kapat
   
SABAH Gazetesi
 
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Açıldığı ülkeye göre değişim göstermesi çok normal'
Suşi polisi devrede...
'İstek üzerine kişnişi maydanozla değiştirdik'
'Bazı restoranlarda yemekler oyuncak gibi'
'Malzemeyi bulamayınca en yakınını kullanıyoruz'
'Açıldığı ülkeye göre değişim göstermesi çok normal'

'Açıldığı ülkeye göre değişim göstermesi çok normal'

Akiko Kunita Demirci, Cafe Bunka'nın sahibi ve şefi
"Japon mutfağı gerçekten de başlı başına bir kültür. Fakat bunu diğer ülkelerde aynen uygulamak çok güç ve çok masraflı bir iş. Biz herkesin yiyebileceği ekonomik bir mönü sunmaya çalışıyoruz. Bunun için de Japonya'dan pirinç getirmiyor ancak burada en yakın olanını kullanıyoruz. Balıklar için de aynı şey geçerli. Böyle bir uygulama yapılırsa, bizim restoranımız onaylanır mı bilmiyorum. Ama bu, biz Japon yemekleri hazırlamıyoruz demek değil. Zaten mönüde Türklerin zevklerine göre farklılıklar yapıyoruz. Normalde biz domuz eti ile yemeklerimizi yaparız ancak burada alternatif tatlar kullanıyoruz. Ben kendim de Japonya doğumluyum ve evlenince buraya taşındım. Ancak burada geçenlerde gittiğim bir restoranda yediğim suşi'nin gerçekle bir ilgisi yoktu. Zaten şef de Çin'liydi. İnsanlar Uzakdoğulu olsun da herkes sushi yapar diye düşünüyor ama yanlış. Mutlaka sahibi ya da şefi Japon olmalı. Ama restoranın açıldığı ülkeye göre bazı değişiklikler yapması bence normal. Japonya'da da İtalyan restoranları soya soslu spagetti yapıyorlar. Buradaki en büyük hata sunumda yapılıyor. Biz süs sevmeyiz ve sadelikten yanayız. Oysa bazı şık restoranlarda, çiçek gibi süslenip getiriliyor. Ayrıca biz yemekleri tabağa asimetrik dizeriz, oysa burada simetrik geliyor. Bunlar da aslında yanlış."
DİĞER GURME HABERLERİ
 Antep ve Antakya yemekleri bir arada
 Osmanlı mutfağından afrodizyak seçmeler
 Ağzımız tatlansın
 Acı, ekşi, tuzlu ve tatlı bir arada Tayland Mutfağı
 Bayatlamayan kurabiyeler
 Bir ABD'linin Osmanlı mutfağı tutkusu
 Naz'lı Türk mutfağı
 Tijen İnaltong'dan açıklama
 Plazma TV'li esnaf lokantası
 Adını bilmediğin şeyi yememeli
 Bu İngilizi çok sevdik
 Mazlum bereketiyle diziliyor ciğerler şişe...
 Yeme de büfene koy
 Mönü karanlık
 Fast food balık lokantası
 Meyhane kokusu başkadır
 Bu kebaplarda kuyruk yağı yok
 Bu 'misina'nın ucunda farklı mezeler var
 Restoranında Ali Baba'nın...
    Cumartesi Yazarlar
    Güncel
    Yaşama Dair
    Sinema
  » Gurme
!f İstanbul kışkırtıyor
!f İstanbul kışkırtıyor
Sıkı festival takipçilerinin kaçırmadığı !f İstanbul, bu yıl 15-25...
İstanbullu sözlüğünü yaratıyor
İstanbullu sözlüğünü yaratıyor
İki kıtayı birbirine bağlayan ve her semti ayrı ayrı tarih kokan...
Doğan Kardeş kitapları sergileniyor
Bir dönemin çok sevilen çocuk dergisi Doğan Kardeş'in kitaplarının...
Kırmızı gülün boyu uzadı
Ekvator'un zengin topraklarında yetiştirilen 'Dünyanın en uzun...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Aktüel Pazar | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.