Altıoklar değildi. Kim olduğunu da bilmiyorum. Ama kendisine, "Hiçbir dizide Atatürk'ü oynamam" diye cevap verdim.

ECE SARUHAN - GÜNAYDIN

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Kimse Ata'yı reyting malzemesi yapmamalı
 Tecavüz sahnesinde psikolojim bozuldu
 Yaratıcılıkları mutlu olmaları için engel
 Benimle ilgili her duyduğunuza inanmayın
 'Brad'le birbirimize çok benziyoruz
 AIDS için bir araya geldiler
 Halk ne diyor?
ÖZAY ŞENDİR
Tuğçe'ye Kenan'ı unutturmaya çalışacağım
Türkiye'ye...
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Sanatçılar evliliklerini neden yürütemiyor?
Yeşim...
AYŞE ÖZYILMAZEL
Düşenin dostu değil karizması olmaz!
Tamam tamam...
78 bin $'lık çanta eve hapsetti!
78 bin $'lık çanta eve hapsetti!
Eda Taşpınar'ın geçen hafta 78 bin dolarlık Hermes çantasıyla...
12 saatte 7 klip
12 saatte 7 klip
Yeni Rakı'nın katkılarıyla çıkan 'Mucize Nağmeler' albümünde yer alan...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.