Denizli'de yılda 20 milyon litre şarap üretiliyor. Bu Türkiye'deki şarap üretiminin yüzde 20'si demek. Trakya'dan sonra ikinci büyük şarap üreticisi konumundaki Denizli'nin Güney ilçesinde 1962 yılında 100 bin litre kapasite ile kurulan, bugün 3.5 milyon litre kav kapasitesi ile Türkiye ve Avrupa'nın en modern tesislerinden biri haline gelen Pamukkale Şarapçılık, kendi markasıyla Avrupa Birliği ülkelerine 250 bin şişe şarap ihraç ediyor. Pamukkale Şarapları ve Şarap Üreticileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Tokat, bugün büyük şarap firmalarının Denizli'de ciddi yatırımları bulunduğuna işaret ederek, Güney'i bağcılığın en iyi geliştiği, en kaliteli üzümlerin üretildiği yer olarak niteledi. Tokatlı, şu bilgiyi verdi: "Güney ilçesindeki bağları gezerken, İtalya, Fransa'daki bağları geziyor gibi olursunuz. Hem kalite, hem üzüm çeşitleri açısından Türkiye'nin şarap merkezi oluyor. 20 bin dönümlük alana kaliteli üzüm bağları dikildi. Çiftçinin yüzde 70'i kontratlı."