kapat
   
01 Mart 2007 Perşembe
 
SABAH Gazetesi
 
Servislerimiz
Bizimcity
Sizinkiler
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tugay: Türkiye'de problem herkesin futbolu bilmesi

Türkiye'yi İngiltere Premier Ligi'nde 7,5 yıldır başarıyla temsil eden Tugay Kerimoğlu, futbol mentalitesi açısından Türkiye ile İngiltere'yi karşılaştırırken, ''Türkiye'de problem herkesin futbolu bilmesi. O bilenler biraz geri çekilse herkes futboldan zevk alacak'' dedi.

Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı ''Tam Saha'' dergisinde röportajı yayınlanan milli futbolcu, İngiltere Premier Ligi'nin 90 dakika boyunca hiç düşmeyen bir tempoya sahip olduğunu belirterek, ''Sürekli gol pozisyonu görürsünüz. Çok fazla fizik güce dayalı bir lig, futbol göze çok hoş gelir ve dakikaların nasıl geçtiğini anlayamazsınız. Bizde ise problem herkesin futbolu bilmesi. O bilenler biraz geri çekilse herkes futboldan zevk alacak. Türk futbolu bana göre İspanya'da oynanan futbolun seviyesinde. Bunu kimseye yaranmak için söylemiyorum. Göze hoş gelen futbol oynayan takımlar var'' diye konuştu. Tugay, sadece İngiltere'de değil, Avrupa'nın bütün kaliteli liglerinde oynayacak Türk oyuncuların bulunduğunu belirterek, ''Gitmek istediği sürece her futbolcu gidip oynayabilir. Nasıl olsa Türkiye'yi kimse haritadan silmiyor'' ifadesini kullandı.

''GENÇLERİN
ÖNÜNÜ AÇMAK İSTEDİM''


''Gençlerin önünü açmak için Milli Takım'ı bıraktım'' diyen Tugay, genç oyuncuların tecrübe kazanmalarını isteyerek bu kararı aldığını söyledi.Tugay Kerimoğlu, gençlere mutlaka güvenmek gerektiğini dile getirerek, ''Ama sadece futbol anlamında değil. Bir oyuncuya baktığınız zaman 'Bu çok yetenekli, gelecek vaat ediyor' diye düşünebilirsiniz, ama insanlar o oyuncuyu bir anda gökyüzüne çıkardıkları gibi, hemen ardından yerin dibine sokmayı da becerebiliyor. Ortasını bir türlü bulamıyoruz. Gençlerin arkasında olduğumuzu mutlaka hissettirmeliyiz, ama onların da takımları, ülkeleri ve kendilerine güvenip forma veren teknik direktörleri için ellerinden geleni yapmaları lazım'' şeklinde konuştu.

''TÜRKİYE'DE ÖZEL HAYAT YOK''

İngiltere'de genç-yaşlı ayırımı olmadığını ve oyuncuların tümünün aynı seviyede olduğunu belirten Tugay, teknik adamın gözünde tüm oyuncuların aynı olduğunu vurguladı.

Tugay, Avrupa'da oyuncuların çok profesyonelce yaşadıklarını ve bu profesyonel düşünceyi sahaya da yansıttığını kaydederek, ''Türkiye'de ise evli insanın da bekar insanın da özel yaşantısı yok. Çünkü ülkemizde özel yaşantıya girmek moda. İnsanların yatak odasına kadar girmeye yetkili olduğunu zannedenler var. Futbolu futbol olarak düşünüp, oyuncuyu sahadaki performansıyla değerlendirirseniz, oyuncu zaten kendi yaşantısını düzenleyecektir'' dedi.

''BAŞARI İÇİN ZAMAN GEREK''

Milli takımın uluslararası organizasyonlara katılamaması konusundaki soru üzerine, bazı şeyleri zamana bırakmak gerektiğini anlattı.
Dünya Kupası'nda üçüncü olduktan sonra bir takım başarılar hızla gelecek diye düşünmemek gerektiğini vurgulayan Tugay, ''Biz 14-16 Yaş Milli Takımı'nda itibaren A Milli Takım'a yükselen bir jenerasyonduk ve mükemmel bir ortam bulmuştuk. Benzer bir jenerasyonu yakalamak için zamana ihtiyacımız var. Gençlerle tecrübelileri kaynaştırmak için de zaman gerekiyor. Ben bu süreci başarısızlık olarak değerlendirmiyorum, sadece zamana ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. O zamanın da uzun olacağını tahmin etmiyorum'' şeklinde konuştu.

''ÜLKEME HİZMET VE FATİH HOCA İÇİN DÖNDÜM''

Tugay, yeniden milli takıma dönüşündeki en büyük iki unsurdan birincisinin ülkesine ve milli formaya hizmet etme düşüncesi, ikincisinin ise Fatih Terim olduğunu söyledi.

Şu anda Türkiye Ligi'nde oynayan bütün oyuncuların üzerinde Fatih Hoca'nın emeği bulunduğunu dile getiren Tugay, ''İki sene önce bir başka teknik direktör de beni çağırsaydı tabii ki gelirdim, ama o zaman verdiğim kararın arkasında durmamış olurdum. Yine aynı düşüncedeyim, ama bugünkü durum çok özel'' ifadesini kullandı.

