kapat
   
08 Şubat 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
İfade değişti: Her şeyi Tuncel yaptı
Yakalanınca Tuncel'i özenle korumuştu

Konuşacağım dedi konuştu

Yasin Hayal, ilk ifadesinde özenle koruduğu Erhan Tuncel'in muhbir olduğunu öğrenince ifade değiştirdi: Tek suçlu o....

Yasin Hayal, babasının SABAH'a "Oğlum her şeyi anlatacak" demesinden sonra cezaevinde kendisini yeniden sorgulayan savcılara her şeyi anlattı: Trabzon'daki McDonald's bombalamasının da Dink suikastinin de azmettiricisi Erhan'dır. Her şeyi o yaptırdı.

Muhbir çıkınca sinirlendi
Hayal, önceki gün Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde kendisini 6 saat sorgulayan iki savcıya verdiği 8 sayfalık ifadede "Erhan Tuncel'in muhbir olduğunu bilseydim onu öldürürdüm" dedi. Suikastin 6 ay önce Tuncel'in evinde planlandığı da öne sürüldü.

İlk ifadede korumuştu
Yasin Hayal, Dink cinayetinden sonra tutuklanırken ilk ifadesinde Erhan Tuncel konusunda "O benden çekinir, her şeyi ben yaptım" diye konuşmuş, bir suç ortağı Erhan Tuncel'i işaret edince bile "Yalan" demişti.

Yine ihmal iddiası
Yasin Hayal'in , "McDonald's'ı bombaladıktan sonra kaldığı yer, bir yıl önce Trabzon'dan gelen "Dink'i vurmayı düşünüyor. Bu adrese gelebilir" ihbarında tarif edilen yerle aynı.


İfade değişti: Her şeyi Tuncel yaptı

Yakalandığı ilk günden bu yana azmettiriciliği kabul eden Yasin Hayal, Tuncel'in muhbir olduğunu öğrenince cinayet fikrinin ondan çıktığını söyledi. Hayal'in, "Muhbir olduğunu bilseydim öldürürdüm" dediği de ileri sürüldü.

Hrant Dink suikastinin azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konulan Yasin Hayal, cezaevinden telefonla görüştüğü babasına söylediğini yaptı ve ikinci kez ifadesini almak için cezaevine giden savcılara, cinayet fikrinin polis muhbiri olduğunu bilmediğini söylediği Erhan Tuncel'den çıktığını anlattı. Hayal ilk yakalandığında ısrarla azmettirici olduğunu söylüyordu ancak Tuncel'in muhbir olduğu ortaya çıkınca konuşmaya karar verdiğini bildirdi. Hayal, 8 sayfalık ifadesinde ayrıca 2004'teki McDonald's'a attığı bombayı da Erhan Tuncel'den aldığını söyledi. Yasin Hayal'in, "Erhan'ın muhbir olduğunu bilseydim öldürürdüm" dediği de ileri sürülüyor. Hayal, geçtiğimiz hafta konulduğu Tekirdağ 2 No- 'lu F Tipi Cezaevi'nden babası Bahattin Hayal'i telefonda arayarak "Mahkemede her şeyi anlatacağım. Ortalık karışacak. Ben fazla yatmam ama konuştuğumda Erhan Tuncel ömür boyu hapisten çıkamayacak" demişti. Bu bilgilerin SABAH gazetesinde yer alması üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Soruşturmayı yürüten savcılar Terörle Mücadele Şubesi'nden bir ekip ile Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ne giderek, Hayal'in ifadesini aldı. Yasin Hayal'in Erhan Tuncel'in suikastteki rolünü detaylarıyla anlattığı ve Dink'in öldürülmesi fikrinin Tuncel'e ait olduğunu söylediği öğrenildi. Tuncel'inYasin Hayal, babasıyla yaptığı telefon görüşmesinde Erhan Tuncel ömür boyu hapisten çıkamayacak demişti.muhbir olduğunu bilmediğini kaydeden Hayal, Trabzon'da 2004 yılında Mc Donald's'ın bombalanması fikrinin de ondan çıktığını ileri sürdü. Bu gelişme üzerine Erhan Tuncel'in "tasarlayarak adam öldürtmek", "silahlı çete üyesi olmak", "patlayıcı madde imal etmek", "patlayıcı madde atmak", "mala zarar vermek", "kasten adam yaralamaya azmettirmek" suçlarından ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanacağı kaydedildi. Hayal'in ifadesini almaya gelen savcılara daha önceden hazırladığı notları okuduğu, cezaevi yönetimine de tekrar ifade vermeyi düşündüğünü söylediği bildirildi.