Emre'nin yaşadığı ''ırkçılık'' suçlamasına da bir soru üzerine değinen Tugay, ''Aslında Emre'nin yaşadığı bir sıkıntı yok. Emre'nin böyle bir şey söylediğine hiç ihtimal vermiyorum. Çünkü karakteri çok sağlam bir oyuncu'' dedi.

''TÜRKSÜNÜZ, NE YAPARSANIZ YAPIN FAZLA SEVİLMEZSİNİZ''

2003-04 sezonunda Blackburn Rovers Kulübü'nde yılın futbolcusu seçilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Tugay, ''Bir Türk olarak düşünsenize; iyi bir sezon geçiriyorsunuz ve o sezondaki emeğinizin karşılığında verilen bir ödül var. Bu ödülü alırken insan öyle güzel duygular içinde o platforma çıkıyor ki. Bir kere taşımış olduğunuz bayrak var, arkanızda Türk insanın o sıcacık sevgisi var. Böyle bir gurur olabilir mi'' diye konuştu.

Tugay, bunu tek başına başarmadığını da vurgulayarak, ''Bu bir ekip oyunu. Benimle birlikte takım arkadaşlarım var. Müthiş bir çalışma ve azim var. 'Ne yaptı da aldı' diye burun kıvıranlar olabilir, ama sonuçta siz Türksünüz ve nereye giderseniz gidin aslında fazla sevilmezsiniz'' ifadesini kullandı.

''ALTI SEZONDA BAŞKANIN YÜZÜNÜ 1-2 KEZ GÖRDÜM''

Altı sezondur Blackburn Rovers'da olduğunu hatırlatan Tugay Kerimoğlu, kulüp başkanının yüzünü bir ya da iki kere gördüğünü söyledi.
Bu görüşmelerin de transfer döneminde olduğunu anlatan lejyoner oyuncu, şöyle konuştu:
''Zaten hiçbir yöneticiyi göremezsiniz. Başkanlar konuşmaz. Onların görevi kulübü yönetmek, gelirlerini artırmaktır. Futbolla ilgili konuşacak olanlar teknik adamlar ve yardımcılarıdır. Başkanın bu konularla ne alakası var? Tabii ki başkan gerektiği zaman menajerle diyalog kurup neler istediğini iletir. Sistem budur. Başkanın televizyonlara çıkıp futbolla ilgili konuşması söz konusu bile olamaz. Bizde televizyonlar çok olduğu için bütün başkanlar her tarafta boy gösterebiliyor.''

Tugay, ''Burada suçlu olan medya mı? Başkanlar ya da yöneticiler isterlerse medyada görünmeyebilir değil mi'' sorusu üzerine de ''Zaten bir tencere düşünün, bir de kapağını bulun ve üst üste koyun, sorunun cevabı ortaya çıkar'' yanıtını verdi.

Kulübünün sözleşmesini iki sezon daha uzatmak istediğini belirten Tugay, ama kendisinin birer sezonluk sözleşmelerle devam etmek istediğini, oynayabildiği yere kadar gitmek amacında olduğunu ve 2-3 sezon daha oynayabileceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

(AA)

1 2 3 4 5
 
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Gençlerbirliği:0 Fenerbahçe:1
 Hıncal Uluç: Gerets.. Seri katilsin
 Konyaspor, galibiyet serisini sürdürmek istiyor
 PFDK'dan Antalyaspor'a 4 bin YTL ceza
 Basın: Beşiktaş S.O.S verdi
 Yıldırım: Kimse taraftara küfür edemez
 Bommel'in hareketine para cezası
 Derbiyi Fırat Aydınus yönetecek
 Rakamlarla Beşiktaş-G.Saray derbisi
 Terim: Volkan'ı Yunanistan ve Norveç maçlarında oynatacağım
 Sıkmadı, can sıktı!
 Ya tur ya kriz
 Canaydın: Mirasyedi olmayacağız
 Emre'ye bir ırkçılık suçlaması daha
 Formula 1 Türkiye GP'sinin biletleri satışa çıktı
 Okur'lu Jazz Grizzlies'i 104-88 yendi
 İşte en büyük kozlar
 Hep Umut-lu
 Tesadüf mü Kader mi?
 Peri masalı bitti
 Sıra geldi ABD Milli Takımı'na
 Küfür yiyen Arda'da hiç moral kalmadı
 Barcelona-Efes Pilsen
 Bir imza bin şüpe
 Ersan'dan iki sayı
 Günün içinden-1
 Günün içinden-2
 İddaa sonuçları
KAZIM KANAT
Canım istemiyor!
Aslında büyük usta Çetin Altan gibi...
Al sana Büyük-kanıt!
Al sana Büyük-kanıt!
"PKK'ya destek verenle görüşmem" diyen Büyükanıt'a, Mesud Barzani...
Türk bayrağı asıldı İstiklal Marşı yok
Türk bayrağı asıldı İstiklal Marşı yok
Türkiye partisi olmak için yeni bir sayfa açmaya hazırlanan...
Marulla örtündü
Marulla örtündü
Küresel ölçekte etkili hayvan hakları örgütü PETA, vejetaryenliği...
 
    Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon | Hava Durumu
Spor | Günaydın | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Bizim City | Çizerler
Cumartesi | Pazar Sabah | Sarı Sayfalar | Otomobil | Dosyalar | Arşiv | Künye | Ana Sayfa
Bize Ulaşın
   
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Üretim ve Tasarım   Merkez Bilgi Grubu