OTOPSİ RAPORU
Bu arada Dink'in ölümü dün nüfus kayıtlarına geçti. Soruşturmayı yürüten savcılık, Beşiktaş Nüfus Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek Dink'in ölümünü resmen bildirdi. Bunun üzerine nüfus müdürlüğü Dink'in ölümünü kayıtlara işledi. 1974 yılında adını Fırat olarak değiştirdiği kayıtlarda yer alan Hrant Dink'in ölüm tarihi 19 Ocak 2007 olarak işlendi. Öte yandan Hrant Dink'e ait otopsi raporu tamamlanarak Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Dink'in otopsi raporunda "Yakın mesafeden tek kişi tarafından ateş edildiğinin" belirlendiği kaydedildi. Raporda ayrıca "Dink'in başına iki kurşun isabet ettiği" bilgisine yer verildiği belirtildi.

Veli SARIBOĞA - MERKEZ


1 2 3 4 5
 
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 İsmailağa'da tek tanık için müebbet istendi
 Türk gençleri dini Batı Avrupalı gibi görmüyor
 5 YTL yevmiye için canlarını verdiler: 2 ölü 9 kayıp
 Kızıltepe davasında 11. duruşma
 Hakan Şükür'e, 'iftira etti' iddiasıyla suç duyurusu
 Bir ihmal iddiası daha
 'Liderlerin namazı şiddeti azaltır mı?'
 Meclis'te de polis-asker kavgası!
 Kocaeli'nde 23 polis rüşvetten açığa alındı
 Vakit'in sahibine yakalama kararı
 'Irak'lı Kürt liderlerle görüşebilirim'
 PKK'nın kasası mı?
 Adalet Bakanlığı'nda Altun hazırlığı
 "ASALA operasyonu MİT'in işi"
 Yunan gazeteciye gözaltı
 Silivri'de fuhuş oteline baskın
 Ankara İl Sağlık'ta yolsuzluk operasyonu
 Diyanet kadına şiddete el attı
 ÖSYM, 'LES'i 'ALES' yaptı
 İzmir'e Alman Üniversitesi
 Diyarbakır'da bir korucu şehit oldu
YILMAZ ÖZDİL
Bir fuhuş baskını...
Hadisenin yaşandığı yer...
ERGUN BABAHAN
Abdullah, Alaattin ve eski bir MİT'çi
Adam unvanı...
MEHMET BARLAS
Türkiye ve ABD
Dünyadaki en zor siyasi konumlardan biri...
UMUR TALU
Hedef bunlarsa...
A) 30 Ocak tarihli "Devlet...
FATİH ALTAYLI
Gazetecilik ve hayal tacirleri
Yıllardır Türk basınında...
ERDAL ŞAFAK
Fransa baskınları
Fransa'da üç gündür...
Afrika'ya üs kuruyor
Ortadoğu'daki kriz nedeniyle ABD, Rusya ve Çin'in yeni hedefi...
Filistin'in liderlerini Suudi Kral buluşturdu
İktidardaki Hamas ile Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın El Fetih...
Hiç hazır değiliz
Hiç hazır değiliz
Terim yönetiminde 55. maçına çıkan Milliler, Gürcistan'a yenildi. Maç...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu